Miokarditis

момоа

Legenda
Poruka
72.506
Muku mučim sa miokarditisom vec 2, 2.5 godine i dalje osecam simptome. Ppcelo je tako sto sam primetio ubrzano lupanje srce i povremene aritmije, te sam otisao u Profi mediku kod kardiologa. Medjutim,on nista nije video na ultrazvuku i rekao mi da verovatno nije nista strasno,da se verovatno mnogo nerviram, pa je to zbog toga i da malo krenem da setam i da se bavim umerenom fizickom aktivnoscu. To sam o radio nekoliko meseci, ali je situacija bila sve gora, pa sam se odlučio da posetim drugog doktora, doktora Milovanovica iz Bel medic. On mi je odmah pri prvom ultrazvuku detektovao problem. Imao sam nekoliko ožiljaka,te mu je bilo jasno da je u pitanju miokarditis. Prepisao mi je da pijem gomilu vitamina i da se sto vise odmaram. Nisam naravno sve vreme lezao,ali sam se u sustini pridrzavao njegovih saveta. Prvi pregled kod nkega obavio sam pre nesto vise od 2 godine kada mi je i uspostavljena dijagnoza, ali vecina simptoma je ostala i do dan danas. Imao sam titar na koksaki btipa1024, 512 i 256 cini mi se. Medjutim prilicno sam dovro podnosio sve to. Takodje sam imao i epstain bar i jos neki pervo virus. Pre par meseci poceo sam da setam lagano,svaki dan po 2,3 kilometra, a puls nakon setnje mi je oko 110-120 uglavnom, sto je opet malo poviseno,s obzirom da se ne umaram bas preterano. Imam i dalje povremena zatezanja i neprijatne bolove grudnog koša , ali povremeno. Kontrole imam na svakih par meseci, nemam nikakvih podliva srcane kese, oziljci su i dalje tu, a doktor kaze da je on u principu zadovoljan. Takofje sam uzimao i q10 jedno vreme mada ga je sad ukinuo, kao i one silne vitamine, sada pijem samo vitamin e, selen i cink. Krenuo sam u taj neki aktivni zivot polako, ali i dalje se ne osecam najbolje. Eto to je neka moja prica. Ako neko strucan ili neko ko je imao slicnih problema ima neki savet nek ga podeli

Pa dobro- mlad si, a moguće je da ti nije samo miokarditis u pitanju povodom tih aritmija. Ne znam da li te aritmije osećaš i kroz one zastoje srca, da ne kažem da osetiš kad ti srce kao zatrokira, zaguši?

Mlad si ti,ali bolest ne bira.Vidi ti sa tvojim lekarom da te poslje kod specijaliste,da ti urade test opterecenja.Pa da ti daju neki lek za regulaciju rada srca.To obavezno uradi nije se za igrati.

Pa dobro- mlad si, a moguće je da ti nije samo miokarditis u pitanju povodom tih aritmija. Ne znam da li te aritmije osećaš i kroz one zastoje srca, da ne kažem da osetiš kad ti srce kao zatrokira, zaguši?

Aritmije ne osecam toliko, ali su se videle na EKG-u. Zaboravih da kazem da sam jedno vreme intenzivno trenirao, pa sam onda relativno naglo prestao, pa je vrememom doslo do pada imuniteta i na kraju i pojave svega ovoga.

- - - - - - - - - -

Mlad si ti,ali bolest ne bira.Vidi ti sa tvojim lekarom da te poslje kod specijaliste,da ti urade test opterecenja.Pa da ti daju neki lek za regulaciju rada srca.To obavezno uradi nije se za igrati.

Ok, idem prekosutra na kontrolu pa cu videti sa njim sta mogu.

