Milicic - Od talenta veka do propaliteta

ok, možda se ja ne razumem u košarku, ali evo čoveka koji misli isto kao ja -

Kevin Durant: 'Darko Milicic Is One of the Best Centers in the NBA'

To jeste tacno u smislu potencijala, ali nije tacno u smislu rada i konstantnosti. Jednostavno, covek uopste nije za profesionalnog sportistu. Cak je i steta sto su takvi fizicki potencijali potroseni na takav mozak.

Da je Milicic iole normalan, on bi bio strasan centar.

poraz od kingsa, i drago mi je....
posle meča coach Rick Adelman said: “I don’t know how many second-chance points they had, but they continued to beat us to the rim."

Miličića si držao svega 6minuta u igri i čudiš se zašto su vas razbili u skoku.... E BAŠ MI JE DRAGO DA JESU! KAD DARKO NIJE NA PARKETU NAVIJAM ZA VAŠE PROTIVNIKE...

Mislim da Darko treba javno da progovori, jasno je da ga Adelman sistematski ubija (kao i bizlija), istorija zvana leri braun se ponavlja....

poraz od kingsa, i drago mi je....
posle meča coach Rick Adelman said: “I don’t know how many second-chance points they had, but they continued to beat us to the rim."

Miličića si držao svega 6minuta u igri i čudiš se zašto su vas razbili u skoku.... E BAŠ MI JE DRAGO DA JESU! KAD DARKO NIJE NA PARKETU NAVIJAM ZA VAŠE PROTIVNIKE...

Mislim da Darko treba javno da progovori, jasno je da ga Adelman sistematski ubija (kao i bizlija), istorija zvana leri braun se ponavlja....

Hahahahahaha.... :rotf::rotf::rotf:

With Pekovic out, Minnesota went with a smaller lineup, starting Love at center. Before the game, Minnesota coach Rick Adelman was blunt in his assessment of the team’s other likely option, starting Darko Milicic at center.
“He hasn’t done anything to give you faith that he’s going to go out and do the job,” Adelman said before the game. “He’s gotten himself out of shape, and I don’t think he’s been as driven as you’d like.”
Milicic didn’t play.

zanima me šta je adelman rekao after the game...
jer epilog je - poraz minesote od sparsa, dankan ih razbio u reketu 15 skokova 21p, 56 skokova prema 41 u korist sparsa....

ljudi, bez darka su propali, vreme je da počnemo da se kladimo protiv minesote i zarađujemo na adelmanovoj tvrdoglavosti...

Šta mu znači to "out of shape"? Da je Dare pogubljen u napadu i da ga boli dupe da se trudi to je njegovo uobičajeno stanje. Ali činjenica je da igra dosta dobru odbranu. Ako misli na formu, Dare deluje jak kao konj :D

I skoro isto toliko pametan :p Sad ozbiljno, tačno je da je Darko mnogo prilika propustio, da nikad neće dostići svoj potencijal ali da ga držiš na klupi kada te protivnički centri razvaljuju? Jel bitniji plejof ili vaspitavanje jednog igrača?

Pa nisu oni Darka birali sa YouTube snimaka, koliko se sećam taj isti Dumars je popio poveću kaznu od NBA zato što je pre drafta dolazio u Srbiju i individualno radio sa istim tim Miličićem kojeg "nije dovoljno procenio". Džo i Leri bi trebali da ćute i da se prave da taj draft nije ni postojao jer su ispali najveći džiberi NBA zbog toga. Inače, da Darko da nije bio drugi bio bi sigurno treći pik te godine, otišao bi u Denver ili Majami i ko zna kako bi se razvijao naredne 3 godine. Njegova karijera je 70% njihove krivice, i možda 30% njegove.

Pa nisu oni Darka birali sa YouTube snimaka, koliko se sećam taj isti Dumars je popio poveću kaznu od NBA zato što je pre drafta dolazio u Srbiju i individualno radio sa istim tim Miličićem kojeg "nije dovoljno procenio". Džo i Leri bi trebali da ćute i da se prave da taj draft nije ni postojao jer su ispali najveći džiberi NBA zbog toga. Inače, da Darko da nije bio drugi bio bi sigurno treći pik te godine, otišao bi u Denver ili Majami i ko zna kako bi se razvijao naredne 3 godine. Njegova karijera je 70% njihove krivice, i možda 30% njegove.

Jeste...oni su krivi jer su ga uzeli kao drugi pick, umesto da su ga pustili da bude treci pick. Dusmani mu se uk*njali u karijeru, pih... :rotf::rotf:

Uvek su drugi krivi, kakva klasika. Pa lik ne moze da se sastavi u ekipi gde nema konkurenciju. Dodje mu Pekovic iz Evrope i zakuje ga na klupu, sasvim opravdano. Pekovic je kriv sto je dziber tu gde je, jel tako? Mislim, nije da nije, ali brate... :lol:

Ako si gledao Miličića dok je igrao u Srbiji onda razumeš zašto to kažem, ako ne izvoli pa se zabavljaj podsmevanjem. Miličić ima dosta problema sa ponašanjem, motivacijom itd, ali ono što se desilo zbog nesuglasica Brauna i Dumarsa sa Miličićem je za zatvor. Uzimaš talentovanog igrača od 18 godina, držiš ga na klupi 2 godine i usput ga teraš da nabaci kilažu i potpuno promeni stil igre.

