Ja ne trebam nista da ti objasnjavam, sve je objasnjeno u tekstu.
O gnusobi mrzilosti iz Danila sto je po tebi Epifan, ovde pise Matej a i luka.
Marej pise Jevrejima i on zna da oni razumeju da je to sila koja unistava.
Dok Luka pise neznaboscima a oni ne bi razumelu sta je to gnusoba ili mrzost opustosenja.
I Luka isti dogadjaj opisuje kao Matej samo tako da bi hriscani naznaosci razumel.
I on kaze, to ue vojska koja ce opkoliti Jerusalim 70 god da ga unisti i svetinju.
To nema veze sa Epifanom.
Epifan sr ne uklapa iz vise razloga, kasnije cu ti to pisati i o 11 glavi.
Pogledaj pazljivo:
Matej 24,15 Kad dakle ugledate mrzost opušćenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje stoji na mjestu svetome (koji čita da razumije):
U Luki nam se tacno kaze sta je gnusoba pustosna ili mrzost koja pustosi.
Luka 21,20 A kad vidite da Jerusalim opkoli vojska onda znajte da se približilo vrijeme da opusti.
Dakle mrzost opustosenja ili gnusoba koja pustosi je Vojska koja ce doci da unisti Jerusalim i hram kako je prorekao Isus ako ti je to poznato, i to se desilo 70 god.
JevrejskinistoricarcJosiif Flavije kaze da niko od Hriscana nije stradao jer su ovo poslusali i pobegli.
Sto znaci da su jasno razumelu sta ovo znaci.
Danas neki ne razumeju?
Pozdrav još jednom.
ne trebaš Brate da mi objasniš. ja sam ti citirajući Danijela koji govori o Antiohu dao novi uvid u proroštva i njegovo razumijevanje. I baš se Epifan uklapa, jer je to razumsko objašnjenje, povratak na izvor. Jer Danijel govori o Grozoti pustošenja toga primjera., a evo ti još razloga za razmišljanje. Ako si proučavao povijest vidjeti ćeš da Rimljani nisu u Hram stavili (što je ispravan kontekst) nikakvog lažnog Boga niti čovjeka nego su ga 70 godine srušili pustošenjem, a ne grozotom pustošenja o kojoj govori prorok Danijel. znači definicija grozote pustošenja je nešto sasvim drugačije od onoga čemu su te učili u relgiji kojoj pripadaš. u ovom kontekstu trebaš razumjeti Božju narav. sjeti se gdje je naš Gospodin bio, kada se "izgubio" i kada su ga kada je još bio dječak roditelji tražili? Za Isus je to bilo sveto mjesto, posebnije od ostali mjesta. vidi čime ga naziva:
luka 2. 49 On im reče: " Zašto ste me tražili? Zar niste znali da mi je potrebno biti u onome što je Ocu mojemu?"
12 Isus uđe u hram Božji i istjera sve koji su prodavali i kupovali u hramu, prevrnu stolove mjenjača novca i klupe prodavača golubova. 13 I reče im: "Pisano je: 'Dom će se moj zvati Dom molitve', a vi ste od njega učinili pećinu razbojničku.'
"Oca mojemu" , "Dom će se moj zvati Dom molitve"- nije li to dovoljna referenca da se on naziva "svetim mjestom"-
prostor od posebnog Božjeg interesa. Tako ti i Pavao govori u Solunjanima i to se ističe se razlogom. Gnusodba je iz Božje perspektive pokušaj ustoličenja Sotone i njegovi podanika na mjestu gdje Bog ima poseban interes. to je ustvari svetogrđe, hereza, apostazija, te za budućnost pokušaj ustoličenja Antikrista. Sam znaš iz pisma da je Bog bio gnjevan kada bi se pokušao oskvnuti u početku šator od sastanka a poslije i sam Hram.
još jednom, Rimljani nisu 70 godine na vrh hrama stavili "ništa". znači nema "grozote pustoši" onakve kakvu Bog predstavlja pismom. "na svetom mjestu"
Kada i ako su to već Rimljani učinili i ako je to grozota pustošenja , zašto se nisu ispunile Isusove riječi oko o kraju svijeta nakon tih znakova, jer su ga učenici pitali ":
"Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega Dolaska i svršetka svijeta?
Gospodin Isus navodi znakove. što je sa ostalim znakovima? i kaže da "ova generacija neće proći,
Mt 24.
34 Zaista vam kažem: Ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne ispuni.
jel se ispunilo u generaciji. nije. znači ona generacija im je umrla, a On im nije došao?!?!? jer je ostavljeno za jedno buduće vrijeme kao što sam ti napisao ranije. (čitaj i razumi)
Da bi se proroštvo ispunilo , svaki detalj se isto tako mora ispuniti inače je naš Gospodin lažljivac. Vjerujem da ga ti takvog ne prepoznaješ.
da je onda gnusodba bila , gdje je onda kraj svijeta? gdje je onda njegov povratak, kojega još ni danas nema.
drugo to je ujedno za nas "duhovna kategorija" radi se naime o "grijehu" . prepoznavanju grijeha ili ne prepoznavanju grijeha. što bi se svakako trebao zapitati? jer ne prepoznavanje postavljanja i zamjene vlasti , može biti da ne prepoznaješ u svojem životu stvarnu smisao Isusa Krista?
Zašto ti ovako pišem, jer u Mt 24, puno toga gospodin objašnjava, a što je mnogima danas ne razumljivo.
14 I ovo evanđelje kraljevstva propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima; i tada će doći kraj.
Mi danas propovijedam "evanđelje milosti Božje", a ne evanđelje kraljevstva, što je bitna razlika.
Mi čekamo obećanje nebeske stvarnosti, uznesenje, a ne uspostavljanje ovozemaljskog Kristovog kraljevstva.
Božji blagoslov!