Ministarstvo prosvete: Smanjenje januarskih plata zaposlenima koji učestvuju u štrajku

Овим ће "сломити" штрајк. Нико се тог до Ђуке није досетио. :mrgreen:
Neverovatno je da ne vide šta su ovom merom poručili ljudima. Ako ih (štrajkače, demonstrante) slome, mogu da očekuju osvetu. I zato sad ljudi ne smeju da dozvole da budu slomljeni. Moraju da istraju do kraja.

A inače ovo što sam napisao o nadoknadi nije tačno?
Ne, jer mi koji radimo sa mlađim razredima nadoknadimo tako što pravimo blok nastavu, pa onda časovi traju po sat ipo. Ali naravno da je to jedan od genijalnih planova ministarstva. Poenta, bitno da je sve zapisano, nema veze što nije odrađeno, jedan od zahteva, našeg protesta, besmislena administaracija.

Poslednja izmena:
Ne, jer mi koji radimo sa mlađim razredima nadoknadimo tako što pravimo blok nastavu, pa onda časovi traju po sat ipo. Ali naravno da je to jedan od genijalnih planova ministarstva. Poenta, bitno da je sve zapisano, nema veze što nije odrađeno, jedan od zahteva, našeg protesta, besmislena administarcija.

Ahaaa. Dobro onda.

Просвета , ајмо погледати по школама колики је број оних који су запослени на стално у псоледњих 25 година а може и раније.
Шта мислите , колики је проценат оних који су примљени преко патократије ? Дакле страначки , како за последњих 12 година тако и пре тога једно 12 година ? Код снс и код демократа ? Огроман број. Преко директора или му наредио неко из странке или неко из шкослке управе што је опет преко странке и тако...
Колико је оних који су у псоледњих 25 година примани преко разних штела, тетка ти директор, ујак ти кум од директора, директорова си швалерка или неког у школској управи, родитењи су ти радили у школи или раде у дургој школи па преко колега чули да треба наставник или учитењица у ''оној тамо'' школи...Преко својих кумовских пријатењских , рођачких линија ?

да се не лажемо број таквих запослених са овом или оном веѕом у школама је сигурно 90 % :mazi:
Није чудно што се данас деле често на наставнике који су дошли за време жутих и после њих... то се види и по штрајковима....

Колики је број наставника кој ису ѕавршили студије а нису радили или су дуго радили са 50 % фонда или још мање па одустали на крјау јер нису имали ове поменуте везе ?
огроман је и тај број ѕар не па ти људи раде као трговци и ли ко зна шта , променули професију силом прилика да преживе или утекли преко...

Огроман је број и тих и то је реалност просвете наше.

Е сад такви добили иснтрукцију од динкових пленумаша па праве пленуме и они па кад им испуњени захтеви тј онај најбитниј повећана плата , они у прошли петак додали још један услов, студенте ...

пошто знају д асу у неѕаконском генерално општем штрајку тоталном без поштовања обавезног минимума рада у просвети (замсилите да полиција и медицина тако дигне руке и све четри у вис ?) знају и да ће им инспкеција доћи на врата па су лукаво попут лисица учитељице протеклог викенда и ових дана преко појединих родитеља проширивали да се позивају родитељи у школе и да не пуштају децу у школе како би тим учитељицама и наставницима ти родитељи били буквално ШТИТ од инспекције

усијао се вибер проетклих дана!
па су потом вршили притисак на колеге које јадни раде ТО СУ ОНИ КОЈИ СУ УГЛАВНОМ НА ОДРЕЂЕНО ИЛ НА ЗАМЕНИ (морају јадни ил им неће више продужавати уговор или се боје да их неће ни звати , вршили су притисак на њих да они и остали који раде наставници шаљу упозорење РОДИТЕЉИМА да треба да правдају дане када су деца била одсутна и то су наѕивали притоском на родитеље ?

то су ноторне лажи. и пре у наше време и у време наше деце увек је било да се упути упозорење о даниам изостанака како се ти изистанци не би заводили као неоправдани изостанци. НИШТА НОВО И ТО НИСУ ПРИТИСЦИ НЕГО НРОМАЛНА СТВАР Исто тако постоји и чињеница да ако дете има превише оправданих иде на полагање разредног испита...

Тако су себи са тих 60ак родитеља свакодневно испред школа (што је много мањи број од укупног броја које нису успели да привуку) обезбедили штит од инспекције.

али су сада остали без палте јер нису радили. а родитеље су увукли у проблем да морају да правдају дане деци што је нормална процедура. Ок могу родитељи оправдати до три дана у полугодишту или током целе године али остало мора лекарско оправдање.

Дакле све су то прописи од вајкада.

Е сада лепо ви кој исте ту некада дошли на радно место преко штеле , идите код Динка грухоњића и миле пајић да вам они направе ПЛЕНУМ који ће то да вам плати. Народ и грађани србије неће. Поготово не новосађани .

Сад ће тек да урлају, али молим лепо нека их...
ја сам овде лепо питао лагерту да одговори да ли је као учитељица прошли викенд било ком родитељу предложила да дођу пред школу од понедељка и тако ѕатражила ил ирпелдожила подршку која им треба (јер зна да су у незаконтиом штрајку и да родитељи дођу као штит од инспекције) али ме је искулирала одговором...

ако ниеј она лично а онда сигурно зна да су то чиниле њене колегинице. јер је јасно да су информаицје о дешавању у школама о школским већима и галсању о штрајку рпеносили родитељима и давали упутства у колко сати дадођу пред школу рецимо кад је школско веће...

а онда причамо о спонтаности родитељске подршке ... како да не....

ево примера те ''спонтаности'' пподршке наставницима у економској школи ... ту су чак и претње онима који не мисле и не раде као они...

Hvala svima koji su me samo još više učvrstili u odluci da nastavim sa štrajkom :ok: Vučeviću, Slavici, predsedniku i članovima koji se pozivaju na zakon, više puta grubo prekršen od strane tog istog ministarstva i vlade Hvala vam ljudi ,♥️
Da je samo zakon prekršen, već mnogi zakoni, prekršen je Ustav i stalno se krši.

To nisam ni pomislio. Svaka akcija ima reakciju.
Ma zezam se, jer vama očito nije jasno da smo potpuno spremni na sve zakonske sankcije i da smo ih svesno prihvatili... deluje blesavo da ovo kažem, ali mi smo jedna od retkih profesija koja se držala zakona, ko pijan plota. Mislim da smo se probudili, samo se nadam da nije kasno :(

Diktatorska banda.
Ispod radara prolaze vesti o otkazima koje banda deli svakom ko na bilo koji način kritikuje vlast (čak i ako je to samo objava na društvenim mrežama). Ne znam šta misle da će postići osim još većeg revolta. Krajnje je vreme da narod uzme nazad svoju državu. Srbija nije privatna svojina bahate bande iz SNS-a

Back