MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokušavam da shvatim učenja koja mene shvataju.
Nejasna mi je vera, spremna u mene da veruje.
Teško je biti okovan u moju vrstu slobode.
Lako mi je s nemirom, ne mogu da umirim mir.
Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
Sa mnom je čudno čak i umreti, jer ja se ne završavam.

Miroslav Mika Antić (14.03.1932 - Mokrin - 24.06. 1986 - Novi Sad)

Počivaj u miru....

WxhROX6.jpg

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam samom sebi krasti svoje vrijeme, i prestao sam praviti grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim raditi i koje vesele moje srce i činim to na svoj vlastiti način i u svom vlastitom ritmu. Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST.

Običan čovek je ili pobednik ili poraženi,i zavisno od toga,
postaje progonitelj ili žrtva.
Ova dva uslova preovlađuju sve dok čovek ne vidi.
Viđenje
razbija iluziju pobede,ili poraza ili patnje.

Kastaneda

Ako hoćeš da živiš normalnim životom ne preteruj u sopstvenom vezivanju i oslanjanju na druge ljude, jer ljudi su kao i život, što ih više volimo čini nam se da sve kraće traju. - (m.m.)

Budućnost je nemoguće imati, jer sve što imamo je sadašnjost, a što smo imali je prošlost. A sve što ćemo eventualno imati je samo neka uslovna sadašnjost. - (m.m.)

"Ima ljudi koji misle da se širenje pozitivne energije može naučiti, da postoje fraze, reči ili rečenice koje stvaraju pozitivnu energiju same po sebi. Nije tako. Energija, pozitivna ili negativna, nalazi se u čoveku. Ne može iz čoveka izaći ono čega tamo nema. Da bismo mogli širiti mir, moramo se najpre mirom napuniti. Da bismo mogli širiti radost, mora nam najpre srce biti radosno. U suprotnom, i reči najveće utehe zvučaće kao napad iz usta nezadovoljnog čoveka." ~Carl Gustav Jung~

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back