Miškovićevo seme zatrlo činčile!?

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
Širom Srbije uginuli glodari hranjeni zrnevljem iz firme "Sombor seme"

:eek:

Širom Srbije uginuli glodari hranjeni zrnevljem iz firme "Sombor seme"

miskovic-v.jpg

I onda prava majstorija u Miškovićevom stiu...:

Iako su 2007. oštećeni uzgajivači dobili sudske presude da im ta kompanija isplati ogroman novac, od naknade štete već godinama nema ništa jer je nekadašnji gigant za proizvodnju semena otišao u stečaj.

:worth:

- Supruga i ja smo uzgajanjem činčila počeli da se bavimo 2001. godine. Tada je to bio vrlo unosan posao. Krzno činčile korišćeno je za pravljenje najkvalitetnijih bundi. Međutim, to su bile skupe životinje. Jednu porodicu, mužjaka i pet ženki, plaćao sam 5.000 tadašnjih nemačkih maraka. Za činčile, koje su izuzetno osetljive životinje, nabavlajali su se posebni kavezi i posebna hrana, koju je u Srbiji proizvodila jedino kompanija „Sombor seme“ - započinje priču za „Alo!“ Živojin Kitić iz Niša. Do 2004, Kitić je uspeo da nabavi čak oko 230 činčila. Međutim, krajem januara i početkom februara 2004. činčile su iznenada počele da umiru.

- Bio je to pravi pomor. Prvog dana ih je umrlo desetak, drugog već dvadesetak i tako za oko mesec dana uginulo nam je ukupno 80. Slična situacija se desila i ostalim uzgajivačima u Nišu - priseća se on. Ne znajući šta je uzrok tome, oni su se udružili i zajedno podneli zahtev da se na Veterinarskom fakultetu izvrši obdukcija uginulih činčila, kao i analiza hrane. Analize mrtvih činčila pokazale su degeneraciju jetre i bubrega, kao i odsustvo bilo kakvih bakterijskih uzročnika.

Analize semena pak pokazale su postojanje prisustva zabranjenog neproteinskog azota (NPN), vrednosti 7,97 odsto azota.
Uzgajivači, ne samo iz Niša već i iz drugih krajeva Srbije tužili su „Sombor seme“ i 2007. dobili spor. Kitiću je na ime naknade štete, u roku od 15 dana, trebalo da bude uplaćeno 1.492.400 dinara, odnosno 18.200 evra. Sa zateznom kamatom, ta suma bi danas iznosila oko 25.000 evra.
- Međutim, kako je „Sombor seme“ otišao u blokadu, pa u stečaj, nismo dobili ništa! U ovoj državi obični građani imaju samo obaveze, a nikakva prava. Postoje tolika društva za zaštitu biljaka i životinja, ali za čoveka nijedno - zaključuje Kitić.
Inače, 2005. godine, „Sombor seme“ je kupila firma „Delta M“, Miroslava Miškovića, koji je tako postao većinski vlasnik sa 75 odsto vlasništva. Međutim, sredinom 2007, Mišković prodaje kompaniju hrvatskim i slovenačkim biznismenima i zadražava samo doradni centar u Bukovcu. Tri godine kasnije, „Sombor seme“ odlazi u stečaj.

Nadealno.

Немају сељаци пара ни за гориво а камоли за осигуравајуће куће.

Imam ja rodjaka u Vojvodini koji je seljak...Seljacina....

I on stalno kuka da nema para (valjda da mu posaljem koji dolar, ko zna?)

Onda pre godinu dana mi javio da je kupio novi americki traktor i sve prikljucne masine za njega...

Traktor koji je skup i za americke farmere...

I kupio ga siromasak za kes....

Posle se ja pitam: KO JE OVDE LUD??? :think:

Imam ja rodjaka u Vojvodini koji je seljak...Seljacina....

I on stalno kuka da nema para (valjda da mu posaljem koji dolar, ko zna?)

Onda pre godinu dana mi javio da je kupio novi americki traktor i sve prikljucne masine za njega...

Traktor koji je skup i za americke farmere...

I kupio ga siromasak za kes....

Posle se ja pitam: KO JE OVDE LUD??? :think:

Па шта онда радиш у Венецуели,вратиш се у Војводину купиш земљу и овако је џабе,обрађујеш коју годину и почне да ти тече мед и млеко.Купиш трактор од 50 000 е. кола од 100 000 е. вилу на Дедињу,станове јахте,ма све што ти срце зажели.

Па шта онда радиш у Венецуели,вратиш се у Војводину купиш земљу и овако је џабе,обрађујеш коју годину и почне да ти тече мед и млеко.Купиш трактор од 50 000 е. кола од 100 000 е. вилу на Дедињу,станове јахте,ма све што ти срце зажели.

Mani se ti mene, vec da mi pricamo kako se u Srbiji zivi tesko, a kupuju traktori i oprema za 100.000 i vise eura za KES?

I uz put se kuka o teskom zivotu?

Mozes li da mi objasnis kako to da su srbi izvadili 2,5 miliona pasosa, da letuju MASOVNO po inostranstvu, a ne zatvaraju usta o - krizi?

To nesto NIJE U REDU, razumes?

Gde je u Vojvodini zemlja DZABE?

ja sam cuo da je dosta skupa?

Mani se ti mene, vec da mi pricamo kako se u Srbiji zivi tesko, a kupuju traktori i oprema za 100.000 i vise eura za KES?

Mozes li da mi objasnis kako to da su srbi izvadili 2,5 miliona pasosa, da letuju MASOVNO po inostranstvu, a ne zatvaraju usta o - krizi?

