Милановић потврдио: Додик је агент хрватских служби?!

комшија

Stara legenda
Poruka
90.802

1665693978676.png

Milanović potvrdio: Dodik je agent hrvatskih službi?!


Nejasno je, kaže ona, samo jedno, da li Dodik govori šta Milanović misli ili Milanović govori šta Dodik misli.

1665693994646.png


13.10.2022 | 19:23

- Zoran Milanović je još jednom potvrdio da je Dodik definitivno agent hrvatskih službi - napisala je Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Nejasno je, kaže ona, samo jedno, da li Dodik govori šta Milanović misli ili Milanović govori šta Dodik misli.

"Simbioza očigledno postoji. Milanović se ponaša bahato kao Dodik. Omalovažava sve dokaze o izbornoj krađi narodne volje. Кad je već spomenuo selo moje babe, to je selo koje su uglavnom naselila ratna siročad, čije roditelje su Milanovićevi preci klali i bacali u jame. I oni su počeli sa izjavama sličnim njegovim „Srbi su šaka jada", a onda su izvršili genocid", naglašava Jelena Trivić.

Prema njenim riječima, Milanović spomene izmišljeni „banjalučki Majdan" a Dodikovi mediji odmah razrade i scenario.

"Slučajno ili ne, prosudite sami", navela je ona.

U objavi na fejsbuku je navela i ovo:

- Zašto Milanović toliko brani Dodika? Zbog para? Možda! Zbog djelovanja protiv Srba? Sigurno!

"Dodik mu treba da se na Trgovskoj gori napravi odlagalište nuklearnog otpada i da 250.000 Srba protjera sa tog područja. Dodik mu treba da zaustavi istragu o ratnim zločinima u Maestralu. Dodik mu treba da nakon proslave Maestrala zajedno ispijaju rakiju. Dodik mu treba jer što je više Dodika, to je manje Republike Srpske", zaključila je Jelena Trivić.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je izjavio da se pokušava organizovati "banjalučki majdan".

"Sve što sam rekao o Dodiku, mislim to i dalje. On je od svih mogućih opcija za Hrvate najprihvatljiviji", kazao je Milanović, dodajući da je Dodik uvjerljivo dobio te izbore.

(BN) link

Да је Додик хрватски агент почело је да се основано сумња још када је Американцима предао предао јасеновачку грађу, а која је завршила код Хрвата. Сада су те сумње само повећане. После откривања изборне крађе великих размера, Додику се смеши пад с власти када ће највероватније да буде ухапшен, па ће тада да се испита и његов евентуални шпијунски рад за интересе хрватске државе.
 
Jel ta Vucicev kandidat zbog koga nije hteo da cestita Dodiku? A ovo da je Dodik hrvatski agent je budalastina i pakost. On jeste neko ko zagovara treci entitet ali je jasno iz kog razloga. Uostalom ovi izbori su bili debakl Hrvata u BIH. Trebalo bi malo o tome da prodiskutujemo ,da li ih nestaje iz Bih ,sada im je Komsic legalni predstavnik?
 

NEČUVENO: Ambasador BiH u Hrvatskoj širi teorije zavjere - „Osporavanje Dodikove pobjede, može uvesti BiH u političku krizu iz koje nema izlaza…“​


Kako međunarodna zajednica ovo misli da završi bez SNSD-a i Milorada Dodika? - upitao je Vranješ.

