МИРА МАРКОВИЋ И БОГОЉУБ КАРИЋ СТИЖУ У СРБИЈУ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
DOLAZI JUL
Mira Marković i Bogoljub Karić stižu u Srbiju!

http://www.kurir-info.rs/mira-markovic-i-bogoljub-karic-stizu-u-srbiju-clanak-297267



Zbog nove političke klime „lica sa poternice“ mogu da se vrate u zemlju, kažu analitičari

BEOGRAD - Dolazi JUL!
Zvuči neverovatno, ali postoje indicije da će se Mirjana Marković, supruga pokojnog predsednika SrbijeSlobodana Miloševića, ove godine vratiti u Srbiju! A za njom bi mogao da dođe i Bogoljub Karić, lider Pokreta snaga Srbije, jedan od koalicionih lidera SNS.

Stvorila se, kažu analitičari, politička klima koja dopušta da se supruga pokojnog Miloševića vrati u Srbiju. A klima je takva - dolazi jul! Mesec jul, u kome će se konačno formirati nova srpska vlada. Doskorašnji lider SNS obećao je tokom izborne kampanje da će po dolasku na vlast omogućiti svom koalicionom partneru Bogoljubu Kariću davanje izjave pred sudom.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da ništa nije nemoguće:

- Svašta se već događalo. Ali, ko će ga znati. Uostalom, koga još briga za njih? Nisam primetio neki veliki entuzijazam ni kod naprednjaka, ni kod Dačića, ali ne bi me začudilo da se to desi, poput svih moralnih šokova koje smo prošli - kaže Stanković.

Što se tiče Mire Marković, da podsetimo, poternica za njom je obustavljena zbog zastarelosti postupka, a i sin Marko Milošević sada bi mogao da se vrati iz Moskve, jer je protiv njega još ranije obustavljen sudski postupak.

- Predsednik Srbije nema nameru da se meša u ingerencije sudova, ali će se svojim autoritetom postarati da se procesi vode po pravdi i zakonu, što smo malo puta mogli da vidimo tokom prethodnih nekoliko godina - rečeno nam je u Predsedništvu Srbije.

Dragomir Karić, zamenik predsednika Pokreta snaga Srbije, kratko je reagovao:

- Moj brat Bogoljub Karić se ne vraća u Srbiju. U ogromnim je poslovnim obavezama, pre svega u Iraku, gde otvara gradilište na kome će biti zaposleno 20.000 radnika.


Mira Marković: Ne smem ništa da kažem!

Mirjanu Marković zatekli smo u čudnom raspoloženju. Telefonski razgovor tekao je otprilike ovako:

♦ Kako komentarišete mogućnost da će vas nova vlast možda abolirati i da ćete moći da se vratite u Srbiju kao slobodna osoba?
- Ne mogu ništa da vam kažem, osim da ovde pada kiša. I hladno mi je.

♦ Pa, utoplite se...
- Ali ja obožavam kišu. Što se mene tiče, mogla bi da pada 365 dana u godini.

♦ A jul?
- S izuzetkom jula. Shvatite, ne smem ništa da vam kažem, niti da bilo šta komentarišem.
:super::super::super:
:ok::ok::ok::ok::ok::ok:
Нека их....
Много већи лопови су у Србији....
Чак су у власти били.

 
Kurir kao rezimske novine cine sve na podrivanju nove vlade sada kada je situacija najranjivija- kada se konstituisu ministarstva pravde, policije i informisanja ipak ce se plasiti necije kazne, a sad se nadaju da ce im ovo za par dana biti zaboravljeno.

STo se Mirjane Markovic tice, sumnjam da ce se ona vracati. Nema ona nista ovde, a u Rusiji ima i te kako lagodan zivot. Ne verujem da ce ni Rusija a ni EU koja je preko URS-a pokazala da ipak i dalje ima neku moc nad ovom vladom to dozvoliti.

Sto se Bogoljuba tice, opet sumnjam. Mozda ce njegov klan dobiti neku povlasticu, ali on licno ne verujem da zeli a ni da ce sile to dati.
 

Back
Top