Mišljenje o konfiguraciji

mayablue92

Obećava
Poruka
67
Treba da kupim novi kompjuter, pa me interesuje šta mislite o sledecoj konfiguraciji:

Altos Gamer X4, AMD X4 2.8GHz/2GB DDR3/ATI5750 1GB DDR5/500GB/DVDRW/ miš i tast

Proizvođač : MSG
Model : Altos Gamer X4
Matična ploča : N68C-S UCC
Procesor : CPU AM3 AMD X4 Athlon II 630
Takt procesora : 2.80GHz
Memorija : DDR3 2GB 1333MHz
Kapacitet hard diska : 500GB WD Caviar Blue 16MB
Brzina rotacije hard diska : 7200
Grafička kartica : HD5750 1GB DDR5 128-bit
Optički uređaji : DVDRW
Zvučna kartica : integrisana
Kućište : ATX Midi Tower Vesper
Napajanje : 400W
Ostalo : Poklon: miš i tastatura
Garancija : 24 meseca
Kratak opis : Altos Gamer

Što se tice mojih zahteva, zanima me da li mogu da se pristojno igraju igrice na njemu, i nije mi jasno u vezi matične ploče nešto što sam pročitala na sledećem sajtu, gde su rekli da je matična ploča zastarela, jer je proizvedena pre tri godine, tako nešto.
Zanima me da li da ga uzmem, na sajtu gde se prodaje su ostavljeni dobri komentari, a i u nazivu mu pise GAMER, tako da je to sve potpuno protivrecno sa onim što kažu za njegovu matičnu ploču na ovom sajtu: http://www.hardwaresecrets.com/article/ASRock-N68C-S-UCC-Motherboard-Review/1048/13
Šta da radim?

Koliko vidim imas ok rama,imas 4 jezgarni procesor,jaku grafu,ok hdd ja bih to kupio! E sad ova ploca ima 4/5 ocenu i koga boli **** kad je napravljena i kakve to ima veze sa igricama? Samo moras pogledati koliko rama podrzava ako budes ubuduce htela da malko pojacas komp tj ram. :) Ja bih kupio i deluje kao dobar komp! Moj je dual core procesor i geforce 240gt graficka od 1gb i sve igre rade na maksimum rezoluciji i ne prave problem. Jos nisam naisao na igru noviju da moram da smanjim rezoluciju i sl.

Treba da kupim novi kompjuter, pa me interesuje šta mislite o sledecoj konfiguraciji:

Altos Gamer X4, AMD X4 2.8GHz/2GB DDR3/ATI5750 1GB DDR5/500GB/DVDRW/ miš i tast

Proizvođač : MSG
Model : Altos Gamer X4
Matična ploča : N68C-S UCC
Procesor : CPU AM3 AMD X4 Athlon II 630
Takt procesora : 2.80GHz
Memorija : DDR3 2GB 1333MHz
Kapacitet hard diska : 500GB WD Caviar Blue 16MB
Brzina rotacije hard diska : 7200
Grafička kartica : HD5750 1GB DDR5 128-bit
Optički uređaji : DVDRW
Zvučna kartica : integrisana
Kućište : ATX Midi Tower Vesper
Napajanje : 400W
Ostalo : Poklon: miš i tastatura
Garancija : 24 meseca
Kratak opis : Altos Gamer

Što se tice mojih zahteva, zanima me da li mogu da se pristojno igraju igrice na njemu, i nije mi jasno u vezi matične ploče nešto što sam pročitala na sledećem sajtu, gde su rekli da je matična ploča zastarela, jer je proizvedena pre tri godine, tako nešto.
Zanima me da li da ga uzmem, na sajtu gde se prodaje su ostavljeni dobri komentari, a i u nazivu mu pise GAMER, tako da je to sve potpuno protivrecno sa onim što kažu za njegovu matičnu ploču na ovom sajtu: http://www.hardwaresecrets.com/article/ASRock-N68C-S-UCC-Motherboard-Review/1048/13
Šta da radim?

Ploca je krs...zastarela...ako vec uzimas novi komp uzmi neku drugu plocu. Reci do koje cene komp,pa da ti sklopimo nesto bolje.

Ploča nije krš, ali ima par loših osobina. Prva je što koristi zastarjele kondenzatore, koji su asrock definisali kao proizvođača loših ploča. I druga je što ima malo slotova za ram. Msm, da podržava samo DDR2 ili samo DDR3 to ne bi bio problem, međutim, u ploču ide ili jedan ili drugi, što znači da su upotrebljiva samo 2 slota odjednom. Reci koliko para imaš na raspolaganju, i koliko košta ova konfiguracija. Ako je nešto jeftino možda se i isplati uzeti. Ako mu rikne ploča (ili ako je poželiš zamjeniti) za cijenu ove ploče možeš naći i bolju.

A na kom to monitoru-rezoluciji ti ova gt240 tera sve igrice na max.

obicnom monitoru od 17 inca. rezolusn 1152x864,a rade i sve na 1280x1024 haj sve namesteno. Noi CODMD2,BC2 na maksimumu radi kao zmaj,Metro 2033 je samo dva puta secnuo na prvoj misiji kad se prvi put susretnes sa onim pacolikim kerovima vise nije,Stalkeri svi rade bez problema,ne znam sta sam jos testirao. Ja sam zadovoljan!

Ne bi da pričam o kartici koju nikad nisam ni vidio, ali ako je u rangu sa 9600, ili 9500 onda ne može ni da ide na haj na 1280x1024. Bar ne metro.

Razlika izmedju 9600gt i 9500gt je ogromna...gt240 bi trebala da bude za nijansu jaca od 9600gt...sto se tice rezolucije moguce da sve stvarno radi u fullu sa tom grafom na toj rezoluciji...narocito Metro 2033...koji je iako na forumima svuda pise da je zahtevniji od bc2...meni bolje radio od bc2...

Back