Милановић: Отели смо Косово од Србије, ми Србе нисмо мрзели као Украјинци Русе

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
38.623
pa englezi i amerikanci su se klali po americi krajem 18-tog veka a od pocetka 20-tog veka su najbolji saveznici.
Zabunu unosi cinjenica da su i jedni i drugi, kao i mi i hrvati i siptari, ukrajinci...............zrtve sahovske igre svetskog jevrejskog hegemona Rotschilda.
Jasenovac ne pripisujem hrvatima vec Rotschildovim sluzbenicima...........kao i ovo u Ukrajini. Nisu krivi ni NATO ni amerika ni engleska ni Berbokova ni Zelenski.........................ali ih treba ukloniti jer su , sluzeci Rotschildu, velika opasnost po svet.
Kao sto je i moj stav prema hrvatima, kosovksim , albancima...........nemam ama bas nista protiv njih ali njihova tolerancija svojih politicara koji ih prodavaju americkim, odnosno Rotschildovim interesima, daje mi obavezu da ih smatra krvnim neprijateljima moje dece i mog naroda.
Nije problem neovisna Hrvatska, Kosovska drzava...................PROBLEM JE NATO ODNOSNO, AMERIKA CIJIM INTERESIMA SLUZE HRVATI I SIPTARI.

Nije baš da su se tamo samo englezi i amerikanci naseljavali .. imaš koliko god hoćeš mesta sa "burg" u svom nazivu

A nemačkih prezimena koliko voliš

Bilo je mnogo onih kojima se nije dopadalo da dođu pod prusku čizmu pa su zbrisali u Ameriku
 

Frtajler

Buduća legenda
Poruka
37.916
Не знам о чему причаш, шта сам од кога добио. И не причам о прошлости, ваљда ниси баш толико глуп да видиш. Причам о садашњости и будућности. А то значи да сами бежите од себе, јер сте олош какав јесте. Срба више нема да вам дају смисао постојања. Зато вас је у последњих десет година скоро пола милиона мање и тај тренд се наставља. Зашто не бих са задовољством посматрао тај суноврат једног народа који је мислио да ће му сванути само када протерају и побију Србе на својој територији.
Kme
 

peti ligament

Buduća legenda
Poruka
33.930
Evo i Politika piše o tome, i potrebno je što više ovakvih članaka, kako i oni najgluplji Srbi ne bi u jednom trenutku za ustaše rekli kako su im bliži od npr. Kineza.
Ili Marsovaca.

IMG_20230201_225746.jpg
 

Nebojsa.bg

Domaćin
Poruka
4.820
Plenkovic i Milanovic.
:hahaha: :hahaha: :hahaha:"МОГУ"

дакле нити могу нити хоће, они не могу да добију ентитет свој једва су добили тв херцегбосна у Мостару (западном) а Репиблици Српској непријатељ ко и Изетбеговић, СДА и остала муслиманска болумента, били и у рату и данас су
 

GeorgeV

Buduća legenda
Poruka
30.499
Oni mogu da donesu Republici Srpskoj nezavisnost.

:lol:

Nit mogu, a pogotovo im tako nešto ne pada na pamet.

Ta saradnja koju Srbi iz BiH kao imaju sa Hrvatima može biti isključivo taktička. A i to vrlo labilno.

Strateški, dugoročno, trajno opredeljenje i Hrvata i Hrvatske je "protiv srpskog interesa gde god je to moguće".

(Ne gde je potrebno, nego gde god je moguće)

Doduše, isto važi i kad su Bošnjani u pitanju, ali sa Bošnjanima će u krajnjoj liniji uvek ići protiv Srba, dok sa Srbima protivu Bošnjana neće.
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860

Azem Vlasi odgovorio Zoranu Milanoviću: Kosovo nije oteto, već – oslobođeno!

"Na Kosovu počinje raspad Jugoslavije pred agresijom velikosrpskog nacionalizma i ona će formalno nestati 1991.godine"​


azem-vlasi1.jpg


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sve je prošle sedmice sve šokirao izjavom o „Kosovu otetom od Srbije“. Reakcije na ovu izjavu još uvijek stižu. Komentiraju se u hrvatskoj, regionalnoj, pa i međunarodnoj javnosti.

Tim povodom za portal Radiosarajevo.ba je napisao Azem Vllasi, nekadašnji državni i partijski funkcioner u bivšoj Jugoslaviji, potom jedna od prvih žrtava režima Slobodana Miloševića, a danas ugledni advokat i politički analitičar, podsjećajući i Milanovića i javnost zašto Kosovo nije oteto od Srbije, propitujući motive predsjednika Hrvatske za plasiranje ovakvih provokacija.

Zoran Milanović, kao predsjednik Republike Hrvatske koja je jedna od 115 država koje su priznala Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu zna da Kosovo nije anektirano od Srbije, već da je oslobođeno od nelegalne okupacije i režima represije nad Albancima u razmjerima genocida, koju je Srbija izvršila u vrijeme režima haškog optuženika za ratne zločine Slobodana Miloševića počinjene upravo na Kosovu.