Muku mučim sa miokarditisom vec 2, 2.5 godine i dalje osecam simptome. Ppcelo je tako sto sam primetio ubrzano lupanje srce i povremene aritmije, te sam otisao u Profi mediku kod kardiologa. Medjutim,on nista nije video na ultrazvuku i rekao mi da verovatno nije nista strasno,da se verovatno mnogo nerviram, pa je to zbog toga i da malo krenem da setam i da se bavim umerenom fizickom aktivnoscu. To sam o radio nekoliko meseci, ali je situacija bila sve gora, pa sam se odlučio da posetim drugog doktora, doktora Milovanovica iz Bel medic. On mi je odmah pri prvom ultrazvuku detektovao problem. Imao sam nekoliko ožiljaka,te mu je bilo jasno da je u pitanju miokarditis. Prepisao mi je da pijem gomilu vitamina i da se sto vise odmaram. Nisam naravno sve vreme lezao,ali sam se u sustini pridrzavao njegovih saveta. Prvi pregled kod nkega obavio sam pre nesto vise od 2 godine kada mi je i uspostavljena dijagnoza, ali vecina simptoma je ostala i do dan danas. Imao sam titar na koksaki btipa1024, 512 i 256 cini mi se. Medjutim prilicno sam dovro podnosio sve to. Takodje sam imao i epstain bar i jos neki pervo virus. Pre par meseci poceo sam da setam lagano,svaki dan po 2,3 kilometra, a puls nakon setnje mi je oko 110-120 uglavnom, sto je opet malo poviseno,s obzirom da se ne umaram bas preterano. Imam i dalje povremena zatezanja i neprijatne bolove grudnog koša , ali povremeno. Kontrole imam na svakih par meseci, nemam nikakvih podliva srcane kese, oziljci su i dalje tu, a doktor kaze da je on u principu zadovoljan. Takofje sam uzimao i q10 jedno vreme mada ga je sad ukinuo, kao i one silne vitamine, sada pijem samo vitamin e, selen i cink. Krenuo sam u taj neki aktivni zivot polako, ali i dalje se ne osecam najbolje. Eto to je neka moja prica. Ako neko strucan ili neko ko je imao slicnih problema ima neki savet nek ga podeli
Ja nisam strucna, ali i ja imam slicne probleme ( mnogo sam starija od tebe, ali probleme imam odavno nego nisam obracala paznju na njih).
Preporucujem ti da batalis te silne preglede ako ti je samo srce morfoloski ok, a vidim da jeste, vitamini su sviranje uz bubanj.
Ja imam nizak pritisak, ali jako visok puls, dovela sam ga manje vise u red uzimanjem beta blokera, a sve na sopstvenu inicijativu.
Uzimam uvece 25 mg i ujutru toliko i vec je nekoliko godina sve manje vise OK. Odmaranje ne znaci nista, ja ujutru hodam ( brzo) 4 km, ali
imam psa pa imam i obavezu koja i njemu i meni mnogo prija, a izgleda i mom srcu. Te povremene aritmije ima verovatno svaki drugi covek,
nemoj mnogo da brines. Meni je kardiolog nedavno rekao da uzimam taj beta bloker i ako nemam visok pritisak da ne brinem nista.

Pa ja sam imao malo povisen pritisak zadnji put kad sam merio, negde oko 135 sa 80. Sada ne znam kako je, ali ono sto sam primetio je kao da osecam neki blagi pritisak u glavi usled kojeg dolazi do odsustva koncentracije prilikom čitanja npr ili ucenja. I meni prija setnja i setam uglavnom svaki dan po par kilometara, nekad mi je puls veci (preko 120),a nekad nizi (oko 100), sve zavisi i od vremena,vazdusnog pritiska, kao i brzine kojom se šetam. Pijem soljicu kafe dnevno,ne znam da li mozda zbog toga imam ovaj visok pritisak. Sve u svemu nadam se najboljem.

Pa ja sam imao malo povisen pritisak zadnji put kad sam merio, negde oko 135 sa 80. Sada ne znam kako je, ali ono sto sam primetio je kao da osecam neki blagi pritisak u glavi usled kojeg dolazi do odsustva koncentracije prilikom čitanja npr ili ucenja. I meni prija setnja i setam uglavnom svaki dan po par kilometara, nekad mi je puls veci (preko 120),a nekad nizi (oko 100), sve zavisi i od vremena,vazdusnog pritiska, kao i brzine kojom se šetam. Pijem soljicu kafe dnevno,ne znam da li mozda zbog toga imam ovaj visok pritisak. Sve u svemu nadam se najboljem.
Pritisak bi trebalo da meris nedelju dana, svakog dana po 4x, Ujutru, u podne, po podne i pred spavanje.
tek onda mozes da znas da li imas visok pritisak.
Ovo 135:80 nije visok pritisak. Pritisak neprestano varira tako da jedno merenje ne znaci jednostavno nista.
I meni je bila frka oko pulsa, a kasnije i ove aritmije ali ponavljam da mi je ovaj beta blokerer pomogao tako da
puls ide najvise do 85, uglavnom je oko 70 i 80, a aritmije imam tu i tamo. Slobodno pij kafu,
citam ovih dana da kafa pozitivno utice na srce i ceo koronarni sistem.