1665739358200.png



-Manipulisanje izbornom voljom, podilaženje emocijama iznova poražene opozicije u Republici Srpskoj, jednostranim nametanjem odluke, podržavanje nezakonitosti usmjerene u pravcu osporavanja pobjede Milorada Dodika, stvaranje političke nestabilnosti u Republici Srpskoj dovodi međunarodnu zajednicu u poziciju uzročnika potencijalne političke krize na nivou cijele BiH, kazao je ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.
Vranješ je u izjavi Srni rekao da samo dan nakon što je CIK BiH objavio preliminarne rezultate o ubjedljivoj pobjedi Milorada Dodika, Željke Cvijanović i SNSD-a, u Briselu je održan nezvanični sastanak predstavnika država članica EU.
- Od pojedinaca iz diplomatskog kora se moglo čuti da su zaključci tog sastanka išli u pravcu da međunarodna zajednica treba učiniti sve da spriječi Dodikov ostanak na vlasti, posebno što su i druga dva za njih sporna lidera, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, otišla, kako kažu, u drugi plan. Bez obzira na Dodikovu snažnu pobjedu, učesnici sastanka zauzeli su stav da BiH nema vremena za još jedan period blokada i nefunkcionisanja, označavajući Dodika kao glavnog od tri krivca za zastoj u reformama na putu BiH ka EU - naveo je Vranješ.
„Sedam dana prije izbora, predstavnik State departmenta je pojasnio diplomatama sa Balkana američku procjenu u kojoj će Dodik pobijediti na izborima, ali SAD unaprijed dovodi u pitanje legalnost te pobjede, tvrdeći da se sprema krađa glasova u Doboju, Prijedoru i Zvorniku.



Upravo će ove gradove kasnije isticati i opozicija u skladu sa pripremljenim narativom o izbornoj krađi. Inače, procjenu o Dodikovoj pobjedi na Opštim izborima su imale manje-više sve ambasade u Sarajevu. Ono što ipak nisu mogli procjeniti jeste ubijedljivost te pobjede, kazao je Vranješ.
Ambasador BiH u Hrvatskoj je kazao da su se određeni međunarodni akteri uzdali da će razlika u glasovima biti tijesna, te da će osmisliti matematičku formulu koja će SNSD ipak na kraju odvesti u opoziciju.
- Kada je dan nakon izbora CIK objavila preliminarne rezultate u kojima ubjedljivo pobjeđuju Željka Cvijanović, Milorad Dodik i SNSD-a na svim nivoima i da bez njih nema formiranja vlasti u narednom periodu, upalila se 'crvena lampica' u dijelu međunarodne zajednice. Od tog momenta smo dobili narativ o krađi, proteste u Banjaluci i na kraju nezakonite postupke CIK-a pod sponzorstvom zapadnih ambasada i naravno Christiana Schmidta- rekao je Vranješ za Srnu.
- U isto vrijeme mediji i pojedinici nisu dovodili u pitanje farsu zvanu "naredba CIK-a". Njihov zadatak je bio izgraditi mnjenje o izbornoj krađi da bi srpska javnost što lakše "progutala" tu konstrukciju. Ukoliko ta medijska priprema ne bi bila uspješna, te se stvorilo nezadovoljstvo i sukob između pristalica vlasti i opozicije, politička nestabilnost u Republici Srpskoj koja bi uslijedila bila bi čak i prihvatljiva međunarodnoj zajednici u BiH.

Iz njihove vizure, destabilizacija Republike Srpske bi nužno dovela do opadanja moći i Milorada Dodika i SNSD-a, što je u ostalom i cilj koji strani faktor sve slabije krije. Ono što im s druge strane kvari kalkulaciju jeste činjenica da bi svaka veća politička kriza unutar Republike Srpskoj direktno uticala na funkcionisanje nivoa zajedničkih institucija BiH. Drugim riječima, destabilizacija Republike Srpske automatski dovodi do destabilizacije BiH u cjelini - kazao je Vranješ.
-Ako se uzme u obzir sveukupni izborni rezultat SNSD-a, jasno je da ni jedan nivo vlasti u narednom periodu neće moći funkcionisati bez odluka Milorada Dodika, pa kako god završila farsa sa CIK-om.
Kao aktuelan primjer može se uzeti preporuka Evropske komisije o kandidatskom statusu BiH koja podrazumijeva izmjene postojećih i usvajanje novih zakona po hitnom postupku.
Kako međunarodna zajednica ovo misli da završi bez SNSD-a i Milorada Dodika? - upitao je Vranješ.
- Prema kojoj logici bi Dodik i njegov SNSD bili konstruktivni u vezi sa ispunjavanjem uslova Evropske komisije u isto vrijeme kad zapadni ambasadori u BiH spletkare i podstiču nezakonitu diskvalifikaciju Milorada Dodika i destabilizaciju Republike Srpske? Na kraju, pitamo se da li su strani akteri u BiH spremni da rizikuju totalnu destabilizaciju samo da bi jedan čovjek bio politički uklonjen mimo demokratske volje naroda? Ono što je sigurno, ne bi im bilo prvi put - zaključio je ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.
 
