Ministarstvo ne čuje glas novopazarskih doktora

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
75.519
1601019683881.pngDoktorka Lejla Ćeranić, infektološkinja, govori za Danas o zahtevu svojih kolega

Ministarstvo ne čuje glas novopazarskih doktora

Pored grupe lekara okupljenih u udruženju Ujedinjeni protiv kovida, sastanak sa ministrom Lončarom tražilo je i 37 doktora iz bolnice u Novom Pazaru i to krajem avgusta, ali oni još nisu dobili odgovor.


Ministarstvo ne čuje glas novopazarskih doktora 1

Moja funkcija je minorni problem: Lejla Ćeranić

Piše: Milica Radenković 25. septembra 2020. 08.02


U međuvremenu, neki od doktora koji su tražili sastanak, i koji su nezadovoljni načinom na koji je direktor Meho Mahmutović vodio bolnicu tokom epidemije, razrešeni su sa v. d. načelničkih funkcija.

– Oni se i dalje bahate. Smenjen je Džemail Detanac sa mesta v. d. načelnika. Pri tome nikome od nas koji smo zatražili sastanak nije do načelničkih mesta. Nama je samo do istine i do odgovornosti onih koji su loše vodili bolnicu u trenutku kada se u Pazaru dešavala humanitarna katastrofa. Mi smo uputili ovaj poziv za sastanak ministru Lončaru, premijerki Brnabić i predsedniku Vučiću. Niko nam nije odgovorio. Jedino što želimo jeste da i nas neko čuje i da kažemo svoje razloga zbog čega smo nezadovoljni. Naš poziv i dalje stoji, kaže za Danas doktorka Lejla Ćeranić, koja je bila jedini infektolog u trenutku kada je Novi Pazar najviše bio pogođen epidemijom.

Njoj je takođe uručeno rešenje o smeni sa mesta v. d. načelnice Infektologije, što je kasnije pod pritiskom javnosti povučeno. Ćeranić kaže za Danas da postoji odštampano rešenje o njenom imenovanju na v. d. načelničko mesto ali da ona to ne želi da prihvati.

– Zbog svog dostojanstva ja to ne mogu da prihvatim. Ta odluka da budem v. d. načelnika je doneta pod pritiskom javnosti i građana koji me podržavaju. I doneta je da posluži kao pokriće za sve druge loše stvari koje se rade u bolnici. Na kraju, načelnik Infektivnog odeljenja još uvek postoji i on je trenutno na bolovanju, dodaje sagovornica Danasa.

Ona ističe da zahtev lekara da se utvrdi istina šta se dešavalo u Pazaru tokom najvećeg naleta korona virusa i dalje stoji, kao i zahtev da se pozovu na odgovornost oni koji su doveli do „katastrofe“.

U pismu upućenom predstavnicima države 37 lekara zatražilo je smenu vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića, koga smatraju najodgovornijim za loše stanje u Opštoj bolnici i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije kovida 19.

Katastrofa je mogla da se spreči
– Ja ne tvrdim da bi broj preminulih bio manji da se drugačije radilo. Možda bismo izgubili isti broj ljudi. Ali bismo izbegli lošu sliku zdravstvenog sistema koja je viđena u Pazaru. Ljudi ne bi umirali na ulici, po hodnicima, nego dostojanstveno u bolničkim krevetima. Mi i dalje imamo traume. To je bila humanitarna katastrofa koja je mogla da se spreči, zaključuje Ćeranić.
link

Какви смрадови у министарству! Није чудо јер Србијом влада Чипуљичко зло, горе од куге а камоли од Covid_а. Св.Маринико Пречанска, избави нас од Чипуљичког зла!
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.