Pritisak bi trebalo da meris nedelju dana, svakog dana po 4x, Ujutru, u podne, po podne i pred spavanje.
tek onda mozes da znas da li imas visok pritisak.
Ovo 135:80 nije visok pritisak. Pritisak neprestano varira tako da jedno merenje ne znaci jednostavno nista.
I meni je bila frka oko pulsa, a kasnije i ove aritmije ali ponavljam da mi je ovaj beta blokerer pomogao tako da
puls ide najvise do 85, uglavnom je oko 70 i 80, a aritmije imam tu i tamo. Slobodno pij kafu,
citam ovih dana da kafa pozitivno utice na srce i ceo koronarni sistem.

Hvala na savetima. Idem na kontrolu uskoro pa cu videti sta ce mi reci.

- - - - - - - - - -

čuj kafa pozitivno utiče na išta :dash:
batali kafu u potpunosti (pogotovo nes),preštetna je za čitav organizam,najviše za želudac (stvara nadutost) i srce

Vazi matori

čuj kafa pozitivno utiče na išta :dash:
batali kafu u potpunosti (pogotovo nes),preštetna je za čitav organizam,najviše za želudac (stvara nadutost) i srce
Mozda ti patis od nadutosti, nikada nisam cula da kafa nadima. Nes kafa zaista nije zdrava, ali su najnovija istrazivanja pokazala da je
kafa ( oko 4 soljice dnevno) zaista zdrava.

Ovaj i ovakav tekst ces naci na svim jezicima, ja sam nasla na srpskom:

Novo istraživanje objavljeno u “Žurnalu američkog koledža kardiologa” otkrilo je da kofein nije štetan po srce, kako se prethodno mislilo. Kofein radi tako što daje više energije našim ćelijama. Poznato je i da uzrokuje brži rad srca pa su zato mnogi vjerovali da je štetan po ovaj organ.
S druge strane, kofein je antioksidant, a oni neutraliziraju otpadne proizvode svakodnevnih ćelijskih aktivnosti i smatra se da na duži rok čuvaju zdravlje ćelija i tkiva. Neki naučnici vjeruju da kofein produžava vijek samog srčanog mišića.

Autori nove studije smatraju da kofein ne uzrokuje većinu aritmija. Naprotiv, ukazuju da regularno konzumiranje kafe štiti od fibrilacije srčanih pretkomora. Ipak, preporučuju dnevno najviše 300 miligrama kofeina, što je otprilike tri šolje kafe. Ako su vaš izbor kafa ili čaj, imate sreće. Međutim, ako je riječ o energetskim napicima, većina nosi određen rizik uključujući aritmiju.

ne možda,no sigurno,pričam iz iskustva
i uzrok tome,izmedju ostalog,je upravo to što sam počeo pre dve godine da pijem velike količine kafe,znači želudac mi je skoro skroz upropašćen
čuj 4 šolje dnevno haha pa to je ubistvo jbt
mogu i ja da nadjem tako neki debilan tekst od kvazinaučnika i kvazilekara al to ništa ne dokazuje
jer danas jedno sutra drugo kažu
čas alkohol je potpuno štetan,čas nije uopšte,čas delimično,tj šoljica rakije dnevno npr
čas kafa je štetna,čas..u get the picture

Aritmije ne osecam toliko, ali su se videle na EKG-u. Zaboravih da kazem da sam jedno vreme intenzivno trenirao, pa sam onda relativno naglo prestao, pa je vrememom doslo do pada imuniteta i na kraju i pojave svega ovoga.

