Quantcast

Misteriozni simptomi 20 dece u Njujorku: Lekarima nije jasno, veza sa koronavirusom

Mr.Infinity

Poznat
Poruka
8.137
Misteriozni simptomi 20 dece u Njujorku: Lekarima nije jasno, veza sa koronavirusom

Više od 20 dece, od kojih najmlađe ima dve godine, primljeno je u bolnice u Njujorku sa misterioznim simptomima bolesti.

IZVOR: TANJUG SREDA, 6.05.2020. | 08:24

Simptomi dosad ni lekarima nisu do kraja jasni, a izgleda da imaju veze sa koronavirusom.

Kako piše Njujork Tajms, četvoro od te dece pozitivno je na koronavirus, a sličnih slučajeva ima i u Bostonu i Filadelfiji.

Deca su razvila i redak Kavasaki sindrom, koji se mafinestuje upalom arterija nepoznatog uzroka ili retku, ali ozbiljnu bakterijsku infekciju, saopštila je komesarka za zdravstvo grada Njujorka Ogriz Barbo.

Prema njenim rečima, ako se stanje otkrije rano, obično nema dugoročnih posledica, ali u suprotnom bolest može na decu ostaviti dugoročne posledice, koje su najčešće povezane sa već postojećim srčanim problemima.

"Četvoro dece je testirano pozitivno na bolest koju izaziva koronavirus. Jedanaestoro je negativno, ali je šestoro bilo pozitivno na antitela. Petoro dece lekari su morali da stave na respiratore, ali su svi sada dobro", rekla je Barbo.

Lekari u evropskim zemljama su takođe dokumentovali simptome Kavasaki sindroma.

"Još nismo sigurni kakve zaključke treba izvući", izjavila je gradski komesar za zdravstvo. "I dalje svakog dana učimo kako se Kovid-19 ponaša, ne samo sa stanovišta javnog zdravlja, već i sa kliničkog aspekta".

Simptomi koje treba pratiti uključuju visoku temperaturu koja traje nekoliko dana, crvenilo očiju, osip, bol u stomaku, oticanje šaka i stopala, kao i pojavu intenzivno crvene boje na jeziku i usnama, kada jezik otekne i liči na jagodu po boji i strukturi.

Takođe, kako je dodala, u te simptome spadaju i proliv i povraćanje.

Kavasaki sindrom se obično leči imunoglobulinom i aspirinom.

Deca najčešće imaju blage simptome koronavirusa.

Barbo kaže da se ovaj tip virusa u Njujorku ponaša nešto drugačije od onog u Kini.

"Zato vidimo decu sa sindromom sličnom Kavasakiju", izjavila je.

Kako navodi Njujork tajms, neki doktori sumnjaju da je reakcija te dece zapravo masivna i štetna reakcija imunog sistema na kovid 19, što može biti indikacija i da je opasnost od novog koronavirusa po decu veća nego što se mislilo.

List dodaje da su deca u bolnicu primana prethodnih nekoliko dana, ali su juče gradski zvaniči to javno saopštili.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=05&dd=06&nav_category=78&nav_id=1681238

Samo čekam nekro virus i zombije.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.