Misterija ljubavi

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Hajde da pričamo o fenomenu ljubavi sa aspekta misterija (ili natprirodno-"prirodnih" pojava).

Nevezano za poznate priče, naši život obiluju primerima kada nas je moć ljubavi podsetila da posedujemo neke osobine koje bi se možda smatrale nadnaravnim u uobičajenom smislu.

Koliko puta vam se desilo da osetite nesumnjivu telepatsku povezanost sa voljenom osobom?
Koliko puta vam se činilo da su vam se aure spojile, i da bilo kakvo fizičko odvajanje od voljenog bića uzrokuje i "suptilna kidanja"?

Pogledajmo odnos majka-dete. Poznati su nam primeri kad je majka pokazivala nadnaravne moći kada je dete bilo u opasnosti (zaustavljanje auta koji juriša na kolica i slično), sve crpeći iz snage svoje ljubavi.

Eto, malo sam razmišljala o tome. Mističari, tragaoci tragaju za suštinom svega, tragaju za svetim gralom života, a čini mi se - sve se vrti oko iste suštine. To je potraga za iskonskom ljubavlju.

Volela bih da čujem vaše mišljenje na ovu temu.. i poneki primer u simbolici našeg podforuma, ako imate :).

Hajde da pričamo o fenomenu ljubavi sa aspekta misterija (ili natprirodno-"prirodnih" pojava).

Nevezano za poznate priče, naši život obiluju primerima kada nas je moć ljubavi podsetila da posedujemo neke osobine koje bi se možda smatrale nadnaravnim u uobičajenom smislu.

Koliko puta vam se desilo da osetite nesumnjivu telepatsku povezanost sa voljenom osobom?
Koliko puta vam se činilo da su vam se aure spojile, i da bilo kakvo fizičko odvajanje od voljenog bića uzrokuje i "suptilna kidanja"?

Pogledajmo odnos majka-dete. Poznati su nam primeri kad je majka pokazivala nadnaravne moći kada je dete bilo u opasnosti (zaustavljanje auta koji juriša na kolica i slično), sve crpeći iz snage svoje ljubavi.

Eto, malo sam razmišljala o tome. Mističari, tragaoci tragaju za suštinom svega, tragaju za svetim gralom života, a čini mi se - sve se vrti oko iste suštine. To je potraga za iskonskom ljubavlju.

Volela bih da čujem vaše mišljenje na ovu temu.. i poneki primer u simbolici našeg podforuma, ako imate :).

:eek: Jedino ako vozač legne na kočnicu. Al da adrenalin čuda čini u takvim momentima, istina je.

Osećanje ljubavi je uzrokovano elektro hemijskim procesima u mozgu, potpomognuti socijalnim uslovljavanjima, stimulisano fizičkim uzročnicima i poimanju estetike..
Ništa misteriJozno tu nema, nauka (medicina i psihologija) su rekli svoje.

Od čega proizilazi ne znam ali je mnogo lepo. Možda ne može da zaustavi auto ali svakako može da učini nešto nesvakidašnje:

od kukavice da napravi heroja

od pesimiste optimistu

da vrati veru

da probudi nadu

Kada se narkomani leče od zavisnosti, posebno kada se radi o tinejdžerima, priholozi kažu da je najbolje da se klinci tada zaljube, jer će im to dati neku novu snagu da se bore i teže će da pokleknu pred iskušenejm.

Pre bih rekao želja da se brine o nekome... (kao što ja svom kaktusu dajem vode svakih mesec dana. Jednom mi je pao sa prozora, sa trećeg sprata, moja prva misao bi "Jeb'ga!" al' mi bi mrsko silaziti... ujutro sam ga našao, izvršio mu reanimaciju sa novom saksijom i humusom, eno ga i dalje na prozoru. Uistinu osećam želju da brinem o njemu.i dalje... :))

Postoji više vrsta ljubavi, neke su površne ( kao ta npr izmedju tebe i tvog kaktusa ;) ) i kao što je ona izmedju roditelja i deteta.