- - - - - - - - - -

.
Pa baš htedog da te pitam da li si se bavio sportom i kojim intezitetom, a ova aritmija koju sam opisao kroz zatajivanje srca, ta aritmija je dosta počela da se pojavljuje kod ljudi koji su u sasvim dobroj fizičkoj kondiciji. I u principu se tu oko toga još ne zna puno. Gotovo ništa. Nalazi su kod tih ljudi uglavnom solidni, kao i kod tebe, al opet nešto ne valja. Pa se tu onda prepisuju vitamini i magnezijum. Al izgleda da je i to zalud. Najpre će biti da to veze nema sa nedostatkom određenih supstanci...
Ja što se mene tiče- ja sam pokrenuo jednu specifičnu terapiju po tom pitanju, i evo već drugi dan terapije mogu slobodno reći da sam jako entuzijastičan po pitanju efektnosti!
Ukoliko sam pre terapije na nekoliko dana zaredom moga da pobrojim i nekih tridesetak zatihnuća srca dnevno- sad u ova dva dana nemadoh možda tri ukupno, i to neprimetna!
Eto ako bih i u naredna bar još tri dana slično prošao, pa da ima smisla da objavim tu terapiju. Možda će i tebi da znači, pa i bilo kome još.

Poslednja izmena:

Након излечења миокардитиса, а и у току трајања истог, јако је важно да се контролише срце, како ритам и притисак, тако и снага мишића тј. срчане контракције. Од ње директно зависи ејекциона фракција срца и твоје даље животне способности.
Миокардитис је врло озбиљно запалење, тако да су контроле код кардиолога и дословно слушање његових савета веома важне. :)

Pa baš htedog da te pitam da li si se bavio sportom i kojim intezitetom, a ova aritmija koju sam opisao kroz zatajivanje srca, ta aritmija je dosta počela da se pojavljuje kod ljudi koji su u sasvim dobroj fizičkoj kondiciji. I u principu se tu oko toga još ne zna puno. Gotovo ništa. Nalazi su kod tih ljudi uglavnom solidni, kao i kod tebe, al opet nešto ne valja. Pa se tu onda prepisuju vitamini i magnezijum. Al izgleda da je i to zalud. Najpre će biti da to veze nema sa nedostatkom određenih supstanci...
Ja što se mene tiče- ja sam pokrenuo jednu specifičnu terapiju po tom pitanju, i evo već drugi dan terapije mogu slobodno reći da sam jako entuzijastičan po pitanju efektnosti!
Ukoliko sam pre terapije na nekoliko dana zaredom moga da pobrojim i nekih tridesetak zatihnuća srca dnevno- sad u ova dva dana nemadoh možda tri ukupno, i to neprimetna!
Eto ako bih i u naredna bar još tri dana slično prošao, pa da ima smisla da objavim tu terapiju. Možda će i tebi da znači, pa i bilo kome još.

Vazi. A koji je tvoj problem konkretno?

- - - - - - - - - -

Након излечења миокардитиса, а и у току трајања истог, јако је важно да се контролише срце, како ритам и притисак, тако и снага мишића тј. срчане контракције. Од ње директно зависи ејекциона фракција срца и твоје даље животне способности.
Миокардитис је врло озбиљно запалење, тако да су контроле код кардиолога и дословно слушање његових савета веома важне. :)

Hvala.

Vazi. A koji je tvoj problem konkretno?

- - - - - - - - - -

Hvala.

U svakom slucaju moras da dodjes do prave dijagnoze,da bi znali kao i cime da te lece.A ti,ako treba smaniji kilometrzu u setnji,jer vidis da ti i to nekad pravi problem.Blaga setnja.nemoj da ides daleko od kuce jer ako osetis da srce ubrazano radi treba da se vratis kuci,a sam pomisljaj na to ti ces da pozuris i da pogorsas stanje.ne bi bilo lose da neko ide uz tebe.

Pa nije mi bas toliko lose, msm mogu da izguram 3 km bez problema,nekad mi puls bude visi al jbg. Inace, prija mi to u sustini, tesko mi je da budem ceo dan u kuci, a i imao sam povisene trigliceride na zadnjim analizama, te mi je stoga preporučio blagu šetnju.

Pa nije mi bas toliko lose, msm mogu da izguram 3 km bez problema,nekad mi puls bude visi al jbg. Inace, prija mi to u sustini, tesko mi je da budem ceo dan u kuci, a i imao sam povisene trigliceride na zadnjim analizama, te mi je stoga preporučio blagu šetnju.

