Mislim da je vrijeme da sa prikaze nesto iz produkcije Lollywood

Mula Sarajlija

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
115
Lolivud (urdu: لالی وڈ) odnosi se na pakistansku filmsku industriju sa sedištem u gradu Lahore. Reč "Lolivud" je prvi skovao u leto 1989 u sada ugašen magazina "Glamur" objavljenom u Karačiju, trač kolumnista Saleem Nasir. Filmska industrija u Lahore je počela 1929 sa otvaranjem Ujedinjenih igraca na Studios Ravi na putu. Kamen temeljac za studio je osnovan od strane Abdur Rašid Kardar. Od tada studio je uspeo snimati razne autohtone produkcije koje su se takmičile sa drugim centrima filmske proizvodnje u nepodeljenoj Indiji, odnosno Bombaju i Kalkuti. Dana 6. oktobra 2011, kompanija počinje da radi stereoskopske 3D filmove u Pakistanu pod imenom 3D patrijarha. Osnivači 3D patrijarha su Muhamed Tahir Rašid Fiiiaz i Muhamed Aamir (tzv. Kosmički Aamir) Većina igranih filmova snimljenih u Pakistanu su na nacionalnom jeziku Urdu. (Govorni elementi hindi i urdu su veoma slične.) Urdu se često koristi u igranim filmovima Bollivood, a takođe mogu biti uključeni u filmovima kao što su na lokalnim jezicima, punjabi, Pashto, Balochi ili Sindi.

Početkom 2003, mladi filmski stvaraoci su na stavu da se pokaže da je kvalitetan sadržaj mogao biti proizveden od strane lokalne filmske industrije tako da se koriste ograničeni resursi [48] Bioskop je u opadanju u svim većim gradovima u zemlji i potreba za oživljavanjem je ponovio u medijima. Sa privatizacijom televizijskih stanica u punom jeku, Novi kanal Filmazia emitovan je, pre svega da emituje filmove i produkcije napravljeni u zemlji. Bilo je to vreme da Maheš Bhatt, proslavljeni režiser posetio indijski Pakistan u potrazi za talentima, a posebno pevača koji može da pozajmi svoj glas na predstojećim njegovim filmovima u Indiji. Njegova poseta Pakistanu bila je da prisustvuje trećem Kara filmskom festivalu, za projekcije njegovog filma Paap u Karačiju. [49] Bhatt će kasnije angažovati Atif Aslam za saundtreku njegovog filma Zeher i pakistanske glumica Meera da igra vodeću ulogu u- jedan od njegovih filmova. Kasnije u 2005, su zvaničnici shvatili da vlada treba da ukine zabranu za prikazivanje Bollivood filmova u Pakistanu. Pitanje je izrazeno strane Udruženja filmskih producenata (OMS) i vlasnika bioskopa pridruživanju (CAO) Pakistan nakon objavljivanja colourised remastering na 1960 Classic Mogulsko-E-Azam [50] Kada je vlada odbila zahtev. [50] Geografska Filmovi, ćerka Geo TV preuzeo na sebe da ulažu u predstojećim pakistanskim direktoratskim poduhvatima i nazvali njihove napore "Oživljavanje pakistanske Cinema" i 20. jula 2007 objavio Shoaib Mansoor je bioskopski rediteljski debi Khuda Ke Liie ( U ime Boga). Film će kasnije postati prvi pakistanski film od uvođenja zabrane u 1965 da bude objavljen istovremeno u Indiji i Pakistanu. Svojim opštim objavljivanja u Indiji, četiri decenije zabrana konačno ukinuta. Film je objavljen u više od 100 bioskopa u 20 gradova u Indiji.

