Mislio sam da je Pikaso pacer za slikarstvo ali on je ustvari samo bio lud

Trebalo je da napraviš blog ukoliko ti se ne dopada tuđe mišljenje.
Ti si ta kome se ne dopada tuđe mišljenje.
Koliko ti imaš prava da tvrdiš nešto neosnovano , toliko mi imamo prava da kažemo da to nije tačno.
Ko ti brani?
I tačno vodiš polemiku sada sa mnom na temi ne radi svrhe neke umetničke već radi klikova.
Klikova za koga? Ja nisam moderator na ovom forumu. Šta ja imam od povećanog prometa?

A sa druge strane, ti nisi donela ni jedan jedini argument za svoj stav osim "svi tako kažu".

Ja sam svojevremeno dobila packe jer sam rekla da me je Epilog u RiM toliko udavio (a nije do mene, do Tolstoja je, ponavljao je teze ko da je pisao za čitaoce-glupake) da bih mu dala keca na pismenom.
Naravno da je dozvoljeno da kritikuješ. Nek probaju da ti objasne zašto si stvorila pogrešan utisak umesto da te krive da ne razumeš jer nije za tvoj intelektualni nivo

Naravno da je dozvoljeno da kritikuješ. Nek probaju da ti objasne zašto si stvorila pogrešan utisak umesto da te krive da ne razumeš jer nije za tvoj intelektualni nivo
Forum je mesto amatera iz svih oblasti. Tom logikom ne bi trebalo da pišemo ni o psihologiji, filozofiji, politici...jer šta mi znamo. A pošto ne znamo onda nemamo ni pravo na reč.

Na filozofiji je bila grozna atmosfera dok Jasna nije došla i unela život. Sad je opet visokoparno mrtvilo.

Forum je mesto amatera iz svih oblasti. Tom logikom ne bi trebalo da pišemo ni o psihologiji, filozofiji, politici...jer šta mi znamo. A pošto ne znamo onda nemamo ni pravo na reč.

Na filozofiji je bila grozna atmosfera dok Jasna nije došla i unela život. Sad je opet visokoparno mrtvilo.
Ne daj da te obeshrabre.
Znaš kako je Džizus rekao kad su ga razapeli na krst: Oprosti im oče, ne znaju šta rade. (Nisam religiozan, al opet...)

Da li praviš razliku između mojih i tvojih postova u smislu da ti napadaš mene direktno a ja govorim o uopštenom fenomenu. Moje mišljenje se odnosi na Pikasa, a ne na tebe. Tvoje mišljenje se odnosi direktno na mene. Ćuj razlike - ogromne!
Ako govoriš o opštem fenomenu i konstatuješ ga kao takvog, objektivno i "nepristrasno", otkud to da sebe lociraš u njegovom centru? :P Jedino tako se može objasniti tvoja jednačina da napad na "opšte mišljenje" predstavlja sad odjednom "napad i na tebe". Drugačije, nema logike nikakve. ;) :lol:
Ne samo da imam pravo na mišljenje već imam pravo i da to mišljenje iznesem u javnost.
Imaš pravo na mišljenje, ali to ne znači automatski da to mišljenje JESTE ispravno. Prećutno, i od ovoga praviš jednačinu i skrećeš pažnju na njeno NEDOKAZANO postojanje, umesto da dozvoliš dokaze o njenoj neosnovanosti. ;) Ko da si zaljubljen u makijavelističke postavke koje omogućavaju širenje takvog apsurda. Suštinski, samo glumiš đavoljeg advokata za nekakvo laičko, svedeno, površinsko razmišljanje o umetnosti. ;) Ovo ti mnogo liči na dopisnog člana SNS Akademije pseudo-argumentike kognitivnog baj-pasa, s idejom da je svet počeo od njih... Raskidaj ugovor. :cool: :lol:

Ako govoriš o opštem fenomenu i konstatuješ ga kao takvog, objektivno i "nepristrasno"
Gde sam naveo da je moje mišljenje objektivno i nepristrasno?

Naravno da je totalno subjektivno te stoga i pristrasno.

Ono što ne valja u ovoj raspravi je da se vas nekoliko okomilo lično na mene kao da sam vam rođenog oca napao, a time i vas same.

Ono što ne valja u ovoj raspravi je da se vas nekoliko okomilo lično na mene kao da sam vam rođenog oca napao, a time i vas same.
E, pa, onda, izdrži kritiku. :)
Ma, kakvi očevi i oci, ovo je krstin forum... :lol: :cool:
200w.gif

Ti si se okomio na nas i nije ovo blog koliko sam razumela.
Kada izjaviš nešto glupo istrpi kritiku izjavljenog.

Ako govoriš o opštem fenomenu i konstatuješ ga kao takvog, objektivno i "nepristrasno", otkud to da sebe lociraš u njegovom centru? :P Jedino tako se može objasniti tvoja jednačina da napad na "opšte mišljenje" predstavlja sad odjednom "napad i na tebe". Drugačije, nema logike nikakve. ;) :lol:

Imaš pravo na mišljenje, ali to ne znači automatski da to mišljenje JESTE ispravno. Prećutno, i od ovoga praviš jednačinu i skrećeš pažnju na njeno NEDOKAZANO postojanje, umesto da dozvoliš dokaze o njenoj neosnovanosti. ;) Ko da si zaljubljen u makijavelističke postavke koje omogućavaju širenje takvog apsurda. Suštinski, samo glumiš đavoljeg advokata za nekakvo laičko, svedeno, površinsko razmišljanje o umetnosti. ;) Ovo ti mnogo liči na dopisnog člana SNS Akademije pseudo-argumentike kognitivnog baj-pasa, s idejom da je svet počeo od njih... Raskidaj ugovor. :cool: :lol:
Ne dozvoljava ništa ozbiljno da se kaže.

To što je otvorena tema sa tvrdnjom da je Pikaso koji je jedan od najvecih slikara 20.veka pacer i lud jer se nekome njegove slike ne svidjaju
pokazuje elementarno neznanje vezano za Pikasa i slikarski pravac kubizam

To što je slikao u trouglovima i razlaganjem elemenata u apstraktne forme je njegovo vidjenje sveta kroz razbijeno ogledalo.
Kada je slikao Gerniku svet je bio u rasulu i razbijen kao staklo na hiljade komada, pa je tako i naslikao svoju cuvenu sliku
PicassoGuernica.jpg

Slika Gospodjice iz Avinjona koju je naslikao 1907.i zapanjio svet tom kubistickom slikom .
Prikazao je prostitutke u bordelu i njihov život koji prakticno jeste razbijeno ogledalo.
Les_Demoiselles_d'Avignon.jpg

Pikaso je naslikao preko 6000 slika koje danas vrede milione a umro je od srcanog udara u 92.godini, posle gripa a ne od ludila

Poslednja izmena:

Back