Milenarizam

bice ga,ali ga sada nema, na zalost, a da ga ima, pokazao bi mi ga i rekao EVO IH
ja ti kazem da nista ovo ne valja, ne nalazim ni jednoga da valja, ne znam sta cu, ali dobroga ne ocekujte od mene, zlo vam spremam i pun sam gneva Bozijega, jer niko ne htede da poslusa
Ne treba suditi nikom, osim sebi.

Hrist je rekao da ćeš njegove učenike poznati po ljubavi između sebe...Okreneš se i vidiš gde ima ljubavi...tu je trag.

Hrist je rekao da ćeš njegove učenike poznati po ljubavi između sebe...Okreneš se i vidiš gde ima ljubavi...tu je trag.
Hristos je rekao da je on put, istina i zivot, okrenes se i vidis gde je istina, tu je trag, a mnogi se pretvaraju da imaju ljubavi, tako da ja to ne priznajem, samo gde je istina priznajem.
Ucenici Hristovi, oni su ziveli u 1. veku, nemoj da mi pricas da si ti Hristov ucenik, to ne tolerisem ako znamo ko te je naucio.

Hristos je rekao da je on put, istina i zivot, okrenes se i vidis gde je istina, tu je trag, a mnogi se pretvaraju da imaju ljubavi, tako da ja to ne priznajem, samo gde je istina priznajem.
Ucenici Hristovi, oni su ziveli u 1. veku, nemoj da mi pricas da si ti Hristov ucenik, to ne tolerisem ako znamo ko te je naucio.
Kako ti mozes znati ko je koga naucio ukoliko ti doticni sam ne objavi ?
...nije valjda da si stekao mogucnost da citas ljudska srca /um,razum ? 😁

Svi mogu da kazu da imaju ljubavi, ali kako ja to mogu da proverim danas on-line? ne mogu! a u prvom veku se moglo; danas, znaci samo ko se drzi i ko VOLI ISTINU, njega prihavtam,a ko se hvali ljubavlju, ja ne mogu da znam da li govori istinu.
pa ni sebi, zasto bih to radio? ja prosudjujem, ocenjujem na bazi nekih kriterijuma, a sta me briga da sudim, pa i sebi? ja nisam koji sudi, pa jos uvek vlada neprijateljstvo, rat traje! to imas u jevandjelju, posebna je tema, kada kaze sin coveciji, a kada kaze sin Boziji, e u tome je razlika, ja je znam, a ti ne znas.

Mnogi misle da imaju istinu...ne da misle, nego su ubeđeni da su u pravoj crkvi. Čak će i Hristu reći ''nismo li u tvoje ime prorokovali i čudesa mnoga činili''...znači sada žive i rade jer su ubeđeni da su na pravom putu...ali znamo šta im Hrist kaže.

Zar ti se ne čini da 'istina' ne dovodi do zajednice onakve kakvu su Apostoli imali?!...U toj zajednici je vladala nesebična ljubav...bratska ljubav, baš onakva kakvu je Isus zagovarao.
Zar ne misliš da istina ne vodi do plodova Duha...a među njima najveća ljubav?!
Jer za istinu svako može reći da je ima, ali za ljubav ne može.

Zato Hrist i kaže..''po ljubavi ćete ih poznati''...plod neće da rodi tamo gde nema istine...a gde nema ljubavi, nema ni istine.
Ako držim samo ono što je Hrist tražio i ništa drugo...ko mi je učitelj?

Mnogi misle da imaju istinu...ne da misle, nego su ubeđeni da su u pravoj crkvi. Čak će i Hristu reći ''nismo li u tvoje ime prorokovali i čudesa mnoga činili''...znači sada žive i rade jer su ubeđeni da su na pravom putu...ali znamo šta im Hrist kaže.
pa tvrdi su na usima prave Hrista lazovom koji je lepo rekao:
Matej 11:13 Jer su svi Proroci i Zakon proricali do Jovana.

