Quantcast

MISTREJIA

buudala

Legenda
Poruka
58.017
Pokushajte ovaj tekst da prochitate bez strogog truda da ispratite tachan redosled slova u rechi
Bio sam iznenadjen sa kojom lakocom ga procitash ako se opustish i predjesh na auto pilot funkciju

Misteriozno .Nsiam vreovao da zparvrao mgou rzmaueti šta čtaim.
Zaavljhujći nobinceoj mćoi ljdskuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima nučaimka, njie vžano kjoim su rodesldoem npiasnaa slvoa u rčei. Jdieno je važno da se pvro i psldeonje sovlo nlaaze na sovm msteu otasla solva mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost tkest mžeote čtiati bez pobrlema.
Ovo je zobg tgoa što ljuduksi mzoak ne čtia savko slvoo poebsno, već rčei poasmrta kao cleniu.
Oavj preomećaj je šljiavo nzavan "tipoglikemija".
Kome su još vaanži grmaaitka i prapvois?
 

nemcoi

Aktivan član
Poruka
1.407
Ja procitah i to onako iz cuga i brzinski. Svaka rec ima odredjenu sliku pa tako da pamtimo ne samo slova nego i reci pa i recenice. Tako cim bacimo pogled vec mozemo da znamo koje znacenje taj skup slova ima.Inace zasto kinezi imaju vise crteze nego slova pa zapamte sve? Nisu oni pametniji od nas.
 
Poslednja izmena:

buudala

Legenda
Poruka
58.017
Slichno smo u proshlom veku konstatovali fenomen zvan "tromost oka" i na osnovu uochenog osmislili princip rada filmske trake i kasnije televizije.
Ni taj fenomen nismo objasnili a iza njega se krije mogucnost da poput ovog prihvatanja potpuno besmislenog niza rechi za logichki prepoznatljiv sadrzaj,tako isto percipiramo budnim okom jednu fizichku realnost a u odsustvu optichke pobude, u vizualiziranim slikama u mozgu steknemo sasvim drugachiju ali ne manje realnu stvarnost.
Zapitajmo se kakav je dozivljaj boje za nekog ko nikad nije bio u situaciji da se nadje na svetlu dana.

Molim sagovornike koji ne razumeju o chemu chika pricha,da se ne meshaju u nesuvislim spam porukama.
Blagodarim.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Papa Smurf

Elita
Poruka
17.300
Ovo je zbilja zanimljiva pojava s kojom sam se i ranije sretao. Nemam objašnjenje zašto se ovo dešava osim onih već datih u postu.
Postoji slicna tema na Svastari...

Ima podosta vremena da sam cuo za istrazivanja koja su vrsena i da se doslo do zakljucka da ljudski um cita na osnovu prvog i zadnjeg slova... Tako da se pri brzom citanju i ne uoce slovne greske... Naravno, pitanje koliko je verovati tom istrazivanju i kakav je "uzorak" uzet...
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.