Милорад Додик: Може Српска у оквиру БиХ, али уставне БиХ, а не оне коју желе муслимани

Sensei

Master
Moderator
Poruka
88.665
БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће све бити у реду, да неће бити никаквих сукоба и неће бити рата, иако би, како каже, Бошњаци радо ушли у сукоб јер мисле да тако могу остварити неке своје циљеве.

„Ако срушите ауторитет као што је Милорад Додик, бар други говоре да сам ауторитет, шта ће онда бити са неким другим? Шта ће се дешавати другим председницима Републике? Да ли ће смети да потпишу неки указ о проглашењу закона? Или ће питати Сарајево за све”.

„Боримо се за статус Републике Српске. И кажемо може Српска у оквиру БиХ, али уставне БиХ, а не оне коју желе муслимани. Како ће све бити решено? Биће решено, и то кроз неку форму политике, јер криза је изазвана политичким процесом.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...-ali-ustavne-bih-a-ne-one-koju-zele-muslimani
1744998187552.png

Dodik mirotvorac.
"Tuđe nećemo, svoje ne damo"

Указао је да пре седам година Српска није имала видљиве пријатеље у Европи, а данас их има. „Партије које постају доминантне у Аустрији, Немачкој, Француској или Италији разумеју ситуацију, да не говорим о Фидесу Виктора Орбана. Данас, по нашој процени, имамо 140-150 посланика Европског парламента који ће без оклевања стати на страну Републике Српске.

Да му је, каже, битнији лични комодитет, са два телефонска позива би све могао да заврши тако што ће рећи да пристаје на пресуду...

„Одмах би све било завршено. Али шта сам онда направио за будућност народа? Сахранио сам могућност да постоји Република Српска. Према томе, ја сам одлучан да наставим са својом политиком. Она подразумева елиминацију политичког утицаја на правосудне институције и њихово довођење у уставне оквире.

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће све бити у реду, да неће бити никаквих сукоба и неће бити рата, иако би, како каже, Бошњаци радо ушли у сукоб јер мисле да тако могу остварити неке своје циљеве.

„Ако срушите ауторитет као што је Милорад Додик, бар други говоре да сам ауторитет, шта ће онда бити са неким другим? Шта ће се дешавати другим председницима Републике? Да ли ће смети да потпишу неки указ о проглашењу закона? Или ће питати Сарајево за све”.

„Боримо се за статус Републике Српске. И кажемо може Српска у оквиру БиХ, али уставне БиХ, а не оне коју желе муслимани. Како ће све бити решено? Биће решено, и то кроз неку форму политике, јер криза је изазвана политичким процесом.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...-ali-ustavne-bih-a-ne-one-koju-zele-muslimani
Pogledajte prilog 1716307

Dodik mirotvorac.
"Tuđe nećemo, svoje ne damo"

Најзад нормална изјава.

Указао је да пре седам година Српска није имала видљиве пријатеље у Европи, а данас их има. „Партије које постају доминантне у Аустрији, Немачкој, Француској или Италији разумеју ситуацију, да не говорим о Фидесу Виктора Орбана. Данас, по нашој процени, имамо 140-150 посланика Европског парламента који ће без оклевања стати на страну Републике Српске.

Обран, Крамп и остали покровитељи геноцида..

Да му је, каже, битнији лични комодитет, са два телефонска позива би све могао да заврши тако што ће рећи да пристаје на пресуду...
cekaj sensei

ne moze on da pristane na presudu jer u toj presudi ON JE OSUDJEN ZBOD ODLUKE KOJU JE POTPISAO

sta je on potpisao to sensei ?

potpisao je ODLUKU SKUPSTINE REP SRPSKE (po ustavu kao pretsednik rep srpske on potpisuje odluke skupstine)

dakle oni sude SKUPSTINE REP SRPSKE , najvecem telu rep srpske, dakle sude rep srpskoj.

Odluka skupstine rep srpske je bila da se ne priznaju zakoni koji su u toboz ustavnom sudu bih doneseni tako sto NISU DEFINISANI DEJTONOM

i to je tacno

nema tu nikakvog pregovora sa muslimanima, oni su nametnuli zakone koji nisu definisani dejtonom

„Одмах би све било завршено. Али шта сам онда направио за будућност народа? Сахранио сам могућност да постоји Република Српска. Према томе, ја сам одлучан да наставим са својом политиком.
nije to tvoja politika lopingeru laktaski
to je politika rep srpske a ona je sto se tice tih zakona i ustavnog suda bih zasnovana i definisana po dejtonu

A ko su ti prijatelji? Perači para, biznisfoliranti, investitori u vlastiti džep....
Ko plaća tih 140-150 poslanika EU parlamenta? I šta oni uopšte rade?

I da, Dodik je osuđen prvostepeno a ne pravosnažno jer je kao predsjednik Republike Srpske potpisao ukaz kojim odluka Skupštine Republike Srpske stupa na snagu. To je procedura, sve zakone koje donese narodna skupština ukazom predsjednika te objavljivanjem u Službenom glasniku stupaju na snagu.

On je pozivan radi novih krivičnih djela ponovo u Sud BiH, navodni napad na ustavni poredak BiH i odbio je da se odazove te je zato naprečac napisana potjernica koju je Interpol ocjenio kao političku.

Ovaj Ajanović ima mozga i iskustva da shvatita se dešava za razliku od drugih bošnjačkih lidera.
Suludo je očekivati da SIPA u kojoj rade i Srbi ili Granična policija u kojoj takođe rade Srbi hapsi predsjednika Republike Srpske.

Poslednja izmena:
Realno šta presudjuju Dodiku kad ne smeju sprovesti to. Dignu mu rejting a oni ispadnu pajaci i puknu izbore.
Ovde Bošnjaci ne sude Dodiku već srpskom parlamentu. Osumnjičili su i predsjednika Skupštine Republike Srpske i predsjednika Vlade Republike Srpske pored njega.

To je jasan politički progon, oni imaju imunitet do 5 godina kazne i ne mogu biti čak ni procesuirani.

Back