E siromashak:hahaha:

Kupuju se? Masovno se kupuju skupi traktori? Jel to što je tvoj rodjak kupio, znači da se - kupuju?
Masovno se letuje po inostranstvu? I, šta kažu tvoji izvori, koliko će Srba ove godine ići u Akapulko?
Pa znaš i da su gazdinstva po Vojvodini dosta skupa.... :think:

Vidi, Blajbi, umeš ti da kažeš po nešto, što se nama doduše ne dopada, ali tako je kako je i - realno je. Ali to su, po pravilu, neodredjene i uopštene stvari. Za jednog jugoslovena, titoistu i komunistu, odlično kapiraš surovi kapitalizam i pravila igre u njemu. I tu umeš da kažeš pametno... ali trivijalno, uopšteno i knjiški, takoreći.

O konkretnim stvarima i prilikama u Srbiji danas, očito je - pojma nemaš. Nemaš blage veze kako se većina Srba, tj. gradjana Srbije, dovija da ima mesec dana samo hleb da kupi... letovanja su ti trn u oku, jedan, kako ga nazva - seljačina što je kupio skup traktor ti je reper za sve, a kada komentarišeš neko samoubistvo iz očaja, onda ti je glavna fora - to je kapitalizam, to ste hteli... :roll:
Drži se ti teorije, i gledaj tamo Venecuelanke i zabavu ostale vrste, a život u Srbiji ostavi nama, koji živimo ovde. Ti si ionako odavno pobegao... koliko shvatam iz nekih pisanja - bukalno zbrisao... :think:
Kad nisi umeo da budeš buldog oči u oči, ne brukaj se i ne izigravaj čivavu preko plota...

Nego, da se vratim na temu... Činčile... greota ih je, božji su stvorovi.
Strašna je stvar i to što su ljudi započeli neki pošten posao, našli svoju kalkulaciju, država ubirala porez, i onda - puf i nema više. Samo vam se učinilo da ste imali krznašice. Odšteta... biće, biće.. "Čekaj, čekaj me, čeeeekaaaj, ja ću doći..." :roll:

A najstrašnija je pomisao - a šta to mi jedemo??? Činčilama stradala jetra i ostalo, do smrtonosnih granica, a šta g-din Mišković & Co rade sa našim organizmima??? :think:
Onda je neko paranoik i teoretičar zavere kada ovako nešto spomene... :think:

http://www.kurir-info.rs/bruka-uvozicemo-hranu-koja-izaziva-rak-clanak-67371

Kurir je u februaru prošle godine ekskluzivno došao do izveštaja ministarstva poljoprivrede SAD iz septembra 2009. godine koji se odnosi na Srbiju.
U njemu piše da su posle kritika koje su američka vlada, Svetska trgovinska organizacija i pojedine članice EU uputile Srbiji zbog zabrane uzgajanja, prodaje i prometa GM biljaka i životinja, srpski zvaničnici prepoznali negativne posledice, kao što je zabrana pristupanju Svetskoj trgovinskoj organizaciji, i obavezali se da će promeniti zakon najbrže moguće.

Šta može doneti GMO?
* kancer
* poremećaj u radu štitne žlezde
* Morgelonsovu bolest (Na ljudskoj koži se formiraju celulozna vlakna pomešana sa većom ljudskom dlakom, koja se uvlače pod kožu tako da osoba izgleda kao prekrivena krljuštima.)
* sterilitet
* alergije
* pad imuniteta
* prenošenje degenerativnih promena na potomstvo
* dijareju

a kad počne dijareja tu je rak debelog creva, znam znam sve će to nekog drugog...

To su stvari koje se desavaju.

Pre dve - tri godine su od lose hrane u jednoj zemlji poumirale gomile pasa...

Firma, proizvodjac hrane, se javno izvinula, bila je neka frka i na kraju - nista....

Pojeo vuk magarca....

Kao što znamo obrezivanje je higijensko, ima manje raka grlića materice, manje infekcija, seks je duži, vole trećina žena...
Ja ne znam šta čekaš da uradiš ove benefite kod sebe?
Uzmeš knjižicu pa zakažeš amputaciju
Jel da da nešto ne štima?
Naravno kad ništa nije tačno sem da maloletnici vrište a sadisti naplaćuju i dele savete kako treba da se upropasti :D

Poslednja izmena:
http://www.kurir-info.rs/bruka-uvozicemo-hranu-koja-izaziva-rak-clanak-67371

Kurir je u februaru prošle godine ekskluzivno došao do izveštaja ministarstva poljoprivrede SAD iz septembra 2009. godine koji se odnosi na Srbiju.
U njemu piše da su posle kritika koje su američka vlada, Svetska trgovinska organizacija i pojedine članice EU uputile Srbiji zbog zabrane uzgajanja, prodaje i prometa GM biljaka i životinja, srpski zvaničnici prepoznali negativne posledice, kao što je zabrana pristupanju Svetskoj trgovinskoj organizaciji, i obavezali se da će promeniti zakon najbrže moguće.

Šta može doneti GMO?
* kancer
* poremećaj u radu štitne žlezde
* Morgelonsovu bolest (Na ljudskoj koži se formiraju celulozna vlakna pomešana sa većom ljudskom dlakom, koja se uvlače pod kožu tako da osoba izgleda kao prekrivena krljuštima.)
* sterilitet
* alergije
* pad imuniteta
* prenošenje degenerativnih promena na potomstvo
* dijareju

a kad počne dijareja tu je rak debelog creva, znam znam sve će to nekog drugog...

Znači Miško ga uvalio Boti...

Back