Ajde sad zamisli šta bi se desilo da je Mark Kjuban terao Novickog da igra peticu jer je to njegova pozicija po visini. "Izvini Dirk, ali ti si preslab da se guraš sa Šekilom i Dvajtom, sedećeš na klupi dok ne nabaciš kilažu i naši centri prestare".

P.S. I ne upoređujem Dirka i Darka, nemojte za to da se hvatate

Poslednja izmena:
Ako si gledao Miličića dok je igrao u Srbiji onda razumeš zašto to kažem, ako ne izvoli pa se zabavljaj podsmevanjem. Miličić ima dosta problema sa ponašanjem, motivacijom itd, ali ono što se desilo zbog nesuglasica Brauna i Dumarsa sa Miličićem je za zatvor. Uzimaš talentovanog igrača od 18 godina, držiš ga na klupi 2 godine i usput ga teraš da nabaci kilažu i potpuno promeni stil igre.

Ajde sad zamisli šta bi se desilo da je Mark Kjuban terao Novickog da igra peticu jer je to njegova pozicija po visini. "Izvini Dirk, ali ti si preslab da se guraš sa Šekilom i Dvajtom, sedećeš na klupi dok ne nabaciš kilažu i naši centri prestare".

Ja ne samo da sam balvana gledao, nego sam imao privilegiju (hvala dragom Bogu) da gledam i prave kosarkase pre njegovog vremena (Saleta, Divca, Paspalja, Drazena, Danilovica itd.) ;)

Jadan on, naivan, zaj*bali ga dusmani...nije znao da za NBA treba masa na njegovoj poziciji...Uh, jadan...opet ga dusmani zaj*bali, unistili mu karijeru, idi bre... :lol:

Ne znam da li ti je cilj trolovanje ili te jednostavno mrzi da pročitaš pažljivo ono na šta odgovaraš, ja trenutno uopšte ne pričam o Miličiću, njegovoj glavi i znanju. Ja komentarišem izjavu Dumarsa, a ti podj*bavaj koliko hoćeš. Dati izjavu kako nisi bio dovoljno upoznat sa kvalitetima nekog igrača, kako si eto bio obmanut o njemu, i to uraditi posle 10 godina je jednostavno ped*rsko ponašanje. Dobro se sećam cele situacije, Miličić je bio prvi na svim mock draftovima još septembra 2002, LeBron se pojavio u vestima tek januara 2003 i bukvalno se malo pre drafta još uvek ostavljala mogućnost da Darko bude prvi izabran. Dumars je te godine prekršio više pravila NBA lige, plaćao je i kazne jer je dolazio u Srbiju da radi sa Miličićem što je bilo strogo zabranjeno. Niko tada nije ni ostavljao mogućnost da Darko bude draftovan ispod treće pozicije. Pa jesu li svi skauti NBA bili idioti ili šta je u pitanju?

I sada, posle deset godina i vrlo dobre pokrivenosti te situacije u medijima, on izlazi i priča kako "nije poznavao Darkove mogućnosti". Šio mi ga Đura...

Ne znam da li ti je cilj trolovanje ili te jednostavno mrzi da pročitaš pažljivo ono na šta odgovaraš, ja trenutno uopšte ne pričam o Miličiću, njegovoj glavi i znanju. Ja komentarišem izjavu Dumarsa, a ti podj*bavaj koliko hoćeš. Dati izjavu kako nisi bio dovoljno upoznat sa kvalitetima nekog igrača, kako si eto bio obmanut o njemu, i to uraditi posle 10 godina je jednostavno ped*rsko ponašanje. Dobro se sećam cele situacije, Miličić je bio prvi na svim mock draftovima još septembra 2002, LeBron se pojavio u vestima tek januara 2003 i bukvalno se malo pre drafta još uvek ostavljala mogućnost da Darko bude prvi izabran. Dumars je te godine prekršio više pravila NBA lige, plaćao je i kazne jer je dolazio u Srbiju da radi sa Miličićem što je bilo strogo zabranjeno. Niko tada nije ni ostavljao mogućnost da Darko bude draftovan ispod treće pozicije. Pa jesu li svi skauti NBA bili idioti ili šta je u pitanju?

I sada, posle deset godina i vrlo dobre pokrivenosti te situacije u medijima, on izlazi i priča kako "nije poznavao Darkove mogućnosti". Šio mi ga Đura...

očigledno je da su oni svi bili idijoti
al ajde što Beer kaže za Pekovića da je izbacio Miličića iz postave, Peković je bio prvi centar Evrope
Miličića je jedan Mark Gasol, druga klasa evropskih centara lagano izbacio iz prve petorke najgore ekipe u vasioni i to još kao ruki... on stvarno nije za više od ovoga što je sad
teško će Minesota u Playoff ove godine, ali sledeće ako naprave pravi trejd (u kom će se rešiti Balvana) mogu da postanu ozbiljna ekipa

Darko nije bio spektakularan čak ni u ovoj našoj bedi od lige, nije bio dominantan poput npr. Pekovića koliko se sećam. A što se tiče mase, jel on očekivao da igra peticu sa 110 kg u NBA? Teško. Odsedeo je klupi, imao je i dobre minutaže i opet se nije nametnuo, jednostavno ga boli tuki, tako deluje. A i teško da bi bio novi Hakeem pa sve i sa 200% motivisanosti :D

Back