1665784657446.png




DODIKA HVALI, REAGIRAO BORENOVIĆ: 'Šta očekivati od srbomrsca Zorana Milanovića?'


Šef Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da je "srbomrzac".

1665784687151.png


Prije 9h

Šef Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da je "srbomrzac".
"Pokušava se organizirati banjalučki Majdan. Sve što sam rekao o Miloradu Dodiku, to i dalje mislim. On je Hrvatima najprihvatljivija opcija. CIK, koji nije pod njihovom kontrolom, prebrojao je 30.000 glasova ispred Jelene Trivić. U biračkom tijelu koje je manje od 600.000. Koji je kriterij i kakva je to država u kojoj se ponovno broje glasovi? To je suludo. Time se ruši demokratija", rekao je u četvrtak hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Lider PDP-a Branislav Borenović reagirajući na tu Milanovićevu izjavu, upitao je "što očekivati od srbomrsca Milanovića, ali da se ne suzdržava i da najprizemnije komentira izbore održane u Republici Srpskoj".

"Koliko mu je Dodik bitan saradnik njihove službe, govori i to što iz Zagreba kukaju kako je Dodik pobijedio, pa je preuzeo retoriku svoje agenture iz SNSD-a i priziva novi 'Majdan'. Na njegovu žalost, nećemo dozvoliti sukob među Srbima, ma koliko on i njegov partner Dodik to priželjkivali", rekao je Borenović, prenosi N1.

1665784702137.png


Kaže da je za PDP kompliment što Milanović loše govori o potpredsjednici stranke i kandidatkinji za predsjednicu RS-a Jeleni Trivić.

"Kad te neko poput Milanovića grdi, znači da nešto radiš kako treba. Bilo bi loše da se bilo ko od nas banči s takvim tipom, slavi njihove kriminalne radnje, kao što to radi Dodik. Loše bi bilo prešutjeti da Srbe naziva šakom jada, poput Dodika. Bilo bi loše kada bismo prešutjeli zabranu posjete predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću najvećem srpskom stratištu Jasenovcu", rekao je Borenović.

A kad smo već kod predsjednika Srbije, dodaje Borenović, Milanoviću mogu poručiti samo jedno: "Neka sjedne i nauči od Vučića što je diplomacija, državnički i odnos prema izborima u BiH."
 

1665786707619.png

Dodiku stigla podrška Hrvatskog narodnog sabora


"Odluka CIK-a BiH o ponovnom brojanju glasova za nivo predsjednika Republike Srpske je čista politička odluka. U ovoj situaciji može se dogoditi da sada CIK BiH odluči da su ljudi glasali ovako ili onako", izjavio je Karamatić Srni.

1665786681575.png


14.10.2022 | 23:05

Centralna izborna komisija BiH izgleda odlučuje o predsjedniku Republike Srpske, a ne narod, izjavio je član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH Mario Karamatić, te dodao da CIK djeluje mimo zakona jer u ovoj fazi nema pravo ponovnog prebrojavanja glasova.

Karamatić kaže da je CIK svojom političkom odlukom o ponovnom brojanju glasova podigao tenzije, umjesto da ih smanji.

"Odluka CIK-a BiH o ponovnom brojanju glasova za nivo predsjednika Republike Srpske je čista politička odluka. U ovoj situaciji može se dogoditi da sada CIK BiH odluči da su ljudi glasali ovako ili onako", izjavio je Karamatić Srni.
 

