MISLIM DA SAM JE UBILA

ja imam chitavu dzunglu u stanu sa dva velika benjamina, mislim da im ne prija suv vazduh zimi u stanu , pa im oroshavanje s vremena na vreme dobro dodje , a kod njih problem takodje mozhe biti u zemlji, jer moguce da ima nekih parazita sitne bele mushice, zbog kojih lishce zhuti i otpada

lek (domaci) skuvati ljutu paprichicu i tom vodom zalivati zemlju
ili rasturiti par cigareta i duvan iz njih staviti u vodu da odstoji dan, pa opet tom vodom tretirati zemlju
(ti paraziti su osetljivi na neshto iz ljute paprike i na neshto iz duvana )

Hvala vam svima na pomoći. Jako ste dragi. :D Nije blizu radijatora, ali je možda previše daleko od prozora... Tja, soba mi nije baš svetla, mada ima onaj prozor preko celog zida, ako razumete šta hoću da kažem.
Evo gledam je, i tuga me hvata.
Jadna biljčica, gde ja baš da joj dopadnem.:roll:

CaLiMeRo:
:idea: Dobila sam neku biljčicu na poklon. :D Rečeno mi je da se zove EUFENBAHIJA, ili božićni cvet... Elem - presadila sam je u veću saksiju, zalivam je i sve to, i mislim da umire... listići samo otpadaju. :-( A baš mi se sviđa, i ne bi mi bilo pravo da je usmrtim. Ima te zelene listove koji se pretvaraju u crvene i dražesna je... Savet? :roll:

:idea: Vozim se busom, relacija duga... ispred mene crveni plakat, reklamni, za jednu od naših kafa, i lepo piše
DA LI STE NEKOGA DANAS OBRADOVALI?
Dakle - jeste li, koga i čime?

Mozda joj je previse toplo? :|

Elem, danas sam obradovala dobru drugaricu jer iako sam joj najpre otkazala susret posto sam mislila da necu stici, a znam da je u nekom bedaku, ipak sam je prijatno iznenadila uspevsi da zbog nje zavrsim sve obaveze ranije i da se vidim sa njom. Bilo je lepo videti odusevljen osmeh na njenom licu :)

raindog hvala na savetu za bendzamina.
oh, cali ako se zove bozicno drvce(sam zapamtila?) nije ni cudo da traje kratko! sledeci put onome ko ti poklanja cvece naglasi da zelis nesto dugovecno.

Ma ajte bre ljudi, pa nece da ugine skroz. Cveta za Bozic, posle joj to cvece opada, onda se valjda nalazi u fazi mirovanja do sledeceg Bozica i sledeceg cvetanja. :-? :roll: ( ja veliki strucnjak za cvece):mrgreen:

Queen_:
ja sam i kaktus ubila :cry:

hihihihi
ja sam ubila DVA kaktusa i ceo prozor ljubičica :P

danas ću da obradujem sebe - kupiću EXTRA ogledalo 8)

(jedno mi je ogledalo ubila svekrva promajom, a drugo, pre 2 dana, verenik rukom ucmekao)
i kupiću poklone (2) i sebi (jednusuknju, strava je, ne mogu da odolim kad ejna sniženju :mrgreen: )

i citaj mu poeziju svako vece pre spavanja(njegovog) a pomazu i pesme hulija iglesijasa.

ja moje chupavo cvece nisam zalivala jedno mesec dana ...tako da mislim da se susi ali se zato japansko drvo vec skoro osusilo iz istog razloga...ali je bendzamin nekako preziveo i sad je onako...ziv valjda.

danas sam obradovala(cekaj da se setim) :sebe jer sam neplanirano kupila jednu fensi jaknu,moju milicu ali to je obostrano,i posto dan jos nije prosao...mozda obradujem jos nekog.

JA MISLIM DA SI JE STVARNO UBILA.
a037.gif

Ovde ima tih božićnih biljaka baš puno, ima i komšinica na prizemlju, a i komšinica u stanu pored u dnevnoj sobi, na sve strane ih sada ima...
ali pošto je Calimero smor, neću pitati kako se održava... ali baš je lepa crvena boja.

ali koliko sam shvatila iz priče, toj cvećki otpadaju i rastu novi crveni listovi... to je valjda normalno

Back