Milorad Dodik govori da ne priznaje BiH, a sada bi da bude predsenik BiH? Zašto?

Zašto Milorad Dodik ide u Predsedništvo BiH?

• Da ojača Republiku Srpsku i ukine BiH?

• Neki drugi razlog?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Из истог разлога због кога је Најџел Фараж отишао у Европски парламент. Да разјебе то изнутра.

Dobar odgovor, 5.

- - - - - - - - - -

Zato što je hebeni oportunista, bahati, ..12 godina priča o odvajanju R.Srpske, referendumima, a sjećam se kad je 98. bio omiljeni Alijin Srbin, "progresivan" ... Od takvog čovjeka i ne možeš očekivati neku principijelnost.

Misliš, da nema tu i neke druge politike, ko naprimer Stepan Mesić nekada?

Postojala je volja izvana (zapad) da se raspadne SFRJ; ne vjerujem da je je zapad voljan da stvori novu državu,potencijalnog saveznika Rusije; prije će biti da se ide na stvaranje unitarne BiH, buduće NATO članice.

Zašto ste tako uvereni? Zašto onda embargo na naoružavanje muslimana 1992 godine, ako toliko vole BiH? Ne bi se baš saglasio da stranci nešto puno vole BiH, možda je upravo procena da se istopilo naoružanje u Željezari Zenica?

Према члану V Устава БиХ, Предсједништво се састоји од 3 члана: једног Бошњака и једног Хрвата из Федерације БиХ и једног Србина из Републике Српске. Њихов заједнички мандат траје 4 године, с тим што се предсједавајући ротира сваких 8 мјесеци.

Члан Предсједништва који се не слаже са неком одлуком Предсједништва може да изјави да је она веома штетна по виталне интересе ентитета за територију са које је изабран, под условом да то учини о року од три дана од њеног усвајања. Таква одлука се одмах упућује Народној скупштини Републике Српске ако је такву изјаву дао члан са те територије, хрватским делегатима у Дому народа Федерације ако је такву изјаву дао хрватски члан са те територије и бошњачким делегатима у Дому народа Федерације ако је такву изјаву дао бошњачки члан са те територије. Ако се та изјава потврди двотрећинском већином у року од десет дана по упућивању, оспорена одлука Предсједништва не ступа на снагу.

Према члану V Устава БиХ, Предсједништво се састоји од 3 члана: једног Бошњака и једног Хрвата из Федерације БиХ и једног Србина из Републике Српске. Њихов заједнички мандат траје 4 године, с тим што се предсједавајући ротира сваких 8 мјесеци.

Члан Предсједништва који се не слаже са неком одлуком Предсједништва може да изјави да је она веома штетна по виталне интересе ентитета за територију са које је изабран, под условом да то учини о року од три дана од њеног усвајања. Таква одлука се одмах упућује Народној скупштини Републике Српске ако је такву изјаву дао члан са те територије, хрватским делегатима у Дому народа Федерације ако је такву изјаву дао хрватски члан са те територије и бошњачким делегатима у Дому народа Федерације ако је такву изјаву дао бошњачки члан са те територије. Ако се та изјава потврди двотрећинском већином у року од десет дана по упућивању, оспорена одлука Предсједништва не ступа на снагу.

Još ako dobije za saveznika Dragana Čovića, mislim da razumem šta je poenta? Ali opet i jedan kada ostane sam može da zakoči?

Zašto ste tako uvereni? Zašto onda embargo na naoružavanje muslimana 1992 godine, ako toliko vole BiH?

Ne vole oni nikoga moj kolega :-) Oni vole tuđe resurse, tako da im odgovara pražnjenje određene teritorije. Bilo je neophodno da svi iskrvarimo, uništimo industriju (inače konkurenciju zapadnim korporacijama) i postanemo poligon za odlaganje otpada svake vrste, protektorat za provođenje različitih eksperimenata (Brčko distrikt npr.) itd.

A šta ako dobije Bošnjaka Željka Komšića za Hrvatskog člana Predsedništva BiH?

- - - - - - - - - -

Ne vole oni nikoga moj kolega :-) Oni vole tuđe resurse, tako da im odgovara pražnjenje određene teritorije. Bilo je neophodno da svi iskrvarimo, uništimo industriju (inače konkurenciju zapadnim korporacijama) i postanemo poligon za odlaganje otpada svake vrste, protektorat za provođenje različitih eksperimenata (Brčko distrikt npr.) itd.

Jasno da ne vole, pa tako ne vole ni BiH.

Istina...ali pravo pitanje šta im trenutno odgovara. Nezavisna Srpska u Putinovoj zoni uticaja? Teško...

A možda i "navlače" Dodika, da se "prevesla" pa da krene na "klizav teren" sa lažnim "saveznicima" Hrvatima koji će ga ko nekada Aliju "s leđa pa u dupe"? Sa hrvatskom politikom nikada ne znaš na čemu si, uvek te mogu s leđa u dupe? Tako su u svoje vreme "s guza, pardon s leđa" i Miloševića i Karadžića i Izetbegovića? Sa svima saveznici a svima s leđa u dupe uvalili?

Poslednja izmena:
3274c6898ab2e603a829474adc303c1f--los-simpsons-avatar.jpg

A možda i "navlače" Dodika, da se "prevesla" pa da krene na "klizav teren" sa lažnim "saveznicima" Hrvatima koji će ga ko nekada Aliju "s leđa pa u dupe"?

Sve je moguće, Latinima nikad ne bih vjerovao (imamo bogato iskustvo u "saradnji" s njima)...Da se razumijemo, ja sam za nezavisnu Srpsku koja bi ušla u neku zajednicu sa Srbijom. Jednostavno, mislim da Dodik nije pravi čovjek koji će to sprovesti. Nažalost

A možda i "navlače" Dodika, da se "prevesla" pa da krene na "klizav teren" sa lažnim "saveznicima" Hrvatima koji će ga ko nekada Aliju "s leđa pa u dupe"? Sa hrvatskom politikom nikada ne znaš na čemu si, uvek te mogu s leđa u dupe? Tako su u svoje vreme "s guza, pardon s leđa" i Miloševića i Karadžića i Izetbegovića? Sa svima saveznici a svima s leđa u dupe uvalili?

- - - - - - - - - -

Sve je moguće, Latinima nikad ne bih vjerovao (imamo bogato iskustvo u "saradnji" s njima)...Da se razumijemo, ja sam za nezavisnu Srpsku koja bi ušla u neku zajednicu sa Srbijom. Jednostavno, mislim da Dodik nije pravi čovjek koji će to sprovesti. Nažalost

Upravo tako. I ja sam za ujedinjenje svih srpskih zemalja (nešto ko dr. Šešelj), ali brate mili ne bi se pouzdavao u "saveznike" u hrvatskoj politici, uvek bi imao osećaj da moram "zabetonirat dupe" da će mi ga "uvaliti s leđa".

Bez i najmanje namere da provociram bilo koga, samo mi jedno baš nije jasno zašto Milorad Dodik hoćeda bude predsednik ili u predsedništvu BiH a stalno govori kako BiH ne postoji kao država? Zašto ide u Predesedništvo ako ne priznaje BiH?

Pa da bi jednog dana poput Stipe Mesica mogao da izjavi da je obavio zadatak i da BiH vise ne postoji... ;)

Back