Milošević nudio Amerima da uđemo u NATO, ali da nam ostane Kosovo - Zapad sve odbio jer je zeleo da nas ubija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Тихи

Starosedelac
Poruka
162.109
Milošević nudio Amerima da uđemo u NATO, ali da nam ostane Kosovo - Zapad sve odbio jer je zeleo da nas ubija

Slobodan Milošević predložio je Amerikancima da SR Jugoslavija uđe u NATO pokušavajući na taj način da sačuva Kosovo i Metohiju i izbegne bombardovanje, otkriva Ivica Dačić.

Prebacuje krivicu na pokojnika:Slobodan Milošević
Slobodan Milošević, Foto: EPA/Saša Stanković
Predlog tadašnjeg rpedsednika SRJ, međutim, glatko je odbila siva eminencija Stejt departmenta, državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt. Usledili su konferencija u Rambujeu, ultimatum, koje nismo mogli da prihvatimo, i NATO agresija.

Dačić, koji je u to vreme bio portparol SPS i blizak saradnik Miloševića, za "Srpski telegraf" navodi da se sve dešavalo krajem 1998. i početkom 1999. godine, pre konferencije u Rambujeu, ali i tokom tog skupa.

- Milošević i Milan Milutinović, tadašnji predsednik Srbije, pitali su direktno Amerikance šta treba da se uradi da ne bi bilo bombaredovanja uz predlog da uđemo u NATO ako treba. Međutim, Olbrajtova je odbila jer je cilj bio da pregovori u Rambujeu propadnu i da dođe do bombardovanja i zauzimanja Kosova - kaže Dačić.

Istu priču potvrđuju i dugi visoki funkcioneri Miloševićevog režima od kojih su neki sami prisustvovali ovi ponudama. Tako bivši jugoslovenski premijer Momir Bulatović kaže:
- O tome postoji zvanični dopis. To je Milan Milutinović predložio Madlen Olbrajt. Na tom sastanku pred Rambuje, kada joj je Milutinović rekao da je Srbija spremna da uđe u NATO, ona se pvo maltene onesvestila jer nije verovala šta joj nudimo. Onda se vratila i rekla: "Ne, to nije opcija."

Čim se vratio iz Haga 2010. nekadašnji predsenik Srbije i ministar spoljnih posloa Milan Milutinović rekao je za RTS da se sa tadašnjom državnom sekretarkom sreo četiri puta. Prema saznanjima nekadašnjeg potpredsednika Savezne vlade Nikole Šainovića, nije uspeo ni pokušaj da se opcija ulaska u NATO progura preko tadašnjeg specijalnog predstavnika SAD za Kosovo Kristofera Hila.

- Milošević je ponudio da Srbija, odnosno Jugoslavija, uše u NATO, a da zauzvrat sačuva teritorijalni integritet. Tačnije, da Kosovo dobije maksimalnu autonomiju. Ponudili smo to preko Kristofera Hila još u leto 1998. U haškoj dokumentaciji postoji snimljen odgovor Hila Milutinoviću, koji mu je preneo taj predlog: "Gospodine Milutinoviću, to nije tema. Voz je već pošao sa stanice, ne možete da uskačete na krivini." Taj razgovor je ponovljen i u Rambujeu, ai dobili smo isti odgovor - rekao je Šainović.

https://www.alo.rs/vesti/politika/s...o-u-nato-ali-da-nam-ostane-kosovo/178407/vest

https://www.kurir.rs/vesti/politika...azi-voren-kristofer-i-slede-samar-i-ponizenje

Nisu nas zeleli ni tada - ne zele nas ni sada....

Oduvek su nas mrzeli i zeleli samo da nas ubijaju okupiraju porobljavaju i eksploatisu.....

Ne mozes biti zajedno sa nekim ko ne zeli da bude sa tobom.... Ne biva....

Ko sto vidimo vlast Srbije 90tih je pokusavala sve sto je u njenoj moci da izbegne rat, pristala je na sve osim na dezintegraciju Srbije ali NATO zlikovcima ni to nije bilo dovoljno....

Zeleli su da se napiju srpske krvi, krvi srpskih beba.... Zeleli su da nam okupiraju zemlju pobiju narod opljackaju sve sto imamo

Milosevic je u Dejtonu cak potpisao prazan papir, znaci dao amerikancima blanko pristanak na bukvalno sve sto pozele - ali ni to nije bilo dovoljno.... Zeleli su srpsku krv....
 
I ako je to nudio što vrlo lako može biti laž kasno je bilo ako je to predložio 1998-99.

Milošević je trebao to ponuditi tokom 1995-96 kada su skinute sankcije i potpisan Dejton.

Naravno da je kasno bilo kada je izbio rat na Kosovu.


Nudio je isto i 1995 .... Ali je takodje glatko odbijen....
 
Srbi moraju znati da ih zapad NE ŽELI.

Srbiji je mjesto uz njezine jedine prijatelje, Rusiju i Kinu.
Dolazi drugo vrijeme, zapad tone, istok se diže.


naravno

ova vest upravo to dokazuje

Kao i desavanja oko naseg ulaska u EU poslednjih 20 godina

Tupadzije bi trebale da se sete da su nam obecavali 2000te i 2001 ulazak u EU do 2007 samo da izrucimo Milosevica i kompletan drzavni i vojni vrh Hagu

I?

Od EU nista....

Zato sto nas ne zele

Isto tako nas nisu zeleli ni 90tih ni u EU ni u NATO
 
Ова тема се може категорисати под Тиксијеве манипулације.

Наслов теме припада вести из даље прошлости, што се не уклапа у правилник, а други линк ка вести са другачијим садржајем, тако да... тема оваква како је постављена.... сори бат ебига
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top