Pogledaj performanse AMD Athlon 200GE sa integrušom vega3 i videćeš da je po price>performance to najbolja budžetska kupovina na tržištu upravo sada. Evo ti u kombinaciji sa Fortnite.
Inače, ne poznajem niti jednog prosečnog korisnika koji će da igra igrice na kompu. Deca za mene nisu prosečni korisnici u smislu da im je potreban PC samo za multimedia, uvek će hteti igre - devojčice Sims, dečaci ne znam ni ja, šta im padne ruke...
PC Gaming je posebna priča ako time žele da se bave i to zahteva da uče o komponentama, zahteva da uče o igrama, zahteva da se aktiviraju i kupuju kada steknu. Za decu uvek govorim i naglašavam gaming opcije koje su skuplje od prosečne office varijante.
Ako je situacija takva da baš ne može da se kupi solidan GPU, uvek je tu APU opcija za prosečne igre tipa Fortnite, LoL i slično. Ako 95% vremena troši na LoL, šta će mu više od APU konfe?
Na taj način se izbegava polovna roba, a dodatno može kasnije da posluži PC u porodici za neku babu, tetku, kumu, kumicu...štaveć. Takvih varijanti je bilo i biće uvek. Kada je detetu rođendan, a deca kakva su kada imaju 7-8-9 godina i samo hoće da ''budu u toku'', a nemaš odmah da pukneš 40-50-60K na konfu, APU je idealna solucija.
Malo će da igraju gta 3, malo gta v, malo minecraft, malo cs go, cs 1.6 i sl. Pa kada shvate malo šta rade tamo od 10-11-12 godine i nadalje onda neka racionališu o komponentama pa na ocene i na džačku knjižicu vukovca neka legne 10k dinara od svakog člana porodice i neka mu kupe kvalitetnu konfiguraciju da ima oko 90k dinara. Ali roditelji nisu takvi, misle da kada kupe jedan računar da je to gotovo narednih deset+ godina.
Neki roditelj da pukne 2.000e na PC konfiguraciju za dete
imaš takve, ali opet
Fora sa ovom konfiguracijom gore što sam naglasio jeste da u proseku ima uvek 30fps osim u prezahtevnim igrama tipa Witcher 3 ili sl tome gde ti je potrebno oko 8gb rama (možda i više) da bi igre radile kvalitetno.
INTEGRUŠE mi gameri odrasli ne volimo, ali činjenica je da za dete kom će neko da nabaci par emulatora ili slično ne moraš da pukneš više od 20k dinara. Možeš i neku kombinaciju Am3 fx6300 8gbram rx480 ili neku kombinaciju sa A8-9600.
Obično se ovo ne predlaže već se sklapaju ''preko prijatelja od prijatelja preko prijatelja koji ima servis delova'' i onda im utrapi neki i5 ili i7 prve generacije i neku nvidia 6xx od pre tri-četiri generacije, jer su ovi pročitali da je to najbolje. I onda plaćaju to na rate oko 400e i još ih neko navuče na priču da je to ''sa popustom''. A onda takvi roditelji ne žele ni da čuju da su pukli pare i da ih je neko zajebao. Proradi sujetica, jbg.