Neznan lokalnoj medijskoj sceni, jednog pakistanskog horora i užasa film je već radi runde u međunarodnim filmskim festivalima. [52] [53] Drugi rediteljski debi režisera Omara Ali Khan i Zibahkhana aka Hell-a Kopnenoj premijerno na festivalima širom svet dobija ugled kao 'prvi ekstremno-horor užasa pokretom' i dobio priznanje gde god je prikazan. Film su najavili oživljavanje i horor žanra za pakistanske filmove. Film će takođe biti prvi pakistanski film pucao na HD. Gde horor žanr izgleda da su se reinkarnirali u industriji, Freedom Sound, naučna fantastika Film će koristiti kompjuterski generisane specijalne efekte za prvi put od 1989 je Shaani. Nedavni uspesi izdaje usmereno pakistanskih filmova što je Khuda Ke Liie zatraženo direktor Mehreen Jabbar da iziđe sa svojim rata sa izdanjem Ramchand Pakistani koji će obeležiti prvi pravi napore međunarodne saradnje u pravcu oživljavanja bioskopa u Pakistanu. Bollivood Films dati konkurs za autohtone Cinema ali u svakom slučaju pod Mušarafa u 2008 zabrana je podiže, a od tada par Bollivood filmova, Agencija Vinod i The Dirti Picture su zabranjeni u Pakistanu.

wikipedia
 
Uprkos izvesnom optimizmu solidnog oporavka na prelazu milenijuma, napredak je i dalje spor. Sledećie su filmstar Reema Kana rediteljski projekat zasnovan na Veronica Paulo Coehlo je Odlučuje da umre, filmstar Shan ' I rediteljski projekat "Chup" Uvođenjem modela Juggun Kazim na srebrnom ekranu, Sied Noor je "Cena časti" navodno zasnovan na Mukhtara Mai silovanja incidenta Sied Noor i njegove supruge Saima se takođe radi na komediji "Le Vohti Ke Jani Hai" nakon snimljenog koče uspeha kao 'Majajan'. Khamaj slava Music Video režisera Safdar Malik je rediteljski debi "Ajnabi Sheher Mein" Starring Nadeem, Samina Peerzada Ali Zafar i model Tooba Malik Boris Gul je "Iman" Shan glumi i Nirma, glumac Humaiun Saeed debi proizvodnje BALAA uz podršku Vishesh filmova (Mukesh i Maheš Bhatt) da se u režiji Script pisca indijskog ostvarenja Voh Lamhe 'i' Raaz misterija se nastavlja i # 39; Shagufta Rafikue (razgovori su na sa indijskom glumicom Tabu za naslovnu ulogu i Iman Ali i Juggan Kazim u Pakistanu), Salman Peerzada je "Zargul" veliki uspeh festivala kola bi takođe konačno videti mejnstrim izdanje. Shoaib Mansur je da donese 'Bol' svog drugog filma sa zvezdama Atif Aslam i Mahira Kan i Juggan Kazim. Takođe Sied Fejsal Bokhari ih 'Dragan Dnevnik ", Boris Rafikue je drugu film' Mene jeena Toma Naal 'sa Veena Malik i Adnan Khan. TV producent Ejaz Bajva film rediteljski debi "Channa Sachi Muchi" Starring Babar Ali, rana i Saima Momi. Indo-Pak-američka saradnja proizvodnja "Virsa" glumi Aria Babbar iz Indije i Mehreen Raheal iz Pakistana će biti izdati u Pakistanu i Indiji, i posle njegove svetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Dalasu (direktor, Pankaj Batra je Indijski). Ikbal je rimejk kašmirski drugom filmu To Devdas zatvora od indijskog filma, Devdas i bengalski roman u kome igraju Zara Sheikh, Meera i Nadeem Šah.
Sin Pakistana na osnovu terorizma u Pakistanu. Napisao, režirao i producirao Jarar Rizvi. Film ima Shamil Khan, Sana i Navaz Meera olova u ulogama. Aamir Zafar, kinematografije učenik, debitovao kao reditelj filmom žrtve koje karakteriše Humaiun Saeed i Irtiza Ruhab olova u ulogama. Sied Fejsal Buharije je drugi film "Saltanat" featuring Lollivood debi Mona Laizza koji takođe čini jednu stavku broj, Javed Sheikh i Ahsan Khan. Shaan Shahid je drugi film, scenario po Mashal Peezada featuring Vaneeza Ahmeda i Natasha.In 2011 Pakistana Islamabadu firma 3D Patrijarh početi svoj put sa Lollivood. I početi da zarađujete stereoskopske filmova po prvi put u Pakistanu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lollywood
 

Back
Top