Plant
Poznat
- Poruka
- 7.929
Biljkama se bavim pola stoleća,.. znam ih u dušu,..
Nakon 30-ak godina uzgoja biljaka, od kojih je večina bila za dopunu zarade (prosvetnih 'jadnika') , stigoh do kraja puta,.. do male kućice, sa još manjim vrtom u kojem ću uživati u zasluženoj penziji.
Plac, na kojem sam rešio ostvariti svoje penzionerske snove (msm, nisam još u penziji, ali se treba pripremiti na vreme) - oko 3 ara (300 m2).
Stambena zgrada ( čitaj: kućica) je uvučena od ulice osam metara,.. širina placa 8,5 metra,..
a zahtevi za projektanta ogromni.
Na cca, 60 m2, trebalo je naseliti, sledeće sadržaje:
1. Vrt, koji liči na Nešto,.. na mini raj,.. na odmor za oko i dušu.
2. Letnju terasu ( mini letnjikovac, - paviljon- u kojemu može obitovati desetak ljudi ( 6 stolica +, malo i sa stane.. poneki gost) - 10-ak kvadrata,..
3. 'garažu od ccca 20-ak m2 za prosečni auto i motocikl.
4. Jezerce , fontanu, česmu,... šaht za vodu,.. cca 7/8 m2
5. Staze - 10-ak kvadrata,..
----------------------------------------------------
sve u svemu, pitanje je: Može li se na desetak preostalih kvadrata napraviti lep mini vrt..
O tome pišem u ovoj temi:
Plac, koji sam kupio je bio pod stambenom zgradam ( u centru grada je) .
Krenuli smo sa rušenjem,.. svee,.. se ruši i vade se temelji, betoni,.. ravna se teren_
Kad krenete, sa tom avanturom, pomaže vam ljuta mučenica , a i radnici, bez toga, slabo,..
Kada se skine crep i građa, bageri ravnaju teren,..
Nakon 30-ak godina uzgoja biljaka, od kojih je večina bila za dopunu zarade (prosvetnih 'jadnika') , stigoh do kraja puta,.. do male kućice, sa još manjim vrtom u kojem ću uživati u zasluženoj penziji.
Plac, na kojem sam rešio ostvariti svoje penzionerske snove (msm, nisam još u penziji, ali se treba pripremiti na vreme) - oko 3 ara (300 m2).
Stambena zgrada ( čitaj: kućica) je uvučena od ulice osam metara,.. širina placa 8,5 metra,..
a zahtevi za projektanta ogromni.
Na cca, 60 m2, trebalo je naseliti, sledeće sadržaje:
1. Vrt, koji liči na Nešto,.. na mini raj,.. na odmor za oko i dušu.
2. Letnju terasu ( mini letnjikovac, - paviljon- u kojemu može obitovati desetak ljudi ( 6 stolica +, malo i sa stane.. poneki gost) - 10-ak kvadrata,..
3. 'garažu od ccca 20-ak m2 za prosečni auto i motocikl.
4. Jezerce , fontanu, česmu,... šaht za vodu,.. cca 7/8 m2
5. Staze - 10-ak kvadrata,..
----------------------------------------------------
sve u svemu, pitanje je: Može li se na desetak preostalih kvadrata napraviti lep mini vrt..
O tome pišem u ovoj temi:
Plac, koji sam kupio je bio pod stambenom zgradam ( u centru grada je) .
Krenuli smo sa rušenjem,.. svee,.. se ruši i vade se temelji, betoni,.. ravna se teren_
Kad krenete, sa tom avanturom, pomaže vam ljuta mučenica , a i radnici, bez toga, slabo,..
Kada se skine crep i građa, bageri ravnaju teren,..
Poslednja izmena: