Misterija odbeglih zivotinja u video igrama

John Marston

Domaćin
Poruka
3.717
:D Evo, precicu odmah na stvar, da vas ne zbunim.

Kako to da programeri izbegavaju da ubace pse, macke, i ostale "kucne" domace zivotinje u igrice.
Prvo sto mi pada na pamet gde sam video neke zivotinje, to je Mafia II, na pocetku igre, gde macka iskace kroz prozor, Modern Warfare, gde oni divlji psi jedu nekoga u Cernobilju.

Ali poenta je da ih recimo u mafii II nismo videli nakon tog iskoka kroz prozor? Da li izbegavaju ulice, da li se negde kriju?
Uvek me zanimalo zasto nema recimo u GTA serijalu pasa lutalica, i ljudi koji drze pse na povocima??

Mozda zato sto bi se bunili animal-rights aktivisti, kada bi ih gazili. A mozda i Rockstar zna da dosta ljudi bi radije gazila ljude, nego zivotinje. :think::think::think:

Sta vi mislite? :)

Mislim da je u zavisnosti od ZANRA igrice, nepotrebno da ih uopste ubacuju kao strana tjela u pricu.
Evo recimo...u MW2...stvarno ne vidim potrebu da vidim domacu ili divlju zivotinju u njoj iako se u nekim nivoima MULTIPLAYER-a i mogu naci ( koke u kavezu :D )...a i ne bi mi bilo prirodno da vidim lutalice od tolike pucnjave...mislim da ne bi bilo realno da se nadje u takvom ambijentu.

Danas sam poceo igrati UNCHARTED 2 i u 4 nivou, u prirodi, vidim kako na grani stoji jedna prelijepa ARA (: ...dakle, nije iskljuceno da se nadju u igrici...
...primjer Tomb Rider to najbolje pokazuje...susretima sa divljim mackama (: ...

Svidja mi se kako razmisljas (: ...

Poslednja izmena:
U pravu si. Definitivno zavisi od zanra. Mada recimo kada se bas pozabavimo tom temom, nekako je veliki propust da u jednom velikom gradu kakav je Liberty City(GTA 4) nema niti jedne zivotinje.
Jes da bi i meni, a i vecini bilo odvratno i tuzno gaziti zivotinje, ali nekako sad kad razmislim deluje neprirodno :D
Jos jedna zanimljiva stvar je, da koju god sam igru igrao da je tipa neka akciona avantura nisam vidjao zivotinje. Pogotovo one igre cija se radnja odvija u proslosti(tipa Assassin's creed)
Ne racunam naravno konje koji se koriste kao prevoz.

EDIT: I takodje,(ispravite me ako gresim) U Fable II nisam video psa osim onog kojeg ja imam kao saputnika. Isti slucaj sa Dragon Ageom.

U pravu si. Definitivno zavisi od zanra. Mada recimo kada se bas pozabavimo tom temom, nekako je veliki propust da u jednom velikom gradu kakav je Liberty City(GTA 4) nema niti jedne zivotinje.
Jes da bi i meni, a i vecini bilo odvratno i tuzno gaziti zivotinje, ali nekako sad kad razmislim deluje neprirodno :D
Jos jedna zanimljiva stvar je, da koju god sam igru igrao da je tipa neka akciona avantura nisam vidjao zivotinje. Pogotovo one igre cija se radnja odvija u proslosti(tipa Assassin's creed)
Ne racunam naravno konje koji se koriste kao prevoz.

EDIT: I takodje,(ispravite me ako gresim) U Fable II nisam video psa osim onog kojeg ja imam kao saputnika. Isti slucaj sa Dragon Ageom.

A ok je gaziti ljude, je'l :D
Nemam pojma, nisam narocito obracao paznju. Slicno kao sa Oblivionom: nisam ni primetio da uopste nema dece dok nisam popricao s onim Khajiitom (zaboravih kako se zove). Ne igram narocito te akcione igre, vise RPG. Ne verujem da su zivotinje namerno izostavljene kako se animal-rights aktivisti ne bi bunili. Msm, ako se igra dobro prodaje i pored svog tog seksa, droge i rokenr... ovaj, kriminala i nasilja, ne vidim zasto bi prodaja opala ako bi se uvela mogucnost gazenja kucica, macica i sl. Pre bih rekao da im to jednostavno nije palo na pamet. Ili developeri nece da se njakaju oko uvodjenja posebnog rezima ponasanja za zivotinje (izletanja na put i pod kola, lajanja i medjusobnog njuskanja, zapisavanja drveca,...). Mozda bi to jos vise usporilo vec veoma hardverski zahtevnu igru. Mada, priznajem da bi komicno bilo s vremena na vreme videti, u GTA recimo, kako neki ogromni ker vuce gazdu koji drzi povodac.

Back