Mis i tastatura

Koristim sve... kako gde. Od matore IBM PS2 u garaži

1772531901683.png
Ova mi je najbolja:

Do ove: Logitech Key S combo:

1772531855427.png

nisam, ne znam ni sta je to... samo sam ga ustekao i sljaka
onda propustas njegovu najvecu moc.
pored klasicnih tastera ima i dva za palac i jedan ispod koji koristis za gesture kontrole , prakticno imas 7 precica koje mozes da konfigurises u razlicitim programima kako zelis, na primer meni onaj horizontal skor u wordu i excelu radi zoom a u hromu salta tabove.. u klasicnoj upotrebi mi ova dva za palac otvaraju dva programa koje cesto koristim a recimo u excelu mi rade copy i paste (as value) a u wordu undo i rendo itd itd... gesture kontrole mi zatvaraju prozore, ciste desktop, otvara my computer itd itd... obavezno probaj... sam taj taster ispod palca mi otvara prsten na ekranu sa gomilom dodatnih precica...uzasno ubrzava rad.

obavezno isprobaj.

onda propustas njegovu najvecu moc.
pored klasicnih tatera ima i dva za palac i jedan ispod koji koristis za gesture kontrole , prakticno imas 7 precica koje mozes da konfigurises u razlicitim programima kako zelis, na primer meni onaj horizontal skor u wordu i excelu radi zoom a u hromu salta tabove.. u klasicnoj upotrebi mi ova dva za palac otvaraju dva programa koje cesto koristim a recimo u excelu mi rade copy i paste (as value) a u wordu undo i rendo itd itd... gesture kontrole mi zatvaraju porzore, ciste desktop itd itd... obavezno probaj... sam taj taster ispod palca mi otvara prsten na ekranu sa gomilom dodatnih precica...uzasno ubrzava rad.

obavezno isprobaj.
da, te bocne tastere i tockic sa strane ne koristim, nemaju nikakvu funkciju.
pokusacu da im dodelim neku funkciju za sada... bas to sto si naveo copy i paste (as value) npr. korisim i ja cesto i onda moram u excelu desni klik, pa da odaberem da ubaci samo vrednost bez formatiranja... :think:

da, te bocne tastere i tockic sa strane ne koristim, nemaju nikakvu funkciju.
pokusacu da im dodelim neku funkciju... bas to sto si naveo copy i paste (as value) korisim cesto i onda moram desni klik, pa da odaberem da ubaci samo vrednost bez formatiranja... :think:
recimo te bocne sam u hromu konfigurisao "open link in new tab i open link in new inkognito window" i nemam vise potrebe za desnim klikom i izborom u meniju..ma sjajno...

skini program "logi options +" i sa njim sve lepo konfigurises..odusevices se :D

Neka bezicna logitech, pojma nemam koji model, video na amazonu dobre ocene i narucio, traje vec par godina. 🤷
Vazno mi da ima veliki Enter i veliki Backspace, kao i da numericki tasteri ne budu previse zbijeni uz ostale, da ima bar 1cm razmaka.

Поводом одласка у пензију добио сам од колега Microsoft ергономску тастатуру (пошто слепо куцам) и њиховог миша. Лепо ме служе, а колегама хвала!

Duplo jeftiniji profi miš kaže:

Bežični miš 3Dconnexion CadMouse​

A i ruka mi je naviknuta na ovaj standardni oblik miša :think:

IMG_1508.jpeg

Opis

KarakteristikaDetalji
Broj tastera (uključujući centralni miški taster)7
Programabilni tasteri5
FormaKompaktna i ergonomska
Optički senzor visoke rezolucijeDa
Načini povezivanjaUniverzalni prijemnik, Bluetooth, USB
Trajanje baterijeDo 2 meseca (punjiva baterija)

Back