Мило Ђукановић - национални херој

Да ли је Мило Ђукановић национални херој Црногораца?

  • Ја нијесам нит Црногорац нит Србин и мој одговор је: ЈЕСТЕ

    glasova: 0 0,0%

  • Ukupno glasova
    18
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.maticacrnogorska.me/files/78/10 sasa brajovic.pdf

"...Knjaz Danilo nije imao samo osjećaj za političku realnost, već državničku sposobnost analize političke nestabilnosti i strijemljenja svog vremena. Osim posjedovanja političke vizije, imao je s njom rijetko sjedinjenu hrabrost donošenja strateških odluka. Okrenuo se od Rusije, tradicionalne pokroviteljice Crne Gore i uputio prema zapadnoevropskim državama, Francuskoj i Engleskoj [DJUKANOVIĆ je uveo Crnu Goru u NATO]. Takve njegove misije doživljavale su se, naročito u kasnijoj intepretaciji i istoriji, kao jeretičke.
S druge strane, upravo takva njegova smionost načinila ga je simbolom autonomnosti crnogorske države i nacije [DJUKANOVIĆ je postao simbol CG države i nacije]...

...Jedna od jeretički smionih zamisli knjaza Danila bila je da Crna Gora može i mora živjeti od proizvoda svoga rada [DJUKANOVIĆ je 1993-e poručio velikosrpskim snagama da CG može samu sebe da izdržava]. Ruski konzul u Dubrovniku tvrdio je da se Knjaz nadao kako će moći da „poslije četvorovjekovne neprekidne borbe za vjeru i slobodu, stavi u korice crnogorski mač i obrati ratničku crnogorsku mladež na korisna zanimanja mirnih građanja, zemljoradnju, trgovinu i industriju...

...Znao je da nedostatak puteva spriječava ekonomski napredak zemlje [DJUKANOVIĆ je izgradio prvi autoput u CG]..."
Kako da ne...
Budala Danilo koja je silovala žene po CG, koji si ti nesoj..
 
Jugoslovenski jezik postoji od 1918e.

Cime su nasi stari pre njega govorili i pisali
Nije nego od Vukove reforme, mada se zvao srpsko-hrvatski po dva najveća naroda koja ga govore. Crnogorci nijesu dobili da pišu kao što govore u potpunosti tom reformom. Tek danas je to slučaj, ali ipak nije dobro napravljena standardizacija, jer pola Crne Gore koristi samo 5 padeža (lokativ i još jedan ne koristimo).
 
Откуд сад 1000 годишња историја? Нисам љубоморан, само питам?
Црна Гора постоји од Црнојевића. То је упола мање од 1000 година. И као таква је била неки српски појам. Свако ко се отуда доселио дошао је као Србин, црногорство нико помињао није.

Бранислав Ђурђев
Постанак и развитак брдских, црногорских и херцеговачких племена
ЦАНУ, Титоград, 1984
Duklja-Zeta-Crna Gora je kontinuitet.

Sa Srbijom je sličan slučaj: Raška-Srbija.
 
Kakav uvodni post,Milo nacionalni heroj...... :mrgreen:
Tezak par stotina miliona,ucenjen sa svih strana,svacija ***** po potrebi kako se namesti situacija,da ne nabrajam dalje...muka mi je od raje koja obitava na ovim prostorima....
Navedi jednog velikana bilo koje zemlje da mu savremenici isto ne prigovaraju. Isto su prigovarali Njegošu, Knjazu Danilu, Kralju Nikoli itd. itd. Medjutim, istorija će sudit svima pravično.
 
Nije nego od Vukove reforme, mada se zvao srpsko-hrvatski po dva najveća naroda koja ga govore. Crnogorci nijesu dobili da pišu kao što govore u potpunosti tom reformom. Tek danas je to slučaj, ali ipak nije dobro napravljena standardizacija, jer pola Crne Gore koristi samo 5 padeža (lokativ i još jedan ne koristimo).
јел то нешто за похвалу?
Није ни Србија добила сва слова за гласове које има. У јужној Србији има још мање падежа па не траже своју државу. Но, само ви изволте.
 
Milo nacionalni heroj u rangu sa Petrovićima.. :dash: :dash: Nije tebe lako.
Pola Crne Gore je na ulici a protiv tvog Mila. Ostali samo Cetinje, Plav, Gusinje i Petnjica.
To je ista ta polovina koja bila protiv Kralja Nikole, samo sad nije 1918-a, a Milo je naučio lekcije iz istorije koje je Kralj Nikola na svoju kožu iskusio. Nikad više 1918-a!
 
Мило је уз помоћ једне мафијашке структуре направио државу која ће да буде држава онолико колико он буде на власти .

његови мафијаши губе ратове на улицама , то нам говори ово убијање кланова и он губи Црну Гору .
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top