Milica Zavetnica se porodila

1. Зашто не пишеш ћирилицом?

2. Све његове књиге штампане су на ћирилицom и латиницom... а многе чак и на енглеском. То је знак доброг аутора када су ваше књиге штампане на више језика. Замислите да нико није превео Његоша, Достојевског или Цун Цуа.

3. Ако сте заиста српски патриота, признајте да сте у овом случају погрешили и идемо даље.

Моја бака је била из Сомбора и уживам у упознавању богате историје града и људи. препоручио бих вам и да посетите сајт ravnoplov.rs (креатор Милан Степановић) и научите што више о српској историји овог краја :)
Knjiga koju si inicijalno kopirao objavljena je u Srbiji, na srpskom jeziku, o srpskim porodicama i njihovim krsnim slavama, o nasledju srpskih porodica iz tog grada... i, gle, objavljena je na latinici.

A da je autor u rangu bilo kog od tih knjizevnika koje si naveo je totalno svetogrdje, oni su ozbiljni knjizevnici, umetnici a Stepanovic je samo dokumentarista amater, istoricar amater. Pride, on i nije iz Sombora vec iz obliznjeg Stanisica gde su njegovi roditelji naseljeni iz rodne Dalmacije (okolina Sinja) 1945 kada su iz Vojvodine proterani Nemci.
Tako da je njegovo poznavanje istorije i obicaja srpskog naroda u Vojvodini mnogo manje od naseg starosedelackog. On ce uvek biti dodjos, mozda je dobar kao nastavnik u skoli ali ne treba on da nama tumaci obicaje i istoriju jer mi to imamo sa generacijama u porodici. Njega su otac i did mogli da uce ojkanju i balotanju, nisu mogli da ga uce obicajima u Backoj. OK, generalno nemam ja nista protiv dodjosa ali brate, nemoj da budes veci Srbin iz Vojvodine od mene ako tvoja porodica ima 50 godina istorije u ravnici a moja 350.

Nisi pratio sta sam ispisao, porodica moje zene je poreklom iz Sombora, tamo joj su sahranjeni svi pretci do dede. A moji su nadjosi iz Srema. Tako da mi ne treba poduka o Vojvodini.

Back