Quantcast

Mislim,sta reci xD

doc.smash

Domaćin
Poruka
4.205
Ove sigurno prati maler maler :mrgreen: Sedam najbizarnijih nesrećnih slučajeva ikad.

Kažu da nesreća nikad ne dolazi samo, a dole popisani pojedinci su se u to i uverili. Ne samo da su oni preživeli raznorazne nezgode i nesreće, već su prolazili kroz njih po više puta ;)


1. Cutomu Jamaguči

Samo dva grada na svetu su uništena atomskim bombama. A ovaj čovek je bio u oba u vreme napada. Rođen 1916. godine, Cutomu Jamaguči je 6. avgusta 1945. išao poslom u Hirošimu. Kako je izašao iz tramvaja, atomska bomba je eksplodirala na oko tri kilometra udaljenosti. Uništenih bubnih opni i privremeno slep, Jamaguči je pokušao da shvati šta se dogodilo. Noći je proveo u skloništu od vazdušnih napada.
On je shvatio da Hirošima nije najsigurnije mesto za posao, pa je otišao kući – u Nagasaki. Nekoliko dana kasnije, dok je bio u kancelariji svog šefa pričajući mu o "super-bombi", još jedna atomska bomba pala je na grad, eksplodiraju na oko tri i po kilometra udaljenosti od zgrade u kojoj se nalazio. Jamaguči je preživeo i ovaj put i živ je i dan-danas. On ima 93 godine, a zahvaljujući svom iskustvu napisao je nekoliko knjiga i priključio se protestima protiv atomskih bombi.

2. Džin Rodžers

Njoj se od mogućih nezgoda dogodilo manje-više sve. Izgleda kao da je nesreća prati. I nju je udario grom, iako ne sedam puta kao Salivana, već dva. Kada je imala 18. godina Džin je bila sa prijateljima na krstarenju. Fotografišući, ona se nagnula i pala sa broda u okean. Njena prijateljica je potrčala da joj pomogne, ali se okliznula i pala u nesvest. Ubrzo je došla sebi, okrenula brod i spasla nesrećnu Džin.
Godinama kasnije, ona je šetala ulicom sa svojim sinom, koji je iznenada povikao: "Mama, vidi čudnu pticu!". U tom trenutku šišmiš joj se upetljao u kosu i ona je u panici trčala od vrata do vrata po pomoć. Međutim, svi su bili previše zaplašeni da joj pomognu. Na kraju je ušla u automobil i odvezla se do veterinara. Rodžers je dalje bila opljačkana, ranjena iz vatrenog oružja, davljena i jednom je upala u kanalizacioni šaht.
"Smrt me ne plaši, samo život", rekla je Džin.

3. Roj Salivan

Nesrećnog Amerikanca je udario grom – sedam puta. Statistički gledano, šanse da vas pogodi grom su 3.000 naspram jedan, a Salivan je oborio svaku statistiku. On je radio kao rendžer u nacionalnom parku Šenandoa u Virdžiniji, pa neki smatraju da je zbog posla bio više izložen olujama nego drugi ljudi.
Salivana je prvi put grom pogodio 1942, dok je osmatrao okolinu sa tornja. Grom je udario u njegovu nogu i izašao na stopalo, izbacujući palac u vazduh. Narednih nekoliko puta Salivan je "opržen" dok se spuštao niz planinu, tokom pecanja i jednom dok je bio u stanici za rendžere. Kada vas grom pogodi nekoliko puta, a pri tom vas nađe i u zatvorenoj prostoriji, prosto morate da se zapitate šta nije u redu s vama. Tog puta je njegova kosa izgorela i od tada je Salivan sa sobom stalno nosio bokal vode. Tri godine kasnije grom ga je pogodio u gležanj. Čak je i njegova žena nastradala – i nju i njega je pogodio grom dok su kačili veš na metalnu žicu. Sve je bilo mirno naredne dve godine, ali je potom, nakon šestog udara groma Salivan bežao od oblaka za koje je rekao da su ga pratili. Grom ga, ipak, nije ubio. Salivan se ubio kad je imao 71. godinu, zbog, kako kažu, neke devojke.

