Milione nema ko da troši

munjoliki

Domaćin
Poruka
4.324
Milione nema ko da troši

Novac za čak 13 projekata koji je Srbiji dala Svetska banka, još nije iskorišćen! Po ovome je naša zemlja u grupi svetskih rekordera. Baš tim povodom u Beogradu je nedavno boravila jedna od direktorki Svetske banke.
- Želela je da čuje koji je razlog da se projekti realizuju i po nekoliko godina - kaže za "Novosti" izvor u Vladi Srbije.
Među neslavnim rekorderima nalazi se projekat navodnjavanja i drenaže vredan
75 miliona dolara, čija je realizacija krenula još 2006. godine. Tu su i projekti reforme penzionog sistema, poljoprivrede, kao i podrška zvaničnoj statistici...
- Prethodnih godina bilo je dosta izbornih ciklusa, a samim tim i zahteva za imenovanje uvek novih i novih timova koji bi projekte vodili - kaže izvor u Vladi Srbije. - Takođe, administracija kojom se pokrivaju ovi projekti preobimna je, a dobijanje svakog potrebnog papira traje mesecima. Zato i nije čudo da, uprkos činjenici da nam nedostaju sredstva u gotovo svim oblastima, ne koristimo ove izuzetno povoljne pozajmice.
Među dugo najavljivanim, ali još uvek nerealizovanim, nalazi se i projekat regionalnog razvoja Bora.
- Ovaj projekat vredan je preko 40 miliona dolara, ali još uvek nije realizovan, jer je kredit namenjen otklanjanju problema u zagađivanju čovekove okoline u ovom gradu - kažu u Vladi. - Međutim, u RTB Bor još uvek nije rešeno pitanje imovine, odnosno još uvek je nepoznato kada će biti otvorena nova topionica. Kako je do tada iluzorno trošiti novac na otklanjanje posledica zagađenja, sredstva stoje.

SAGLASNOST
U Svetskoj banci nisu želeli da komentarišu razloge koje im, kao opravdanje za zastoj na projektima, daju srpske vlasti, ali podsećaju da se, recimo, samo na ratifikaciju nekoliko najnovijih kredita Svetske banke u srpskim institucijama čekalo čak 18 meseci.

Ko zna šta se radi sa ovim parama,moguće i da je jedan deo potrošen u ko zna kakve svrhe pa moraju da izmišljaju razloge zašto nisu realizovani projekti za koje je uzeta pozajmica od Svetske banke.
 
Samo da mi to dobro izvagamo,gde ,kuda i kako,ko i koliko da se utali..i odma cemo da im nanu naninu...mislim milionima....:mrgreen:

samo vi da izvagate kako jos malo da zaduzite ovaj narod i drzavu i jos malo da im unistite buducnost zlotvori

vidim kukate kako ne mozete da podignete jos kredita od svetske banke ko da se te pare nece morati vratiti sa kamatom i ko da na drvetu rastu
 

Back
Top