Pupčana Vrpco,
Na forumufilozofije ne možeš ovako da diskutuješ. Nije dozvoljeno nečiji argumentovan i logačan stav pobijati samo jednom reču,
"netačno". Odmah posle te reči moraš izneti svoe argumente i logiku i robjasniti šta
je tačno. I tek onda diskusija može da teče dalje. Bez toga, same reči"
netačno" ili "tačno" , ne znače ništa.
Evo, ja ću sada na to tvoje
"netačno", da odgovorim sa rečju
"tačno" i pokušači da iznesem svoje argimente i logiku kja opravdava moju reč i tvrdnju
"tačno". Pa ti to posle negiraj ako imaš čime i ako mođeš?
U ovom slučaju ti sa rečju "netačno", negiraš mohu tvrdnju da je Zakon postojanja prorokovan u Jovanovom Otkrivenju pod imenom
"Večito evanđelje", što u prevodu znači
"Večita istina". I tek kad bi ti uspeo da oboriš Zakon postojanja kao
veečitu istinu, sa svojim argumentima i logikom, tek tada bi imao pravi da za Zakon postojanja kažeš da je to netaćno. A u tome nećeš nikada da uspeš, ni ti, niti bilo ko drugi na svetu.
Razumem ja tebe. TI si vernik, možda si čak i svešteno lice i čini ti se da Zakon postojanja skrnavi tvoju veru. Ali nije tako. Ja samo prilikom objašnjavanja Zakona postojanja koristim drugačije termine, tj. drigačija imena da bih objasnio Božije postojanje, jer kad je reč o samom pojmu "postojanje", Zakon postojanja ne objašnjava da postoji bilo šta drugo do Bog kao uzrok sveta, koji je uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji stvorio set iz" Ništa". Dakle sve je isto kao što i u Bibliji stoji. Samoje reć "Bog", zamenjena sa rečju "Svest".
Da bih to bolje objasni, počeću sa time što ću da kažem da ja pretpostavljam da si ti vernik, a možda si svešteno lice, kojem se čini da je Zakon postojanja pokušaj negiranja i skrnavljenja tvoje vere u Boga. Ali nije tako.
Ja sam promenio reč
"Bog" u reč
"Svest," samo zato da bih mogao do kraja da objasnim Boga i Božije postojanje i to je sve.
Ova promena Božijeg imena nije skrnavljenje ni jednog svetskog verskog učenja o Bogu, jer ionako, niti i jedan vernik na svetu ne zna šta reč i pjam "Bog" znači, sem da je Bog stvorio svet iz NIšta. A kad umesto reči "Bog" upotrebimo reč "Svest", tada znamo o čemu je reč, jer svaki čovek zna svetu zna šta je Svest, jer svaki čovek je Svest.. I kad se u Zakonu postojanja daju svi argumenti i logika da samo Svest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, pomoću kojih je ona stvorila svet iz sebe same, koja nije materijalna i koja izgleda kao da je ništa, onda Zakon postojanja ne ruši, već dokazije dogmu o Bogu koji je storio svet iz ništa.
Što nije moguće ako Boga ne nazovemo njegovim pravim imenom, a to je "Svest". Jer kad Zakon postojanja daje sve potrebne argumente i logiku da samo Svest postoji i njenih sedam sposobnosti, sa značenjem Večite i Konačne istine, onda slobodno možemo da tvrdimo da ništa drugo, sem Zakona postojanja", ne može da ima značenje "Večitog evanđelja", koje je najavljeno u Jovanovom Ozkrivenju u Bibliji.
Potpuno nebitno što, možda, neverovatno zvuči, kada tvrdim da sam ja prilikom mojih mnogobrojnih izlazaka iz tela, kako u OPtkrivenju stoji, primio od jednog "svetlosnog bića", tj. Božijeg anđela", objašnjenje
Večite istine, tj. znaja o Bogu i njegovim sposobnostima tj. zakonima, pomoću kojih je stvorio svet iz Ništa.
Gde sam još objašno i jedinu mogućnost dokazivanja Božijeg postojanja, a to je
"samodokazivanje", kao metodu koju je prvi otkrio francuski filozof Dekart. Koja takođe nije u suprotnosti sa verskom dogmon o Bogui, koje kažu da
"Boga možemo spoznati samo u sebi".
Ovome treba dodati i to, da je Svest još uvek najveća, naučno neotkrivena, tajna, o kojoj još uvek niko ništa ne zna, a svi se slažu da Svest postoji. Potpuno isto kao što se i svi vernici sveta slažu da Bog postoji, iako niti i jedan vernik sveta još uvek o Bogu ništa ne zna.
I na kraju, "Pupčana vrpco", tvoje negioranje
Zakona postojanja, sa značenjem
"večitog evanđelja" sa samo jednom rečnu -
"netačno", ja mogu isto tako da ti odgovorim samo sa jednom rečju -
"tačno". Sa razlikom što ja dajem sve argumente i logiku kao temelj na kojem stoji moja tvrdnja
"tačno", a ti nemaš niti jedan argiment, ni logiku za sviju tvrdnju
"netačno". SEm svoju ljutnju što si pomislio da Zakon postojanja ruši tvoju dogmu o Bogu. Pto nije tačno.
I zato, ako si ti, možda, svešteno lice, idi odmah u svoj verski hram i u tvom verskom učenju, umesto reči i pjma
"Bog", stavi reč i pojam
"Svest" i na taj način pridoboj sve ljude sveta na svoju stranu, jer svi ljudi sveta znaju šta je Svest, a niko, šta je Bog. I tako sve ljude sveta učini znalcima i istomišljenicima koji se vole, a ne pripadnicima različitih verskih i drugih ulenja i ubeđenja, koji se uzajamno mrze i ratuju, zato što ne mogu da objasne i dokažu čija vera je prava, a čija kriva? Pa tako svoju pravoslavnu veru učini pravom verom, kao što i njeno ime kaže: Da bi kao takvu, kako u proročansvima stoji, na kraju
mogao da je prihvato ceo svet.