4. En Hodžis

Ona je poznata po tome što ju je pogodio meteorit. En Hodžis je popodneva 30. novembra 1954. dremala na kauču u svojoj kući. U isto vreme, užarena lopta je padala sa neba. Meteor se tokom pada razbio u tri komada, a jedan od njih probio je krov i udario En Hodžis u kuk.
Ona je, prema zvaničnim podacima, jedina osoba na svetu koju je pogodio meteor. Nema drugog takvog slučaja u poznatoj istoriji.
Vazdušne snage SAD preuzele su "kamen iz svemira". Enin muž Judžin izneo je slučaj na sud, tražeći meteor nazad. Hodžisovi su dobili slučaj, nakon čega je vlasnica kuće koju su iznajmili, Berti Gaj, tražila meteor kako bi pokrila troškove popravke krova. Ovo je bilo previše za američki par i oni su poklonili meteor Muzeju istorije u Alabami.

5. Robert Tod Linkoln

On je poznavao mnoge predsednike Sjedinjenih Američkih Država... i skoro svi oni su bili ubijeni. Robert Tod Linkoln, sin slavnog američkog predsednika Abrahama Linkolna, imao je 21. godinu kada je njegov otac ubijen.
Kasnije je imao vlastitu političku karijeru i bio je ratni ministar tokom mandata Džejmsa Garfilda. Godine 1881. Garfild je pozvao mladog Linkolna da otputuju zajedno u Nju Džersi. Pre nego što su ušli u voz, Garfild je ubijen. Treći "peh" dogodio se u Bafalu, u državi Njujork, 20 godina kasnije. Linkoln je došao na poziv ponovno izabranog predsednika SAD Vilijama Mekinlija. Nedugo potom, Mekinli je ubijen. Linkoln nije lično prisustvovao ovom atentatu, ali je čuo pucnjeve. Mekinli je preminuo osam dana kasnije od rana. Uviđajući da donosi lošu sreću predsednicima, Linkoln je počeo da odbija svaki njihov poziv, govoreći: "Postoji određen stepen fatalnosti po predsedničke funkcije kada sam ja prisutan".

6. Vajolet Džesop

Ona je jedva izvukla živu glavu sa broda koji je tonuo... tri puta!
Tradicionalno, kapetani brodova smatraju da je loša sreća ako je žena na palubi kad se diže sidro. Kažu da to ljuti more (prema verovanju, ukoliko je žena gola, more će se smiriti).
Priča Vajolet Džesop počela je tokom putovanja sestrinskog broda "Titanika", "Olimpik". Džesop je 1911. godine bila sobarica na ovom luksuznom brodu. "Olimpik" se 20. septembra 1911. sudario sa britanskim ratnim brodom. Niko nije povređen tokom ovog incidenta, a Vajolet je prešla da radi na većem brodu, koji sigurno neće potonuti – "Titaniku". I kapetan "Olimpika" Edvard Dž. Smit je prešao na "Titanik", s kojim je potonuo zajedno, u noći između 14. i 15. aprila 1912. Moglo bi se pomisliti da je kapetan doneo lošu sreću brodovima, međutim Džesop je 1916. počela da radi kao bolničarka na brodu "Britanik". Brod je naleteo na mine i brzo je potonuo. Ovog puta, čamac za spasavanje u kome se nalazila Vajolet nije uspeo da se udalji dovoljno od tonućeg broda, pa je morala da skoči u vodu. Ona je po treći put uspela da se spase. Umrla je 1971. godine od srčanog udara. Sahranjena je u moru.

7. Džejson i Dženi Kejrns-Lovrens

Nisu samo Njujorčani pogođeni napadom terorista na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. godine. Mnoštvo turista iz raznih zemalja nalazili su se u Njujorku u vreme napada, poput Džejsona i Dženi Kejrns-Lovrens. Njih su napadali teroristi više nego Džona Meklejna (lik kojeg tumači Brus Vilis u čuvenom serijalu Umri muški). Njihov odmor prekinuo je najgori napad terorista u istoriji grada. Međutim, ovo nije bilo prvi put da im se desi tako nešto. Četiri godine kasnije, 7. jula 2005, britanski par se zadesio u Londonu, kada je u bombaškim napadima na metro ubijeno 52 ljudi. London je veliki grad i stvarno nije čudno da se ponovi situacija koja im se dogodila u Njujorku. Međutim, tri godine kasnije oni su ponovo otišli na odmor, ovaj put u Mumbaj. Džejson i Dženi su rekli da je teroristički napad na Mumbaj, u kome je poginulo i ranjeno više stotina ljudi, bio najgori u istoriji zemlje.

Imate li i vi možda neku takvu situaciju,da se pridružite ovim likovima :D
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.