- Poruka
- 86.103
koje voce vam najlepse mirise?
meni jagode pa ananas i onda sve ostalo iza
Pa ja rekoh u polušali da sam se namučio misleći. Hahaali bas je cool.
uvek pricamo sta volimo da jedemo, ali slabo o mirisima a mislim da su mirisi jako vazni u zivotu.
joooj kokoscitrusi...limun, narandze...definitivno...10 mesta pa...
onda kokos, mango, kajsije, maline, jagode, jabuke, ananas, smokve i sve ostalo![]()
ne znam ja sta si ti namirisao...joooj kokos
na plazi bih samo seo pored ribe koja se namaze kokosovim uljem i mirisao![]()
necu da je przim, no da je ...ne znam ja sta si ti namirisao...mora da ti je riba vise mirisala...samo ulje kokosa jako blago mirise
![]()
iskreno...ne znam kako ribe mirisu...ne kozumiram ihnecu da je przim, no da je ...![]()
Kokosov orah slabo ili nikako ne miriše, kokosovo ulje - slabo, ali kreme za telo i sunčanje lepo mirišu.ne znam ja sta si ti namirisao...mora da ti je riba vise mirisala...samo ulje kokosa jako blago mirise
![]()
guava,ananas,breskvekoje voce vam najlepse mirise?
Dinja i limun!koje voce vam najlepse mirise?
Ljudi vrlo često mešaju miris i ukus.da..da
pricamo o mirisima, ne o ukusima
Ljudi vrlo često mešaju miris i ukus.
Ukus je ono što ostane kad jedemo nešto sa potpuno začepljenim nosem - može biti samo slatko, slano, kiselo, gorko i umami. Nema više osim tih pet. Daleko od milion različitih nijansi koje imaju mirisi.
Pa svi ukusi su kombinacija ovih pet. Nešto može biti slatko-kiselo. Ali ne postoji nešto kao što je "ukus banane" ili "ukus kafe", što ljudi često umeju da lupe kad "ukusom" zovu sinesteziju mirisa i ukusa.to su vrste receptora za ukus, ne postoji pet ukusa na svetu![]()
Samo vas gledam, ja ne mogu da jedem maslinovo ulje jer sam ga prvo mazao za suncanje pa mi sad ostao bljak ukus....Kokosov orah slabo ili nikako ne miriše, kokosovo ulje - slabo, ali kreme za telo i sunčanje lepo mirišu.
Slaba ti teorija...Ljudi vrlo često mešaju miris i ukus.
Ukus je ono što ostane kad jedemo nešto sa potpuno začepljenim nosem - može biti samo slatko, slano, kiselo, gorko i umami. Nema više osim tih pet. Daleko od milion različitih nijansi koje imaju mirisi.