Miša bi bio ponosan: Porodica Janketić ponovo na okupu, unuci ukrali svu pažnju

Lada

Legenda
Moderator
Poruka
51.444
77780_misa-janketic-luka-sarac_f.jpg

https://www.gloria.rs/data/images/2022-01-12/77780_misa-janketic-luka-sarac_f.jpg?v=1642024603

Miša Janketić o porodici je uvek govorio biranim rečim, te je poznato da mu je najveća životna radost predstavljala upravo srećna i zdrava porodica.
Slobodno možemo reći da je dramski umetnik Miša Janketić za vreme svog života napravio karijeru na kojoj bi mu mnogi pozavideli. Mnogi će reći da je njegova najveća strast i radost bilo pozorište, no on sam, mnogo puta je isticao da je za njega najveća radost njegova porodica, supruga Svetlana, sinovi Radomir i Marko, te ćerke Iva i Milica. Miša je imao tu sreću da dočeka i unuke, a o ljubavi koju su mu pružili govorio je biranim rečima.

- Predugo sam živeo bez ljubavi. Nekako sam bio prazan u nedostatku te majčinske, očinske, porodične ljubavi i mislio sam da tako prazan ne mogu ni da volim. A onda sam upoznao jednu veliku radost uvidevši da mogu. Mene su moji unuci naučili da volim, a to je najveće bogatstvo koje postoji u čovekovom životu. Ljubav. To je neosvojiva kategorija, kao novac, vlast ili sreća. Čovek je proklet. Koliko god toga da osvoji, malo mu je, hoće još. Taj nagoveštaj ljubavi, spoznaja da umeš da voliš, da nisi centar sveta, da nisi ti najvažniji i najvoljeniji od sebe samog, to je jedno veliko bogatstvo. To su meni moji unučići sad poklonili i ja uživam u tome.
77768_64aa3b10-5459-4cee-9601-bf5bcbbac62b_orig.jpeg

Bio je bard srpskog glumišta neverovatno ponosan na to što su Milica i Marko nasledili njegov dramski talenat, kao i na to što je Iva balerina, a Radomir policajac. U odabir profesije i partnera im se nikada nije mešao, naprotiv, nastojao je da ih prati, stoga ne čudi što ga oni danas pamte kao požrtvovanog oca, punog razumevanja.Tvrdio je da mu je jedina želja da svo četvoro budu zdravi, srećni složni, u ljubavi i na okupu i posle njegove smrti, što se i obistinilo.

Porodica Miše Janketića, sinovi, ćerke, supruga i unuci dve i po godine nakon njegove smrti i dalje praznike obeležavaju zajedno, bez izuzetka i uvek su, kako ih je glumac učio, uvek tu jedni za druge i u dobru i u zlu.

Izvor - https://www.gloria.rs/zvezde/price/...ketic-ponovo-na-okupu-unuci-ukrali-svu-paznju

 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.