Ministarka "negre"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.066
Inace "negre" na latino jezisima prevedeno na naski da se odma razumemo znaci CRN. Dakle ministarka koja je zapadni placenik i spijun i agent dovedena je pod pritiskom najvece ambasade u svetu u Srbiji da nam razbuca energetski sektor ono sto je malo ostalo kolko tolko nase i da radi. I kao prvi korak rekla je sledece na RTS-u:

„Neophodno je da imamo (energetska) preduzeća koja su efikasna, profitabilna, rukovodstvo koje je odgovorno, požrtvovano, koje radi u interesu građana i države...."

Evo link kao dokaz: https://www.glas-javnosti.rs/vesti/...sti-energetike-najavljuje-ministarka-djedovic

Drugim recima rekla je da ce sve to da privatizuje a zna se i kome. Naravno da sve to rassproda u bescenje onome ko je i doveo ovde a to je amerikanci. Pa kad amerikanci zasednu u srbija gas, eps i svuda po energetskom sektoru vise nije ni bitno da se uvedu sankcije rusiji oni nece vise nista od energenata da uvezu iz Rusije a moze im se jer je to njihovo i mogu da kupuju odaklegod zele sta god zele i da placaju koliko god zele i da prodaju po cenama po kojima koliko god zele a zelece po maksimalnim cenama jer ce oni drzati jedini sve energetsko u Srbiji a sto znaci da ce biti monopolisti i bez konkurencije i prodavace po cenama kako im padne na pamet.

A odakle sam ovo skapirao, neko ce reci pa ona to nije rekla. ALi jeste rekla da je neophodno da imamo energetska preduzeca koja su profitabilna!!! A kad je neko preduzece profitabilno to znaci da zaradjuje. A ako zaradjuje to znaci da ce sve te energije koje budu prodavai naplacivati od gradjana jer gorivo i struju nece da kupuju u Srbiji juznoafrikanci vec ce da kupuju gradjani Srbije. A to dalje znaci da ce cene ici u nebesa. Znaci do sada su sva ta javna preduzeca poslovala na nuli ili nekom malom minusu a sto je i normalno jer nije normalno da javna preduzeca prave profit na grbaci naroda a kad dodje privatnik onda njemu nije bitno da drzi socijalni mir i dobrobit gradjana ga ne zanima vec ga zanima samo profit. A onda je u istu recenicu ubacila da ce oni da rade u interesu gradjana . I sad kako neko moze da radi u interesu gradjana u javnom preduzecu ako pravi profit i dize cene u nebesa i tyaj profit iznosi iz Srbije??? Znaci prafiti profit Srbiji a raditi u interesu gradjana u energetskom sektoru je nespojivo jedno sa drugim i jedno drugo iskljucuje.

A posle u intervjuju je rekla da treba da se ugledamo na Norvesku. Epa "crna" gospodjo Norveska sve svoje naftne, elektro i gasne kompanije nije dala stranim kompanijama nego to vodi i ne neki privatnik Norvezanin vec sama drzava. Dakle sve naftne, gasne i elektro kompanije u Norveskoj su nacionalne drzavne kompanije bez ijednog procenta vlasnista nekog privatnog lica.
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top