- Poruka
- 84.884
Da, ali sa mnogo manje detaljaOva slika me podesca na uticaj Rembranta.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, ali sa mnogo manje detaljaOva slika me podesca na uticaj Rembranta.
Nije ludilo krivac nego drugačiji pravac, umetnik sazreva godinama baveći se umetnošću. Lično mi je dosadan realizam.Meni je jednostavno to palo na pamet kad sam gledao neke njegove ranije radove. Ima jedan period gde mi se baš i sviđao. Kako je zalazio dublje u svoje ludilo tako mi se manje sviđao. Nisam znao da je ludilo sve dok nisam pogledao juče jer su se mnogi bunili da ga "neopravdano" prozivam.
Pa što nije sve uhvatilo (novi pravac)? Ono što je slikao je odraz njegovog stanja uma. Sada znamo, poremećenog. Mada, znali su neki i onda.Nije ludilo krivac nego drugačiji pravac, umetnik sazreva godinama baveći se umetnošću. Lično mi je dosadan realizam.
Pa kubizam je radilo dosta njih. Hoćeš reći da su svi bili ludi ?Pa što nije sve uhvatilo (novi pravac)? Ono što je slikao je odraz njegovog stanja uma. Sada znamo, poremećenog. Mada, znali su neki i onda.
Retko su cenjeni oni koji verno slikaju svet oko sebe. Nekada je možda bilo zanimljivo kada nije bilo fotografije, sada je više u domenu cirkuske predstave (tipa žena sa bradom, čovek sa tri noge).Da bi se nazvao umetnikom moraš da osmisliš lični pečat, a vanserijski - uradiš nešto potpuno novo i drugačije ,a smisleno i dobro.. Nije dovoljno da lepo crtaš, slikaš , vajaš . Nije to dovoljno.
kad se nešto provali, onda ima dosta koji kopiraju, kao i u svim drugim oblastima umetnosti.Pa kubizam je radilo dosta njih. Hoćeš reći da su svi bili ludi ?
Realizam nije cenjen jer je to početak i baza. Svi , ali bukvalno svi oni kojima to nije bio pravac mogu slikati takve slike u beskraj.Retko su cenjeni oni koji verno slikaju svet oko sebe. Nekada je možda bilo zanimljivo kada nije bilo fotografije, sada je više u domenu cirkuske predstave (tipa žena sa bradom, čovek sa tri noge).
Jedan je Rembrant.
Neko sa manje a neko sa više uspeha. Viđao sam mnoge akademske slikare dokle mogu da dobace u tome i nisam impresioniran.Realizam nije cenjen jer je to početak i baza. Svi , ali bukvalno svi oni kojima to nije bio pravac mogu slikati takve slike u beskraj.
Nije ga Pikaso provalio.kad se nešto provali, onda ima dosta koji kopiraju, kao i u svim drugim oblastima umetnosti.
Nego ko?Nije ga Pikaso provalio.![]()
A oni inspirisani Sezanom.Nego ko?
Da ti prekratim muke, Pikaso i Žorž Brak.
Sezan se smatra među prvima kojji je provejavao ideje kubizma ali praviA oni inspirisani Sezanom.
I nad tatom ima tata.![]()
Pa ne budi toliko prost u mišljenju , on je Pikasu bio inspiracija a ne odraz u ogledalu.Sezan se smatra među prvima kojji je provejavao ideje kubizma ali pravi začetnici su ova dvojica što sam pomenuo.
Daj primer Sezanovog rada koji je oličenje kubizma
Sezan se marginalno pominje u vezi kubizma.Pa ne budi toliko prost u mišljenju , on je Pikasu bio inspiracija a ne odraz u ogledalu.
Kilavo." U svom delu je pre svega slikao pejzaže, portrete i mrtvu prirodu. Prirodu nije predstavljao verno već kroz igru svetlosti i senke dajući mnogo pažnje na strukturu slike. Pejzaže je pojednostavljavao na geometrijske oblike i upotrebljavao je neočekivane senke i zbog toga ga možemo smatrati prethodnikom kubizma. Njegovi likovi su bez pokreta i bez izraza i mimike. "
Pol Sezan.
To za Sezana se pominje kao "Neki smatraju", a kategorički se kaže da su osnivači kubizma ona dvojica što sam gore naveo.Mislim da ne vredi voditi sa tobom diskusiju. I kad je nešto belo ti kažeš da je crno.
koji zahteva da se "branim"Dekodiranje Pikasa by Sensei![]()