Miloš Kapor i njegova "Teorija ima čestica"

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Nakon višegodišnjeg proučavanja, traženja i spoznavanja odgovora na pitanje postanja sveta, Miloš Kapor je došao do jedne nove, zanimljive teorije o postanku sveta i o zakonitostima života na planeti, kao i u celom svemiru.Svoje zaključke pretočio je u knjigu "Ima". Knjiga je veoma zabavna i prepuna naučnih, kao i istorijskih činjenica, ali daje i jednu novu perpektivu svemu onome što mislimo da znamo. U ovoj emisiji serijala Kosmos, Kapor nam objašnjava osnove svoje "Teorije ima čestica". 
U uvodnom postu se radi o emisiji iz februara ove godine. Prva epizoda posebnog podserijala emisije Kosmos, nastalog na osnovu knjige "Ima", Miloša Kapora. Serijal govori o stvaranju sveta, viđenom iz ugla ove teorije, i o osnovnim zakonitostima, odnosno nagonima na osnovu kojih funkcioniše sve što postoji.

Prva epizoda nosi naslov "Univerzumski nagoni" i govori o postanku sveta, razjašnjava zemaljske zablude i tumači pojave kao što su elektricitet, magnetizam, gravitacija itd.


Nastaviće se...
 
Drugi deo emisije:


2. nastavak serijala baziranog na romanu "Ima" autora Miloša Kapora - "Stvaranje sveta"
ZVEZDE, ŽIVOT, FENOMENI. O nastanku zvezda, meseca, planeta, objašnjenje pojava kao što su zemljotresi, plima i oseka... Zanimljiva, potpuno nova teorija koja objašnjava do sada sve nedovoljno objašnjene pojave i fenomene stvarnosti u kojoj obitavamo.
 
Jeste, cim je postavio temu. Ako neistomisljenici nisu pozvani da komentarisu, onda je to drugo...
A zasto ti je tako tesko (tebi i ostalim teoreticarima zavere) da svojim recima kazete sta mislite, nego poturate necije video klipove, gde se iznosi tudje misljenje bez potkrepe dokazima...
Ili je to lenjost ili nemate svoje misljenje nego tudje prihvatate kao svoje...
 
Nije. čim nije postavio temu (nije on postavio temu). Ne radi se o istomišljenicima i neistomišljenicima.

Jako je teško o ovome napisati bilo šta. Ovo je čitava jedna kosmogonija.

Evo da ja nešto kažem svojim rečima...

U nekom posve mračnom prostoru je svetlucala jedna mala iskra. Njen bezvremenski mir poremetio je jedan jedini impuls koji ju je uzdrmao izazvavši eksploziju. Njeni delići su se raspršili na sve strane. Počelo je da teče vreme. Iz njene sredine izletelo je nebrojeno mnogo svetlosnih bića, koja su se tek probudila iz dugog sna izazvanog pređašnjim uništenjem potpune celine. Svi su pospani i polusvesni, svi osim jednog koji je za sve ovo vreme bio polubudan; on je bio jedini nosilac svetlosti dok su svi ostali spavali. Njegova želja da obnovi pređašnju potpunu celinu je i izazvala taj impuls. U desnoj ruci je nosio baklju. Oprživši najbliže oko sebe, razbudio ih je i proglasio ih svojim saradnicima. Bilo ih je dvanaest i svi postadoše visokosvesni. Ostali ostadoše polupospani. Svi se zadržaše oko nosioca svetlosti. Egzistiraše u dokolici, dok od ostataka praiskre svetlosti izgradiše bezbrojne svetove, skupine bleštavih i tamnih kosmičkih tela okupljenih u nebrojene galaksije. Na njima sami od sebe iznikoše raznorazni oblici organskog života. Želeći da napuste dokolicu duhovnog postojanja, jedanaestorica od dvanaest Lučonošinih sledbenika pobegoše u materijalne svetove odvedovši sa sobom tri četvrtine ostalih podanika svetlosti. Svi doživeše pád u bedu materijalnog postojanja...

Nije copy-paste. I o ovome se može diskutovazi naširoko i naveliko. Zaista ne znam šta bi neko dodao na ovih par filmova (emisija) sa YouTube. Miloš Kapor razbija. Jednostavno se nema šta dodati na njegovu priču. Svrha teme je edukacija neukih.

Dakle, nije lenjost. A ti ako nemaš svoje stavove to je tvoja stvar. Putuj igumane.
 

Back
Top