Pogledajte prilog 1238062

Milanović potvrdio: Dodik je agent hrvatskih službi?!


Nejasno je, kaže ona, samo jedno, da li Dodik govori šta Milanović misli ili Milanović govori šta Dodik misli.

Pogledajte prilog 1238063

13.10.2022 | 19:23

- Zoran Milanović je još jednom potvrdio da je Dodik definitivno agent hrvatskih službi - napisala je Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Nejasno je, kaže ona, samo jedno, da li Dodik govori šta Milanović misli ili Milanović govori šta Dodik misli.

"Simbioza očigledno postoji. Milanović se ponaša bahato kao Dodik. Omalovažava sve dokaze o izbornoj krađi narodne volje. Кad je već spomenuo selo moje babe, to je selo koje su uglavnom naselila ratna siročad, čije roditelje su Milanovićevi preci klali i bacali u jame. I oni su počeli sa izjavama sličnim njegovim „Srbi su šaka jada", a onda su izvršili genocid", naglašava Jelena Trivić.

Prema njenim riječima, Milanović spomene izmišljeni „banjalučki Majdan" a Dodikovi mediji odmah razrade i scenario.

"Slučajno ili ne, prosudite sami", navela je ona.

U objavi na fejsbuku je navela i ovo:

- Zašto Milanović toliko brani Dodika? Zbog para? Možda! Zbog djelovanja protiv Srba? Sigurno!

"Dodik mu treba da se na Trgovskoj gori napravi odlagalište nuklearnog otpada i da 250.000 Srba protjera sa tog područja. Dodik mu treba da zaustavi istragu o ratnim zločinima u Maestralu. Dodik mu treba da nakon proslave Maestrala zajedno ispijaju rakiju. Dodik mu treba jer što je više Dodika, to je manje Republike Srpske", zaključila je Jelena Trivić.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je izjavio da se pokušava organizovati "banjalučki majdan".

"Sve što sam rekao o Dodiku, mislim to i dalje. On je od svih mogućih opcija za Hrvate najprihvatljiviji", kazao je Milanović, dodajući da je Dodik uvjerljivo dobio te izbore.

(BN) link

Да је Додик хрватски агент почело је да се основано сумња још када је Американцима предао предао јасеновачку грађу, а која је завршила код Хрвата. Сада су те сумње само повећане. После откривања изборне крађе великих размера, Додику се смеши пад с власти када ће највероватније да буде ухапшен, па ће тада да се испита и његов евентуални шпијунски рад за интересе хрватске државе.
 
Veliko gofno, dno dna

SDS, SNSD, SP, US i DNS zajedno na protestu ispred CIK-a​

VIJESTI Autor:N1 BiH28. okt 202212:01
Podijeli:




1666950313-Image-14-750x563.jpeg
Izvor: N1
Više od 200 okupljenih iz Bratunca iz Ujedinjene Srpske, SNSD-a, SDS-a, SP i DNS, danas su ispred zgrade Centralne izborne komisije (CIK) i traže da se tri mjeseca nakon održanog referenduma poništi mandat načelnika Opštine Bratunac Srđana Rankića.

“Spasit će nas bijede, oduzmite mandat načelniku Rankiću”,
piše na jednom od plakata,.
“Odblokirajte Općinu Bratunac, ovako više ne može, istjerajte kriminalnu grupu, optužnice su podignute, sve se zna”, još je jedan od natpisa.
Pred CIK-om zajedno SNSD, SDS, SP i US. Traže da CIK nakon tri mjeseca od referenduma poništi mandat načrlniku Bratunca Rankiću... Uzvikuju “Pokradeni smo” @N1infoSA pic.twitter.com/nUn3Hfjffj
— Александра Тољ Ружић (@aleksandratrN1) October 28, 2022
Marko Mrkajic, predsjednik OO SNSD Bratunac je rekao da definitivno Opština Bratunac ne može da funkcioniše na ovaj način, te uputio molbu CIK-u.
“Molim predstavnike CIK-a, da ne reagujemo radikalnije. Oni samo trebaju da verifikuju jer je kompletna procedura referenduma bila u nadležnosti Komsije RS, sve što treba je da oduzmu mandat opozvanom načelniku i raspišu nove izbore”, naglasio je Mrkajić.

