Mira Marković

imamproblemBG

Početnik
Poruka
4
Pozdrav svima. Mlad sam,ali volim istoriju. Zanima me,ako neko od svedoka tog doba može da napiše,kako je narod 90ih gledao na Miru Marković i zbog čega je JUL toliko bio omražen u narodu?
Ps:Molim moderatora da stavi temu u odgovarajuću sobu,greškom sam je postavio ovde.

znas bajku o ivici i marici?

mira je bila maceha koja je naterala oca da gurne decu u provaliju( nije bilo vestice i kuce od kolaca)

i posle , dok smo padali u provaliju , milosevic je pokusavao da nas izvadi u letu , bacao nam kratke kanape , koji nisu mogli stici do nas

ali kao nesto je pokusavao

... Mlad sam,ali volim istoriju. Zanima me,ako neko od svedoka tog doba može da napiše,kako je narod 90ih gledao na Miru Marković i zbog čega je JUL toliko bio omražen u narodu?
...

Ја сам тај, сведок историје ! :hvala:

Није народ мрзео ЈУЛ (прави, неупућени народ), ни Миру Марковић,
народ је био оптерећен реалним проблемима инфлације,
грађанског рата, незапослености, санкција.
и на крају бомбардовања.

Опозицију смо гледали као домаће издајнике - стране плаћенике,
који обећавају боље сутра.

Када је земља била потпуно скрхана,
тада су и победили
јер је народ видео да сад без западне помоћи нећемо изаћи из бедака.

А са Западом су добро стајали Ђинђић, Коштуница, Вук, НВО, Тадић ...

Чим смо се мало повратили
гласали смо за вадикале, тј Напредњаке
јер они нису западни петоколонаши.

To je žena koja je 90-tih tvrdila da je "zapad" odradio svoje i da se centar sveta seli na istok,Kina,Indija

Mislim da je njena zaostavština spomenik na Ušću

Tamo su zanimljivi natpisi, stihovi Branka Miljkovića

Jugoslavija
Sve što nemavatre u sebi sagori
Što sagori postaje noć
Što ne izgori rađadan

Mnogo inteligentno odabrano

Takođe natpis : Domovini:I kad bi me ubili- Volim te

Kao i

Ništa nije zaboravljeno
Niko nije zaboravljen

Sve u svemu bio je to jedan trzaj inteligentne države,ma kako se zvala ..njenim nestankom države (5.10.2000) imamo likove tipa @Alter_Ego_ @ljubota tj slični likovi u stvarnom život...

E sada kada je ona znala u kom smeru ide svet pre 30 godina pljuju je oni kojini danas ne znaju kuda ide svet

Zlo koje je sa svojim suprugom napravila našem narodu je nemerljivo.Sama pljačka koju je izvršila zajedno sa svojim mužem i svojim sinom i pobegla u Rusiju,za čije interese je i radila zajedno sa svojim mužem je također nemerljivo,spram hiljade i hiljade ljudskih života koja su ova đubrad ubila,unesrećila i opljačkala.Gospodari života i smrti u najtežem razdoblju u istoriji Srbije,u kojem se narod otimao za kilu brašna i litru mleka,radio za platu od 3 marke,dok su ta đubrad bahatila i na kraju krajeva,njihov sin i dan danas živi od tog istog novca opljačkanog od našeg naroda.
Mislim da bi zbog budućih generacija koje dolaze,i zbog sećanja na to zlo,trebalo organizovati zapišavanje njihovih grobova bar dva puta nedeljno.Recimo sredom i petkom posle 15h.

Zanima me,ako neko od svedoka tog doba može da napiše,kako je narod 90ih gledao na Miru Marković i zbog čega je JUL toliko bio omražen u narodu?

Зато што су стране обавештајне службе саградиле причу да је она неки mastermind иза Слободана.
Реално, жена није имала скоро никакав политички утицај.

Pre svega, zlocinac, psihicki obolela osoba, narcisoid, fantastofil, u raskoraku sa stvarnoscu...Moguce i agorafob.
Naredila ubistvo politickih oponenata... Kriminalac sa samoga vrha samotnjacke kule u koju se zatocila.
Pogledaj nasu seriju "Porodica" o njenim i Slobinim poslednjim danima pred hapsenje, prosle godine prikazivana, bice ti jasne stvari. ;) :cool:

Ја сам тај, сведок историје ! :hvala:

Није народ мрзео ЈУЛ (прави, неупућени народ), ни Миру Марковић,
народ је био оптерећен реалним проблемима инфлације,
грађанског рата, незапослености, санкција.
и на крају бомбардовања.

