Ministra unutrašnjih poslova Ukrajine ubila je ukrajinska vojska, tvrdi bivši savetnik ministra odbrane te zemlje Aleksej Selivanov.

Тихи

Zaslužan član
Poruka
149.044
Ministra unutrašnjih poslova Ukrajine ubila je ukrajinska vojska, tvrdi bivši savetnik ministra odbrane te zemlje Aleksej Selivanov.
Foto: Profimedia

Foto: Profimedia​
Selivanov je izjavio da je helikopter koji se srušio iznad Brovara, u kom je poginuo ministrar unutrašnjih poslova Denis Monastirski, ali i njegovi pomoćnici, oborila ukrajinska vojska, pozivajući se na svoj izvor u ukrajinskom ministarstvu odbrane.


"Ukrajinska vojska je ubila ministra unutrašnjih poslova Ukrajine. Lansiranje prenosne protivvazdušne rakete izvedeno je pod okriljem vežbi Teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine", naveo je on, a prenosi Raša tudej Balkan.

Prema njegovim rečima, motiv je jednostavan - u ukrajinskom rukovodstvu vodi se napeta borba za mesta u novom sastavu.


"Do novog poravnanja će neizbežno doći. Nova faza sukoba - novo preslaganje. Nakon novog talasa mobilizacije i pojave tri nova korpusa Oružanih snaga Ukrajine, potpuno naoružanih NATO oružjem, u američkim i evropskim oklopnim vozilima, raspored snaga unutar Ukrajine će se dramatično promeniti", naglasio je.

Kako je Selivanov istakao, očigledno je da će uloga oružanih snaga biti još više ojačana, a da je režim Zelenskog upao u zamku.

"Bilo je nemoguće ne promovisati Oružane snage Ukrajine. A sada je vojska glavni faktor postojanja ove kvazi-države. Prva osoba u vojsci je njen komandant, general Valerij Zalužni, koji nije mogao da opovrgne ni skandal sa 'njegovim devojkama', kada je hakovana generalova stranica i objavljena prepiska 'uzornog porodičnog čoveka'", dodao je.

Nije slučajno, kako je rekao Selivanov, što se Zalužni tako uporno promoviše na Zapadu – u časopisu "Tajm" i u drugim evropskim izdanjima.

"I ovde nema slučajnosti. 'Gvozdeni general' se jasno sprema za ulogu Vođe. Svi se sećamo kako je Zelenski pokušao da preuzme kontrolu nad Oružanim snagama Ukrajine, uklonivši generale (bivšeg predsednika Petra) Porošenka. Ali sa Zalužnim će biti gotovo nemoguće sprovesti takvu šemu. A sada, nakon pogibije načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i njegovog zamenika, to je još teže ostvarivo", istakao je.

On je naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedina struktura u Ukrajini, osim Oružanih snaga Ukrajine, koja raspolaže velikim brojem naoružanih ljudi, kao i da to nisu samo policajci, već i delovi Nacionalne garde sa teškim naoružanjem.

"Smrt rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova znači nove rekonstrukcije u resoru, a sada je to vreme", dodao je Selivanov.

Kako je naveo, da bi pobedili Rusiju, Zapadnjacima je potrebna moćna, dobro vođena pesnica, a ova pesnica se sprema za proleće.

"Na proleće će biti kompletirani ne samo novi armijski korpusi. Na proleće će se u Ukrajini pojaviti veoma značajan broj NATO trupa u tri nova korpusa – posade nove vojne tehnike, artiljerijske posade, oficiri, da upravljaju svim ovim", objasnio je.

"Zašto je NATO-u potreban neki dodatni, iako poslušni, klovn-predsednik koji im se nalazi na putu, kada postoji 'gvozdeni general'? Iako igra ulogu paravana za NATO oficire", zaključio je Selivanov.

Na društvenim mrežama pojavio se i dokument Generalnog tužilaštva Ukrajine sa navodima o kojim govori Selivanov.

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) je skoro odmah nakon incidenta objavila tri verzije onoga što se dogodilo: tehnički kvar helikoptera, kobni uticaj vremenskih uslova i "namerno uništavanje".


U avionskoj nesreći u Brovarima u Kijevskoj oblasti poginulo je 14 osoba, među kojima i jedno dete, 25 osoba je povređeno, uključujući 11 dece, saopštila je ukrajinska služba za vanredne situacije, izmenivši prethodnu informaciju o 18 žrtava pada helikoptera.

Među poginulima su i ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Denis Monastirski i njegov zamenik Jevgenij Jenjin.

Ministar i njegov zamenik nalazili su se u helikopteru sa još sedam osoba koje su poginule, saopštila je Nacionalna policija Ukrajine.

Kao preliminarni uzrok pada helikoptera, naveli su grešku pilota.


https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=02&dd=01&nav_category=78&nav_id=2282995


Ovo sve isto ko na zemunskoj sar'ani . Onaj sto drzi govor je roknuo zrtvu.

Sve u svemu jasno je da Zelenski ubija sve redom . Potpuni ludak.
 

јанпи

Veoma poznat
Poruka
13.929
Ово је веома занимљив детаљ,овог Рата.
А.шт сада рвати хебени....
па колко сутра ће Вас немац.француз.американац да почне Вас искорењује?
Али не....
Код НАС ВИШЕ НЕЋЕТЕ МОЋИ НИКАДАА!!!

То да смо јасни.
 

јанпи

Veoma poznat
Poruka
13.929
Руси и не гледају кога убијају, тако да је врло могуће да су они то урадили, а и да не знају.

Ма никада,али стварно НИКАДА покатоличени у наше Окриље да их опет спасавамо од њихових лоших Одлука,
НЕКА ЦРКНУ!
 

Black_star

Elita
Moderator
Poruka
16.473
Hm..a ja mislio da se helikopter srusio zbog guste magle zbog koje pilot nije na vreme spazio soliter ispred sebe, pa se u manevru pogubio, kao sto je svedocio klinjo-tinejdzer koji je sve to video iz zgrade prekoputa....ali dobro. :cool: Sto ne svracate na teoriju zavera, sta je ovo...?? Zavera protivu foruma. :lol:
 
Poruka
21.060
Hm..a ja mislio da se helikopter srusio zbog guste magle zbog koje pilot nije na vreme spazio soliter ispred sebe, pa se u manevru pogubio, kao sto je svedocio klinjo-tinejdzer koji je sve to video iz zgrade prekoputa....ali dobro. :cool: Sto ne svracate na teoriju zavera, sta je ovo...?? Zavera protivu foruma. :lol:
Pogođen je pa je udario u zgradu, sve kasnije izjave su bile sračunate na smiravanje stvarnosti.
 

Top