Mirisom do zdravlja

Umri_muski

Legenda
Poruka
62.148
Posto i sam imam ili tacnije sam imao nenormalnu osetljivost na miris i aromu , dve razlicite stvari, to mi je ova prica bliska iskustveno.

https://www.nin.rs/magazin/vesti/54...-simptomi-i-zena-koja-je-mogla-da-je-namirise

Ukratko radi se o tome da neke osobe stvore zvonce, alarm koji povezu sa odredjenim mirisom ili kombinacijom mirisa...
Ja na zalost nisam bio u poziciji da spajam mirise tako , ali zato sam mogao da na osnovu mirisa znam intimne detalje o osobi kojih ona nije svesna da su opste poznate onome ko ima dobar nos..

U svemu tome meni nije bas toliko prijatno koliko koriscenje vida za slicne stvari...
Vid je vise racionalno vezan, a miris vise stvori i emotivnu reakciju...

Medjutim, metalni dah, sladunjav miris znoja , ili nekog drugog sekreta i slicne stvari imaju nijanse koje mogu da pomognu u brzoj preventivnoj , nesigurnoj , ali ipak preventivnoj dijagnostici...
Mac sa dve ostrice rekli bi neki jer preventivna dijagnostika im je pojam koji je garancija da je dijagnostika, sto nije tacno...samo potpuni pregled je dijagnostika, preventivni je samo pogled iz jednog ugla...
Tj moze da se koristi simptom ili fizicka ili hemijska velicina samo da bude indikator povecane verovatnoce za neki poremecaj ili oboljenje..

U tom smislu miris moze biti potpuno ravnopravna preventivna dijagnosticka metoda, iako ne potpuno pouzdana...iz ugla opste populacije..

Posto i sam imam ili tacnije sam imao nenormalnu osetljivost na miris i aromu , dve razlicite stvari, to mi je ova prica bliska iskustveno.

https://www.nin.rs/magazin/vesti/54...-simptomi-i-zena-koja-je-mogla-da-je-namirise

Ukratko radi se o tome da neke osobe stvore zvonce, alarm koji povezu sa odredjenim mirisom ili kombinacijom mirisa...
Ja na zalost nisam bio u poziciji da spajam mirise tako , ali zato sam mogao da na osnovu mirisa znam intimne detalje o osobi kojih ona nije svesna da su opste poznate onome ko ima dobar nos..

U svemu tome meni nije bas toliko prijatno koliko koriscenje vida za slicne stvari...
Vid je vise racionalno vezan, a miris vise stvori i emotivnu reakciju...

Medjutim, metalni dah, sladunjav miris znoja , ili nekog drugog sekreta i slicne stvari imaju nijanse koje mogu da pomognu u brzoj preventivnoj , nesigurnoj , ali ipak preventivnoj dijagnostici...
Mac sa dve ostrice rekli bi neki jer preventivna dijagnostika im je pojam koji je garancija da je dijagnostika, sto nije tacno...samo potpuni pregled je dijagnostika, preventivni je samo pogled iz jednog ugla...
Tj moze da se koristi simptom ili fizicka ili hemijska velicina samo da bude indikator povecane verovatnoce za neki poremecaj ili oboljenje..

U tom smislu miris moze biti potpuno ravnopravna preventivna dijagnosticka metoda, iako ne potpuno pouzdana...iz ugla opste populacije..
Volim sve sto mirise u granicama normale,veš,parfem,.......pokošena trava... ↕️
Ne prskati po sebi kao dasi se okupio u njemu

Ja se nekad ne kupam po nekoliko dana, samo se ispod pazuha brčnem...tek kad udjem u kadu i tuširam se a pritom čučim dok to radim, tek tak osetim jak vonj mog miška onako manly vonj koji štipa za oči i kida nosne receptore, a osetim i pozadinu koja vodu oseti samo kad se kupam. E onda izađem iz kada preporođen i namirisan, osetim se zdravije.

nije tema o štrokavom, ili nekontrolisanoj upotreba miomirisa.

sad me ovo podseti.
možda na godinu pre dg., (rak želuca) kod mm ali samo po noći, znoj dobija ružan miris.
pižama se menjala dnevno, posteljina na drugi, eventualno treći dan.

onako, blesavo ti da zbog toga ideš doktoru, ali jeste bilo neobično.
o higijeni ne bih, nije povezano.

ili npr., ispucale pete, a do tada je imao nežnije nego kod žene. kao kod bebe npr.
paradentoza, iako mu do tada ni jedan zub nije nedostajao.

neverovatno je bilo posle operacije ( izvađen komplet želudac, slezina, žuč, Lč.).
duboke bore na čelu su se skroz povukle, nestale.
nije moglo da se ne primeti, jer ga svi znamo sa istima, i to godinama.
nestalo je i tog ružnog mirisa.
znam, jer smo očekivali da se preko kože oseti HT a nije.

biće da ima raznih signala koji ne moraju nužno biti kao ovaj slučaj, ali :think:

p.s. tema je mogla ostati i na Zdravlju.:aha:

Back