https://ba.n1info.com/vijesti/sds-snsd-sp-i-us-zajedno-na-protestu-ispred-cik-a/
 

HRVATSKI NOVINAR IZNIO ŠOKANTNE DOKAZE: Ovo je tajna veza Dragana Čovića i Milorada Dodika... (VIDEO)


Dvadeset godina istraživao, dokumentovao i dokazivao prljave poslove, mutne radnje, razne dilove i kriminal, progovara i o lažnom patriotizmu Milorada Dodika:

dodik_covic_aa_1_1[1].jpg

Dragan Čović i njegov HDZ ključni je partner svih prljavih poslova sa Miloradom Dodikom u BiH, tvrdi novinar istraživač Domagoj Margetić. Margetić je u emisiji MAT BN TV iznio niz doklaza koji razotkrivaju funkcionere u BiH i regionu i njihove tajne profiterske mimozakonske poslove.

-Politički savez Dragana Čovića i Milorada Dodika, odnosno HDZ-a BiH i SNSD-a, predstavlja kontinuitet skrivenih veza i ratnoprofiterskih odnosa koje su iza kulisa rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini devedesetih godina dvojica lidera održali do danas, tvrdi Margetić.

"Čović je po meni ključni strateški partner Milorada Dodika u BiH. U svim prljavim poslovima, koji god prljavi posao zagrebete... Evo, ovi naftni su najbolji dokaz jer su tu Dodik i Čović braća po kesama. Oni zajedno fino posluju, svi ti energetski aranžmani idu dijagonalom Banjaluka-Mostar, i to je razlog zašto se oni štite", kaže Margetić.

Ujedno, imaju i podršku iz određenih međunarodnih krugova, jer, tvrdi Margetić, Berlin određeni dio nafte kupuje preko privatnih firmi iza kojih stoje visoki funkcioneri BiH i Hrvatske.

"Kako inače tumačite da čovjek pod međunarodnim sankcijama obnaša najviše dužnosti u nekim institucijama u BiH, istovremeno, dok je pod sankcijama onih koji su zaduženi za gubernatorski sistem u BiH. Pa nismo budale, znači dok ima međunarodne sankcije, može biti i na vlasti, znači te sankcije su fiktivne, oni koji su mu sankcije nametnuli istovremeno s njim trguju, jer ako nemate Milorada Dodika, s kim ćete praviti te aranžmane?", tvrdi Margetić.

Margetić kaže da je Evropska unija izgubila svaki kredibilitet jer je odbila davanje statusa kandidata BiH pod, kako kaže, licemjernim opravdanjem da institucije ne funkcionišu.

"Ko je zadužen da institucije sistema u ovoj državi profunkcionišu? Ko je zadužen da BiH funkcioniše kao država - pa ta ista Evropska unija... Pa, koga lažete..."

Domagoj Margetić, koji je dvadeset godina istraživao, dokumentovao i dokazivao prljave poslove, mutne radnje, razne dilove i kriminal, progovara i o lažnom patriotizmu Milorada Dodika:

"Kad Milorad Dodik govori o srpskom patriotizmu, Ivan Čermak s kojim je potpisao ugovore koji su i dan-danas tajni... Ivan Čermak je bio optužen za zločine nad srpskim civilima u "Oluji", ali Dodiku nije bio problem da s njim trguje i te ugovore skriva od građana. U tom poslu potpisivanja tih tajnih aranžmana, posredovala je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a jedan od glavnih konsultanata je današnji predsjednik Hrvatske Zoran Milanović", kazao je on.

 

Back
Top