multivitamultivita
Početnik
- Poruka
- 5
Poštovanje svima,
Ovu temu otvaram da bih pronašao još ljudi koji ima Clatronic BBA 2605 mini pekaru ili slične njoj.
Zanimaju me recepti kako drugi prave hleb, kao i iskustva koje imate sa ovom mini pekarom.
Takođe bih voleo da saznam i neke nove kreativne načine upotrebe mini pekare
.
- - - - - - - - - -
Wholemeal Bread
Components:
- Water 350 ml
- Margarine or butter 1 1/2 tbsp
- Eggs 1
- Salt 1 tsp
- Sugar 2 tsp
- 1050 type flour 360 g
- Wheat wholemeal flour 180 g
- Dry yeast 1 packet
Program: WHOLEMEAL BREAD
If using the timer, do not use eggs, but add more water.
Upravo probam ovaj recept, samo je izmena kod 1050 tip brašna, dodao sam domaće speltino brašno. Hleb deluje da se jako uvukao u sredini, nalik na levak, propadne po sredini i onda se tako ispeče. Piše u uputstvu da je to zbog veće količine vode u testu. A sad je moguće da je to zbog speltinog brašna. Ovo je prvi hleb koji pravim u mini pekari, posle dugo vremena koliko je nismo koristili.
Ovu temu otvaram da bih pronašao još ljudi koji ima Clatronic BBA 2605 mini pekaru ili slične njoj.
Zanimaju me recepti kako drugi prave hleb, kao i iskustva koje imate sa ovom mini pekarom.
Takođe bih voleo da saznam i neke nove kreativne načine upotrebe mini pekare
.
- - - - - - - - - -
Wholemeal Bread
Components:
- Water 350 ml
- Margarine or butter 1 1/2 tbsp
- Eggs 1
- Salt 1 tsp
- Sugar 2 tsp
- 1050 type flour 360 g
- Wheat wholemeal flour 180 g
- Dry yeast 1 packet
Program: WHOLEMEAL BREAD
If using the timer, do not use eggs, but add more water.
Upravo probam ovaj recept, samo je izmena kod 1050 tip brašna, dodao sam domaće speltino brašno. Hleb deluje da se jako uvukao u sredini, nalik na levak, propadne po sredini i onda se tako ispeče. Piše u uputstvu da je to zbog veće količine vode u testu. A sad je moguće da je to zbog speltinog brašna. Ovo je prvi hleb koji pravim u mini pekari, posle dugo vremena koliko je nismo koristili.