s_O_k_O
Iskusan
- Poruka
- 5.042
Милош Јовановић (Нови ДСС): Истерати Несторовића на чистац
12:59 20.12.2023.1
Председник Нове демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио је да се залаже за одржавање нових избора у Београду, али да сада све зависи од покрета који води доктор Бранимир Несторовић и да он мора да буде „истеран на чистац на коју ће страну“.
Јовановић је за телевизију Нова С рекао да је власт „изгубила изборе у Београду“ и да са 53 или 54 одборника више нема већину.
„Сада треба сести с Несторовићем и видети да ли је спреман да с остатком опозиције учествује у промени власт у Београду. Нас чекају поновљени избори ако је Несторовић искрен да неће ни са ким правити коалицију. Али, ако подрже избор новог градоначелника из редова владајућих структура, онда су део власти“, оценио је председник Новог ДСС-а.
Јовановић је рекао да се он залаже за то да се иде на нове изборе у Београду.
На питање шта мисли о протесту дела опозиције, Јовановић је рекао акција није довољно промишљена.
„Ми имамо већ искуство протеста који су потрошени. Бес, разочарење, љутња нису добри савезници када се доносе одлуке на пречац. Уверен сам да РИК неће ништа урадити и неће се ништа померити“, додао је он.
„У Србији више не постоји владавина права, ми више нисмо правна држава, и народ је изгубио поверење у институције“, оценио је Јовановић.
Председник Нове Деморатске странке Србије је закључио да треба да дође до састанка опозиције, и да верује да ће наредних дана и доћи до тога, да би се видело који је најбољи начин даљег поступања.
https://srbin.info/politika/milos-jovanovic-novi-dss-isterati-nestorovica-na-cistac/
Miloš Jovanović je izabrao da se pridruži Đilasu i drugovima, a sad zahtjeva od pokreta "Mi glas naroda" odnosno Branimira Nestorovića da se izjasni da li je za Đilase i drugove ili za Vučića i njegovu družinu?!

Kakav je to izbor ako vam se nudi da birate strane koja su dva lica istog novčića

Branimir Nestorović i pokret "Mi glas iz naroda" su u izbornoj kampanji govorili da posle izbora ne žele da prave koalicije ili da budu dio nečije vlasti i da je njihova misija kao pokret koji je u nastajanju da predstave narodu ideju i predstavljaju glas iz naroda u Parlamentu Srbije!
Da li će održati svoju riječ da neće pristati da prave ni sa kim koaliciju na lokalnim beogradskim izborima, da bi ih to kao pokret pred narodom i kao glas iz naroda upropastilo, vrijeme će pokazati.