i oni posle dodju i kazu: "a duh prorostva"? da, ali on je bio samo za prvi vek, NEMA IZ 1. VEKA NISTA ZA DANAS DA SE ISPUNJAVA, a vi ste se gradili prorocima za sve vekove do kraja sveta i PARUSIJE, IDITE OD MENE NIKADA VAS NISAM ZNAO, prevaranti!
Zar ti se ne čini da 'istina' ne dovodi do zajednice onakve kakvu su Apostoli imali?!.
znaci tebe se ucini da neko ima ljubavi, i to je za tebe istina? izvinices, ali onda bolje da ides od mene, neozbiljno je to
Zar ne misliš da istina ne vodi do plodova Duha...a među njima najveća ljubav?!
lepo reci cicolino da mrzis istinu, i da se razilazimo, voli do mile volje koga hoces, nemoj meni da oduzimas vreme badava
Zato Hrist i kaže..''po ljubavi ćete ih poznati''..
njegove ucenike, tj apostole, a ti ni ja to nismo, samo citamo jevandjelje da bi odrzali rec Gospodnju, nemoj da mi pricas bajke da si mu bio ucenik, kada nisi

Poslednja izmena:
pa ni sebi, zasto bih to radio? ja prosudjujem, ocenjujem na bazi nekih kriterijuma, a sta me briga da sudim, pa i sebi? ja nisam koji sudi, pa jos uvek vlada neprijateljstvo, rat traje! to imas u jevandjelju, posebna je tema, kada kaze sin coveciji, a kada kaze sin Boziji, e u tome je razlika, ja je znam, a ti ne znas.
Zato što je svaki čovek sam sebi sudija.
Zato što je svaki čovek sam sebi najveći neprijatelj.

Ne može ti Bog dati ono što ti ne pripada. Ili si sa Bogom ili protiv Boga...Ti se isključivo pitaš.
Kako radiš tako će ti biti. Nije Bog nepravedan da ti na dobro vrati lošim, niti može na loše da ti dobro da.

pa tvrdi su na usima prave Hrista lazovom koji je lepo rekao:

i oni posle dodju i kazu: "a duh prorostva"? da, ali on je bio samo za prvi vek, NEMA IZ 1. VEKA NISTA ZA DANAS DA SE ISPUNJAVA, a vi ste se gradili prorocima za sve vekove do kraja sveta i PARUSIJE, IDITE OD MENE NIKADA VAS NISAM ZNAO, prevaranti!
Čekaj, možda te nisam dobro razumeo. Šta je propoved na Maslinskoj gori nego proroštvo za zadnje dane?
znaci tebe se ucini da neko ima ljubavi, i to je za tebe istina? izvinices, ali onda bolje da ides od mene, neozbiljno je to
Ne može da mi se učini da ima ljubav ako govori nešto što Isus nikada nije pomenuo.
lepo reci cicolino da mrzis istinu, i da se razilazimo, voli do mile volje koga hoces, nemoj meni da oduzimas vreme badava
Nikada to nisam rekao.
njegove ucenike, tj apostole, a ti ni ja to nismo, samo citamo jevandjelje da bi odrzali rec Gospodnju, nemoj da mi pricas bajke da si mu bio ucenik, kada nisi
Rekao je da će, pred njegov drugi dolazak, biti propovedano jevanđelje za svedočanstvo svim narodima...Ne može biti da ti koji budu propovedali, širom cele planete, nemaju ljubav među sobom.

Čekaj, možda te nisam dobro razumeo. Šta je propoved na Maslinskoj gori nego proroštvo za zadnje dane?
pitanje je bilo ovo, ovo si pitao:
Mnogi misle da imaju istinu...ne da misle, nego su ubeđeni da su u pravoj crkvi. Čak će i Hristu reći ''nismo li u tvoje ime prorokovali i čudesa mnoga činili''
a on ti rece da ne prorokujes uopste, jer su svi vec sve isprorokovali do Jovana Krstitelja, ali ti se i dalje nastavljas i hteo bi da nam prorokujes za poslednje dane, ti, ili neko tvoj svejedno; onda se ti tvoji pozivaju na ap. Pavla, ali svi ti darovi duha i njihova prorostva su se ispunila u 1. veku, samo tvoji bi da prorokuju za poslednje dane, ... i ti mene sada pitas zasto ne ako i Hristos?! onda radi sta hoces, ali sud ti ne gine.
Čak će i Hristu reći ''nismo li u tvoje ime prorokovali
"idite od mene, nikada vas nisam znao" - a ja sam ti lepo objasnio zasto, a ti bi opet da prorokujes, ili da verujes svojima rasely, egw, mileru, kome god, svi su lazni posle Krstitelja, Hristos je bio jasan

