Ministar Tomislav Momirović podneo ostavku

Cemu taj ministar sluzi?
Министар није одоговран ако неко направи грешку и то му не пријави. Није одговоран кривично. Одговоран је морално и политички . Зато и подноси оставку. Знаш разлику између политичке и морслне и кривичне одговорности?
Био би кривично одговоран уколико је знао да се ту дешавао пропуст, уколико је учествовао у томе и прикривао то.
Али за то требају јаки докази, а не пароле на форуму.

Министар није одоговран ако неко направи грешку и то му не пријави. Није одговоран кривично. Одговоран је морално и политички . Зато и подноси оставку. Знаш разлику између политичке и морслне и кривичне одговорности?
Био би кривично одговоран уколико је знао да се ту дешавао пропуст, уколико је учествовао у томе и прикривао то.
Evo sad upravo pisem, dopustili su propast da zapocnu objekat rekonstrukcije bez gradjevinske dozvole i to nije jedini objekat, daleko od toga.

Davanje ostavke, pa te premeste na neko drugo mesto, nije prihvatanje moralne i politicke odgovornosti.

Prihvatanje moralne i politicke odgovornosti je davanje ostavke, i da se osoba dobrovoljno 'samolustrira', i vise ne prihvata niti jednu funkciju do kraja zivota, bilo gde. Ali ne samo formalnu funkciju, nego i sustinsku, da postane potpune nebitan u drustvu.

To i samo to je prihvatanje moralne i politicke odgovornosti.

Inace, predsednik Vucic to treba da uradi.

Зашто би он то урадио?
Zato sto je on najvise moralno i politicki odgovoran za sve sto se u Srbiji desi.

Ne moze prica 'izgradili smo ovo, mi smo ovo, pa smo ono', a kada se desi neo sranje, onda 'Eee, nisam ja za to odgovoran!!!'.

Tako ne funkcionise moralna i politicka odgovornost.

Hoces da si autokrata i da si simbol svega sto se desava u Srbiji?

Ti si za sve odgovoran onda.

Zato sto je on najvise moralno i politicki odgovoran za sve sto se u Srbiji desi.

Ne moze prica 'izgradili smo ovo, mi smo ovo, pa smo ono', a kada se desi neo sranje, onda 'Eee, nisam ja za to odgovoran!!!'.

Tako ne funkcionise moralna i politicka odgovornost.

Hoces da si autokrata i da si simbol svega sto se desava u Srbiji?

Ti si za sve odgovoran onda.
Председник Вучић није аутократа и диктатор.

Back