Da podsjetimo: Kosovo je po Ustavnim rješenjima od 1974.godine imalo status samostalne federalne jedinice sa nadležnostima za uređenje sopstvenih odnosa kao i sve druge federalne jedinice bivše Jugoslavije. Bilo je direktno, a ne preko Srbije zastupljeno u institucijama Federacije. Imalo je tek neke dogovorene i usaglašene zajedničke nadležnosti u okviru Socjalističke Republike (SR) Srbije.

Niko nije želio sudbinu Albanaca

Takav legalni ustavni položaj Kosova Srbija je nasilno pogazila 1989. Faktički, sa stajališta legalnih ustavnih rješenja, to je bila nasilna aneksija Kosova od strane SR Srbije. Sa time su pogažena i sva prava Albanaca stečena ustavnim položajem Kosova. Režim vršenja vlasti Srbije nad Kosovom i većinskim Albancima pretvorio se u režim okupacije koji se održavao golom silom.
Tako na Kosovu počinje raspad Jugoslavije pred agresijom velikosrpskog nacionalizma i ona će formalno nestati 1991.godine.
Niko u Jugoslaviji nije htio doživiti sudbinu Kosova i Albanaca. A bez Jugoslavije u kojoj je Kosovo bilo konstitutivni element Federacije, nestala je mogućnost bilo kakvih veza sa Srbijom. Albanci su takvom režimu okupacije najpre pružali politički otpor, koji se pojačavanjem režima okupacije i represije izrodio u oružani otpor.
Tokom 1998-99 represija srpskog režima poprimila je razmjere pravog genocida prema Albancima. Vojska i policija Srbije pobila je oko 15.000 Albanaca od kojih preko 93% nenaoružanih civila!

Prognano je iz svojih domova sa Kosova oko 800.000 Albanaca.

Nakon zločina počinjenih u Hrvatskoj, posebno u Bosni, Kosovu i Albancima je prijetila jos veća opasnost od podivljalog velikosrpskog nacionalizma i zločinca Miloševića zbog čega su članice NATO-Alijanse, dakle demokratske zemlje Zapada, pozivajući se na Poglavlje 7 Povelje UN, odlučile izvesti humanitarnu akciju protiv oružane sile Srbije kako bi zaustavile humanitarnu katastrofu na Kosovu. Tome se nije protivila ni Rusija.

Tako je u junu 1999. godine Kosovo oslobođeno od Srbije koja je tada još formalno bila dio SR Jugoslavije (Srbija i Crna Gora). Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1244 protjerana je sva efektivna (vojna, policijska, civilna vlast i administracija) Srbije sa Kosova.

Želi da se svidi Vučiću i Lavrovu

Uspostavljena je Privremena Administracija Ujedinjenih nacija (UN) i razmješten kontingent NATO na Kosovu za očuvanje mira. Sa tim se, također, složila i Rusija. A Milošević je zbog zločina na Kosovu završio tamo gdje je zaslužio – pred Haškim tribunalom za ratne zločine. Odlaskom Crne Gore iz zajednice sa Srbijom 2006. godine, Srbija ostaje samostalna država. Naravno, i tada bez Kosova.

Vijeće sigurnosti UN-a te godine angazuje poznatog finskog i svjetskog diplomatu i državnika Maartija Ahtisaarija da radi na rješavanju konačnog statusa Kosova.

Zaključak je bio da Kosovo ispunjava uslove da postane nezavisna i suverena država. Srbija se protivila, pa se obratila Međunarodnom sudu pravde za ocjenu odluke o nezavisnosti Kosova. Taj je sud 2012. godine nedvosmisleno zaključio da proglašenje nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa Međunarodnim Pravom, a niti sa Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN! Tako je stavljena tačka na srpsku priču o Kosovu kao dijelu Srbije. Takvu državu Kosovo priznala je i Republika Hrvatska.

Ne znam šta je Milanoviću kao Predsjedniku države koja je priznala Kosovo i sa njom ima odlične odnose. Ako misli da se predsjendiku Srbije Aleksandru Vučiću dopadne zbog Kosova, kao što se Sergej Lavrovu dopada zbog svog ličnog, a ne državnog stava Hrvatske o Ukrajini, to je drugi, dakle njegov problem.
Sada ga u Srbiji slave, a što će to njemu, samo on zna!
 

fobos11

Iskusan
Poruka
5.786
U redu je dečko, opusti se. Dobio si po repiću i od jednih i od drugih, pomiri se s time, život ide dalje. Nema smisla da toliko pištiš oko prošlosti, nikakve koristi od toga.
Па нисам ја баш запенио након расправе већ ти други твоји земљаци који су ми "дали по репићу". Јер ваљда је тако када поентираш у расправи. Додуше, као и ти, који си се ничим изазван јавио.

Тако да вас позивам да сваки пут будете тако моћни у расправама, па се онда дискусија претвори у то да вас баке и деке нису научиле ћирилицу, па морате да конвертујете шта се пише. Углавном, добијаћете још осер.авања и наставићу да вас интелектуално силујем као и до сада, без обзира на сузице које проливате.
 

Top