Izvor :https://direktno.rs/zabava/film-i-tv/396348/milica-jokanovic-potera-na-birou.html
Milica Jokanović, koja godinama natupa kao tragačica u "Poteri", među najuspešnijim je takmičarima koji su se ikada okušali u srpskim kvizovima. Ona je istakla tokom prošle godine da joj je san da u 2022. godini dobije stalan posao, međutim ni posle godinu dana se ništa nije promenilo.
- Još čekam i nadam se povoljnoj ponudi. Sigurna sam da će jednog dana stići na moju adresu. Do tada preostaje samo da gajim nadu. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje sam poslednjih godinu i po dana. Iskreno verujem da će se situacija promeniti. Moj prosek je bio relativno visok, a diplomu sam dobila u roku. Kada se čovek dobro organizuje i jasno definište priroitete u profesionalnom usavršavanju, sve je moguće. Naravno, uz rad, trud i odricanja.
Milica ističe da se uvek trudi da pomisli da je znanje isplativo.
- Uvek se trudim da mislim pozivitno i da verujem da će na kraju trud dati rezultate. Sigurna sam da visoko obrazovanje ništa ne može da zameni. Mada, istini za volju, u pojedinim situacijama postoje i izvesne nedoumice. Imala sam prilike da radim u struci, međutim to nije potrajalo. Nadam se da ću ponovo dobiti priliku.
Jokanovićeva je sa tri godine naučila da čita prateći tada popularni kviz "Brojke i slova".
- Roditelji su bili fascinirani kada su shvatili da njihova trogodišnja ćerka prepoznaje slova koja je zagrebačka voditeljka pokazivala. To je bio najraniji početak moje kvizaške karijere. Enciklopedije čitam u kontinuitetu od treće godine, a u novije vreme tu su i blogovi, sajtovi i interaktivne kviz grupe. U eri interneta lako je doći do svih podataka. Ipak, moram priznati da me najsrećnije uspomene vežu za dane kada sam sa pokojnim ocem, koji je bio erudita, iščitavala enciklopedije - istakla je Milica za "Hello".
То би било то... И сад вам дођу неки СНС-овци овде на форум, крезави БОТ-ови,багра најобичнија,која смрди и не купа се, која једва да има основну школу (први степен) и убеђују те како Србија напредају крупним корацима,те да су они трудом и радом "заслужили" своје место у јавном предузећу...Трудио си се и радио? Шта си радио у животу? Победио на такмичењу у брзини појединих сендвича који је организовао локални одбор? А Милица на бироу Националне Службе за Запошљавање.Сви ми обични смртници који имамо VII-1 степен и који смо имали посла са СНС-овском багром из НСЗ-а, знамо кроз шта смо прошли.Ајде ја сам мушко па ми није био проблем ни да прихватим посао у производњи где ти не требају никакве квалификације,али шта је са женама или нпр људима који имају инвалидитет рецимо?
Држи се Милице ..