Опозицију смо гледали као домаће издајнике - стране плаћенике,
који обећавају боље сутра.

Када је земља била потпуно скрхана,
тада су и победили
јер је народ видео да сад без западне помоћи нећемо изаћи из бедака.

А са Западом су добро стајали Ђинђић, Коштуница, Вук, НВО, Тадић ...

Чим смо се мало повратили
гласали смо за вадикале, тј Напредњаке
јер они нису западни петоколонаши.
I ja sam svedok te istorije. Ne znam koji je to "pravi narod"!? Ti koji su glasali za naprednjake i radikale nikad se nisu ni "oporavili", ostali su u devedesetim i očigledno su mazohisti i kratke pameti jer se ne sećaju šta su oni u tom periodu činili i zla iz tog perioda. Mira Marković je osnovala JUL, kako bi glumila opoziciju sopstvenom mužu. To ti je bio živi cirkus. Mira jeste bila omražena i ljudi su je smatrali za ludaču sa cvetom u kosi.

I ja sam svedok te istorije. Ne znam koji je to "pravi narod"!?

Прави народ у то време није био упућен у политику,
јер смо у социјализму били навикли да заиста има ко брине о томе !
Прави народ је веровао да ће социјализам и Југославија трајати вечно.

"Криви народ" су били неверници,
усташка, четничка, издајничка и плаћеничка деца,
који су у садејству и под вођством белосветских мрзитеља
рушили оно за шта се гинуло у Првом и нарочито Другом светском рату,
и што је грађено од 1918. а нарочито под Титом од 1945. године.

Ti koji su glasali za naprednjake i radikale nikad se nisu ni "oporavili", ostali su u devedesetim i očigledno su mazohisti i kratke pameti jer se ne sećaju šta su oni u tom periodu činili i zla iz tog perioda.

Ти који су тада гласали за Радикале, су били посебна подгрупа социјалиста,
која је веровала да је то пут очувања СФРЈ !

Невероватно али истинито !

На туђе национализме ударити (исфорсираним) српским национализмом,
па ће као тако да се сузбије усташија и слично ...

Mira Marković je osnovala JUL, kako bi glumila opoziciju sopstvenom mužu. To ti je bio živi cirkus.

До скора смо ми глумили и позицију и опозицију,
споро се учи та игра.
Ено га Радуле и дан данас предизборне митинге користи да објасни основне појмове политике и економије ...

Mira jeste bila omražena i ljudi su je smatrali za ludaču sa cvetom u kosi.

Можда су је неке (љубоморне, или претерано критичне) жене сматрале за лудачу,
ја нисам, писала је јако добре марксистичке текстове по штампи ...

Штета, били су баш далеко од наше стварности - тако близу, а тако далеко, рекао бих !

I ja sam svedok te istorije. Ne znam koji je to "pravi narod"!? Ti koji su glasali za naprednjake i radikale nikad se nisu ni "oporavili", ostali su u devedesetim i očigledno su mazohisti i kratke pameti jer se ne sećaju šta su oni u tom periodu činili i zla iz tog perioda. Mira Marković je osnovala JUL, kako bi glumila opoziciju sopstvenom mužu. To ti je bio živi cirkus. Mira jeste bila omražena i ljudi su je smatrali za ludaču sa cvetom u kosi.
skupo nas kostala ta djubrad...kad vidi ovog naroda, ponovo se zazeleo radikala i socijalista...deo naroda...

Pozdrav svima. Mlad sam,ali volim istoriju. Zanima me,ako neko od svedoka tog doba može da napiše,kako je narod 90ih gledao na Miru Marković i zbog čega je JUL toliko bio omražen u narodu?
Ps:Molim moderatora da stavi temu u odgovarajuću sobu,greškom sam je postavio ovde.

Da bih ti napisao moje misljenje molim te da mi napises sta je to "mlad" sam koliko godina imas?
Bez te info necu te udostojiti konkretnog odgovora :)

Back