Ne bih rekao "površna" ljubav... nego, nekako iščašena

Elem, ja Ibru pazim i mazim, a on s vremena na vreme -bode!
Sve je to lepo dok ne počne da bode tela koja dovodim "da sebi izaberu knjigu" :)

Onda to nije lepo, jer on bode telo a ja -jok! A posle bi i mene da bode! Ipak, osećam afekciju ka Ibri, šta da radim, drag mi je mnogo, pravi je mangup!

Evo, da vam predstavim svog Ibru koji tela bode:

312158_102292393209509_100002862459235_10159_2172774_n.jpg

a koja ljubav?

prema porodici otadžbini ili osobama suprotnog pola?

a o ljubavi između osoba istog pola možemo razgovarati samo ako su u pitanju ženske. :think:

A ima li misterije u tome što neki parovi tokom dugogodišnje veze počnu fizički da liče jedno na drugo? Da li je to neko ovde, osim mene, primetio?
Da li vam se desilo da pomislite na neku dragu osobu s kojom se dugo niste čuli i videli (i to je vrsta ljubavi), a ona vas tog trenutka pozove telefonom?

To što parovi liče jedno na drugo je stvar one psi'ologije. Naime, pošto već, je l' da, poznaješ par godinama, slika u glavi ti je njih dvoje, uvek zajedno, ili samo njih dvoje, nebitno. Onda mozak to nekako drži u jednoj memorijskoj fioci zajedno, pa mi mislimo da liče a oni ko nebo i zemlja.

Sad ovako. Parove koje ne poznaješ, koje vidiš na ulici prvi put, da li ti oni liče jedno na drugo? Odgovor je zasigurno -jok!

Sad, za misliti na jednu osobu pa ona pozove.
Koliko puta si mislila na jednu osobu a koja tog trena nije pozvala? A? Vidiš, sve je to slučajnost... mislim, od 10000 kontova na jednu facu, jedan će da ubode i mobilni da zacvrkuće... :)

To što parovi liče jedno na drugo je stvar one psi'ologije. Naime, pošto već, je l' da, poznaješ par godinama, slika u glavi ti je njih dvoje, uvek zajedno, ili samo njih dvoje, nebitno. Onda mozak to nekako drži u jednoj memorijskoj fioci zajedno, pa mi mislimo da liče a oni ko nebo i zemlja.

Sad ovako. Parove koje ne poznaješ, koje vidiš na ulici prvi put, da li ti oni liče jedno na drugo? Odgovor je zasigurno -jok!

Sad, za misliti na jednu osobu pa ona pozove.
Koliko puta si mislila na jednu osobu a koja tog trena nije pozvala? A? Vidiš, sve je to slučajnost... mislim, od 10000 kontova na jednu facu, jedan će da ubode i mobilni da zacvrkuće... :)

mislim da bi zaista bilo natprirodno da ovo dvoje počnu da liče. :lol:

catherine-zeta-jones-and-michael-douglas.jpg

mislim da bi zaista bilo natprirodno da ovo dvoje počnu da liče. :lol:

catherine-zeta-jones-and-michael-douglas.jpg

Baš tako! Elem, neka Ibro, moj voljeni kaktus bode Daglasa, a ja ću Ketrin... Daglas ionako liči na Ibrahima, a Ketrin je mediteranski tip, baš kao ja...

Bodlja na bodlju, vatra na vatru,
pupak na pupak i Tigar na Tigricu...
mašala šimšala
mašala šimšala
ubadali se ubadali, ubadali se ubadali
celi dan i noć. pa u LA poć.-

Bodlja na bodlju, vatra na vatru,
pupak na pupak i Tigar na Tigricu!

(ovo je deo mog magijskog rituala kojim prizivam holivudske zvezde (ženske, naravno) u svoj krevet.

Ibrahim je posrednik, medijum.

Back