Poslednja izmena:
pitanje je bilo ovo, ovo si pitao:

a on ti rece da ne prorokujes uopste, jer su svi vec sve isprorokovali do Jovana Krstitelja, ali ti se i dalje nastavljas i hteo bi da nam prorokujes za poslednje dane, ti, ili neko tvoj svejedno; onda se ti tvoji pozivaju na ap. Pavla, ali svi ti darovi duha i njihova prorostva su se ispunila u 1. veku, samo tvoji bi da prorokuju za poslednje dane, ... i ti mene sada pitas zasto ne ako i Hristos?! onda radi sta hoces, ali sud ti ne gine.

"idite od mene, nikada vas nisam znao" - a ja sam ti lepo objasnio zasto, a ti bi opet da prorokujes, ili da verujes svojima rasely, egw, mileru, kome god, svi su lazni posle Krstitelja, Hristos je bio jasan
Apsolutno se slažem sa tobom.
Ne želim da prorokujem, ni ja niti bilo ko...moj stav je da treba paziti na proroštvo...a ne proricati.

Kako ti mozes znati ko je koga naucio ukoliko ti doticni sam ne objavi ?
...nije valjda da si stekao mogucnost da citas ljudska srca /um,razum ? 😁
Hristos salje svoje ucenike, sta neki seljani znaju ciji su oni? po ljubavi ce da poznaju da ste moji ucenici, kaze Hristos. Ali oni su zaista i bili njegovi ucenici u 1. veku, a u kom veku ti i ja zivimo? ajde ne masiraj bezveze, to sto mi imamo Bibliju ne znaci da smo bilo ciji ucenici. Hrists rece da ce da posalje Duha Svetoga da posle On nauci
Jovan 14,26 A utješitelj Duh sveti, kojega će otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh

E, a vi lazete da ste Hristovi ucenici, jer niko ne kaze od vas Duh Sveti me poducio i napomenuo, posto me izgrdio.
Hristos je svoju karijeru Ucitelja zavrsio sa svojom ovozemaljskom misijom.
Mene ne mozete da fortate.

Ja ne trebam nista da ti objasnjavam, sve je objasnjeno u tekstu.

O gnusobi mrzilosti iz Danila sto je po tebi Epifan, ovde pise Matej a i luka.
Marej pise Jevrejima i on zna da oni razumeju da je to sila koja unistava.
Dok Luka pise neznaboscima a oni ne bi razumelu sta je to gnusoba ili mrzost opustosenja.

I Luka isti dogadjaj opisuje kao Matej samo tako da bi hriscani naznaosci razumel.

I on kaze, to ue vojska koja ce opkoliti Jerusalim 70 god da ga unisti i svetinju.
To nema veze sa Epifanom.
Epifan sr ne uklapa iz vise razloga, kasnije cu ti to pisati i o 11 glavi.

Pogledaj pazljivo:

Matej 24,15 Kad dakle ugledate mrzost opušćenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje stoji na mjestu svetome (koji čita da razumije):

U Luki nam se tacno kaze sta je gnusoba pustosna ili mrzost koja pustosi.

Luka 21,20 A kad vidite da Jerusalim opkoli vojska onda znajte da se približilo vrijeme da opusti.

Dakle mrzost opustosenja ili gnusoba koja pustosi je Vojska koja ce doci da unisti Jerusalim i hram kako je prorekao Isus ako ti je to poznato, i to se desilo 70 god.