Sofija je lekar i trebao bi da prihvatis ono sto ti je rekla, za redovne kontrole kod kardiologa i slusanje njegovih saveta

Sofija je lekar i trebao bi da prihvatis ono sto ti je rekla, za redovne kontrole kod kardiologa i slusanje njegovih saveta
Pa on dečko i ide, al opet ima problem!
Kao i ja za moj problem što ne idem pošto znam da ljudima, dakle mojim poznanicima, sa istom aritmijom ništa ne mogu da pomognu. A ljudi se siti namaltretirali sa pregledima. I plus- pričam o poznanicima koji su u različitim zemljama imali ispitivanja. Jedan u Švetskoj, jedan u Nemačkoj, pa i u Srbiji.

jeste to tako kako ti kazes,ali vidis i sam da ti nekad pri blagoj setnji dodju otkucaji i do 120,a to je za onog ko nema problema i zesce trci ne dodje do tolikih otkucaja.zato ti kazem da skratis rutu,odprilike za kilometar,a da jos vise usporis hod i doci ce ti vremenski na isto.I idi kod specijalista da ti utvrde tacno sta je da mogu da pocnu da te lece i da sprece,vece probleme rada srca.Mlad si covek i treba jos dugo da zivis.resavaj to dok si mladji i dok to moze da se spreci,kada ostaris,sve je teze.Ovo ti pricam iz iskustva,jer i ja imam aritmiju,ali ja sam je dobio od jakih doza lekova i injekcija.posle povrede kicme,dugo nisu mogli da mi uspostave pravu dijagnozu i posle 6 godina kada se nasao neko normalan i lepo pogledao MR snimke i papire od raznih lekara,a toga je bilo puno.Poslao me je na medicinu rada i rekao mi i napisao velikim slovima i pod navodnicima"STROGO MIROVANJE".kada su me pregledali lekari na medicini rada,ustanovili su da uopste ne smem dugo da stojim,da se krecem,da sedim,vec samo lezeci i polulezeci polozaj.Dotle sam radio uz povremena bolovanja.primao sam injekcije i isao na posao,primao blokade i opet isao na posao,a posle blokada isto treba strogo da se miruje,jer sam i ja sam mislio i pored jakih bolova da ce to mene proci.Jer su mi neki stariji ljudi pricali da,ako je okostavanje to boli jedno vreme,pa posle jednostavno prestane i javlja se ponekad.Medjutim kod mene nije bilo okostavanje,vec su mi se krzali prsljenovi.tako da su pojedini i vise od pola kraci nego sto treba da budu.Ovo sam ti ispricao,zato sto sam i ja bio,veoma pokretljiv i mislio sam da me nista ne moze zaustaviti.Sve sto sam radio,radio sam veoma zustro,a tacno.kada je trebalo nekome da pomognem,nikada nisam zabusavao,niti sam mogao da radim nesto polako.Uvek sam gledao da budem tamo gde treba da se pomogne.Bio sam mlad,samo 39 godina,kada sam se povredio,a sada cu u penziju,do kraja ove ili pocetkom sledece.nego sreca u nesreci,posle medicine rada su me bacili na lakse radno mesto,jer vise nije postojao status invalida,a krecem se na stakama od 2006 godine.sada tu pored kicme,problem sa aritmijom,sa centrom za ravnotezu i tako sam odlazio na posao 7-8 godina,ali je sanitet dolazio za mene,bar 2x nedeljni,a nekad i vise.Tako da me je socijalna radnica pustila da mi vode prvu smenu,a da ne dolazim na posao.I sta da ti kazem,polje vidim sa terase i ponekad izadjem napolje prosetam 20-ak metara i onda pocnu muke sa bolovima,kad pocnu bolovi,pocne i aritmija,tako da se izgubim i ne znam gde sam,pa me onda komsuje donesu u kucu.da ti ne pisem vise i da te plasim.teraj kod lekara i istrazi,valjda ce se naci neki koji ce pogoditi sta je u pitanju da moze da te lece,kako treba.Izvini na ovolikom postu.Zelim ti da sto pre nadjes resene i oporavis se i krenes normalno putem srece i radosti,ako je to moguce u ovim vremenima,ali misli na sebe i nedaj se.Pozdrav.

Pa on dečko i ide, al opet ima problem!
Kao i ja za moj problem što ne idem pošto znam da ljudima, dakle mojim poznanicima, sa istom aritmijom ništa ne mogu da pomognu. A ljudi se siti namaltretirali sa pregledima. I plus- pričam o poznanicima koji su u različitim zemljama imali ispitivanja. Jedan u Švetskoj, jedan u Nemačkoj, pa i u Srbiji.

Neka promeni kardiologa u tom slucaju

Back