Milovan iz Ilijaša promenio ime u Safet, ponosno ističe da je Jugosloven: "Pravoslavne korene ne zaboravljam"

Не причај ти, Зилоте бесмислице. Палестинци хришћани, који су исто део Арапског Честитог Народа, кажу ,,Аллах", као што ја и ти кажемо Бог.

Pogledajte prilog 1562415
Арапски политчки идијоти у мантији ме не занимају... то је за твој калибар Срба из Пинк циганмале лепа прича пред лаку ноћ

Држи се оног што ти је Свети Сава реко и наредио Србима, тј. тога да је Аллах проклети демон и да није Бог... Туркеље треба да прокуну Алаџу кад прелазе у Праволсавље код нас, а не џихадистичка арлаукања ко ти полудемонизовани од мантрања и алкохола да ричеш са агарјанским некрстима...

Речено ти је да Алах на србском није исто што и Алла' на арапском и престани то ''енглеским дебилима'' да уједначаваш да је исто код нас Срба...

Арапски политчки идијоти у мантији ме не занимају... то је за твој калибар Срба из Пинк циганмале лепа прича пред лаку ноћ
Не дирај више Роме, расколничке, нема Богу Дражег Народа и Жена Лепших од те Свете Лозе... :D ;)
Речено ти је да Алах на србском није исто што и Алла' на арапском и престани то ''енглеским дебилима'' да уједначаваш да је исто код нас Срба...
Добро, реци му шта значи реч Бог на Србском?

Добро, реци ми шта значи реч Бог на Србском?
Скраћеница од Богаташ...

Бог ти је неко ко има све и свима даје, тако Словени гледају на Бога...

Онда Узмеш изворно значење ''Аллах'' и видиш да по смислу није исто, јер је Арапски сиромашан језик, који краде речи и смислове из других језика...

Арапски је језик примитивне руље и зато се не користи у теологији, јер је за теологију потребан језик са најширим смисловима и значењима речи, без икаквог ''аутсорсовања'' са других језика ко што раде Арапи...

Арапи су Аллах изгледа преузела од Мадијана, који су се клањали камењу у пустињама и то камење су звали Алах...

Мораш неког ко довољно добро познаје сиромаштво изворног арапског без туђица да питаш, па тек онда полако да схватиш, оно што је наш свети Сава давно знао - да Алах није Бог, већ демон из пустиње, који се потура уместо Бога простом народу који верује у Бога, али не уме да га именује пошто је некрст...

И онда ти од таквих неуких дебила правиш изведенице, да је то исто ко наше Словенско Бог, а није...

Crnogorci bi da otmu Goliju? Sve same otimačine. Oteće se i njima svima, neće verovati svojim očima.
У Црној Гори постоји планина која се зове Голија.

golija.jpg

Milovan iz Ilijaša promenio ime u Safet, ponosno ističe da je Jugosloven: "Pravoslavne korene ne zaboravljam"

Kaže da je to bio njegov put, da promeni ime i veru i da ne žali zbog toga​

quran-5385902960720-620x350.jpg

Foto: Pixabay

Za sebe kaže da je veliki vernik i Jugosloven. Zvao se Milovan, a onda se 1992. osunetio i prešao u islam. Sada, Safet Bosanac rođen je u mešovitoj porodici, otac mu je bio pravoslavac, majka katolkinja, a on je musliman. Živi u Bosni i Hercegovini nedaleko od Ilijaša, blizu Sarajeva.

– Te 1991. sam se izjasnio kao Jugosloven i neopredeljen. U toj porodici ja nikakvu veru osećao nisam, niti su moji roditelji to provodili, ni katoličku, ni pravoslavnu, a najveći deo svog života sam provodio sa muslimanima. Išao sam od prvog razreda do srednje škole u razred sa muslimanima.
Kaže da nikada u takvom okruženju nije osećao nikakvu nelagodnost.
Ja sam tada bio Milovan do 1992. godine. Bio sam jako prisan sa muslimanima, pomagao im kad mu je trebala pomoć. Smatrao sam da njima pripadam.

Kad se Jugoslavija raspala, kaže da nije osećao da ikome pripada, bilo mu je žao zbog raspada, ali je bio ponosan što je Jugosloven.
Osećao sam se kao Jugosloven, međutim, od 1992. iako sam bio Milovan, niko me nije poprekao pogledao.
U tom perodu se učlanio u stranku, izašao za stranačku govornicu i rekao:

- Dok je sveta, vakta i zemana, biće i muslimana. Ja ne želim da se opredeljujem da budem ni musliman, ni Srbin, ni Hrvat, ja želim da ostanem Jugosloven – kaže Safet za Bosansku Seharu, prenosi "Srpska info"
Sajo kaže da se pokojni njegov otac nije zamerio ni sa Bošnjacima, ni pravoslavcima, ni katolicima.
– Od momenta kad sam izašao za tu govornicu, nešto se preokrenulo u meni. Ja sam od 1992. godine od Milovana postao Safet, osunetio se, prešao na islam, a prezime sam uzeo Bosanac.

Kaže da je to bila njegova odluka, da voli Bosnu.
– Kad sam pričao sa pokojnim ocem, moji koreni su pravoslavni, ja ih ne zaboravljam. Moji su doselili iz Crne Gore, ispod planine Golije.
Kaže da je to bio njegov put, da promeni ime i veru i da ne žali zbog toga.

(Telegraf.rs)
https://www.telegraf.rs/amp/vesti/j...-jugosloven-pravoslavne-korene-ne-zaboravljam
Nasuprot 99% mudzosa ovaj je barem iskren i priznaje da je Srbin
:D

Back