JevrejskinistoricarcJosiif Flavije kaze da niko od Hriscana nije stradao jer su ovo poslusali i pobegli.
Sto znaci da su jasno razumelu sta ovo znaci.
Danas neki ne razumeju?
Pozdrav još jednom.
ne trebaš Brate da mi objasniš. ja sam ti citirajući Danijela koji govori o Antiohu dao novi uvid u proroštva i njegovo razumijevanje. I baš se Epifan uklapa, jer je to razumsko objašnjenje, povratak na izvor. Jer Danijel govori o Grozoti pustošenja toga primjera., a evo ti još razloga za razmišljanje. Ako si proučavao povijest vidjeti ćeš da Rimljani nisu u Hram stavili (što je ispravan kontekst) nikakvog lažnog Boga niti čovjeka nego su ga 70 godine srušili pustošenjem, a ne grozotom pustošenja o kojoj govori prorok Danijel. znači definicija grozote pustošenja je nešto sasvim drugačije od onoga čemu su te učili u relgiji kojoj pripadaš. u ovom kontekstu trebaš razumjeti Božju narav. sjeti se gdje je naš Gospodin bio, kada se "izgubio" i kada su ga kada je još bio dječak roditelji tražili? Za Isus je to bilo sveto mjesto, posebnije od ostali mjesta. vidi čime ga naziva:
luka 2. 49 On im reče: " Zašto ste me tražili? Zar niste znali da mi je potrebno biti u onome što je Ocu mojemu?"
12 Isus uđe u hram Božji i istjera sve koji su prodavali i kupovali u hramu, prevrnu stolove mjenjača novca i klupe prodavača golubova. 13 I reče im: "Pisano je: 'Dom će se moj zvati Dom molitve', a vi ste od njega učinili pećinu razbojničku.'

"Oca mojemu" , "Dom će se moj zvati Dom molitve"- nije li to dovoljna referenca da se on naziva "svetim mjestom"-
prostor od posebnog Božjeg interesa. Tako ti i Pavao govori u Solunjanima i to se ističe se razlogom. Gnusodba je iz Božje perspektive pokušaj ustoličenja Sotone i njegovi podanika na mjestu gdje Bog ima poseban interes. to je ustvari svetogrđe, hereza, apostazija, te za budućnost pokušaj ustoličenja Antikrista. Sam znaš iz pisma da je Bog bio gnjevan kada bi se pokušao oskvnuti u početku šator od sastanka a poslije i sam Hram.
još jednom, Rimljani nisu 70 godine na vrh hrama stavili "ništa". znači nema "grozote pustoši" onakve kakvu Bog predstavlja pismom. "na svetom mjestu"

Kada i ako su to već Rimljani učinili i ako je to grozota pustošenja , zašto se nisu ispunile Isusove riječi oko o kraju svijeta nakon tih znakova, jer su ga učenici pitali ": "Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega Dolaska i svršetka svijeta?
Gospodin Isus navodi znakove. što je sa ostalim znakovima? i kaže da "ova generacija neće proći,
Mt 24. 34 Zaista vam kažem: Ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne ispuni.
jel se ispunilo u generaciji. nije. znači ona generacija im je umrla, a On im nije došao?!?!? jer je ostavljeno za jedno buduće vrijeme kao što sam ti napisao ranije. (čitaj i razumi)
Da bi se proroštvo ispunilo , svaki detalj se isto tako mora ispuniti inače je naš Gospodin lažljivac. Vjerujem da ga ti takvog ne prepoznaješ.
da je onda gnusodba bila , gdje je onda kraj svijeta? gdje je onda njegov povratak, kojega još ni danas nema.

drugo to je ujedno za nas "duhovna kategorija" radi se naime o "grijehu" . prepoznavanju grijeha ili ne prepoznavanju grijeha. što bi se svakako trebao zapitati? jer ne prepoznavanje postavljanja i zamjene vlasti , može biti da ne prepoznaješ u svojem životu stvarnu smisao Isusa Krista?

Zašto ti ovako pišem, jer u Mt 24, puno toga gospodin objašnjava, a što je mnogima danas ne razumljivo.
14 I ovo evanđelje kraljevstva propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima; i tada će doći kraj.

Mi danas propovijedam "evanđelje milosti Božje", a ne evanđelje kraljevstva, što je bitna razlika.
Mi čekamo obećanje nebeske stvarnosti, uznesenje, a ne uspostavljanje ovozemaljskog Kristovog kraljevstva.

Božji blagoslov!

Back