Milanović: "Mi nismo u ratu sa Rusijom"

Poruka
20.480

MILANOVIĆ OKRENUO LEĐA EU?​

Šokantna izjava hrvatskog predsednika Zorana Milanovića

Pogledajte prilog 1289140

Ako ne bude pregovora Moskve i Vašingtona, onda smo korak bliže trećem svetskom ratu, poručio je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović i istakao da će slanje zapadnih tenkova u Ukrajinu produžiti rat.

- Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo uzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto - rekao Milanović.

Smatra da Hrvatska vojno nikako ne treba da pomaže Ukrajini.

- Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proxy rat. Ja sam samo ponovio njegove reči. I onda smo slušali kako me hvali Lavrov, međutim nakon nekoliko dana nemačka ministarka spoljnih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Ja to nisam znao. Možda je Nemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego pre 70-ak godina - rekao je Milanović.

Sada, kaže, očekuje da nemačku ministarku pohvale, kako je rekao, naša piskarala iz "handžar medija" ili da joj "Lavrov dodeli orden i da je zaprosi", a da im "Radman bude kum".

- Sad smo od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Nemačka nije i neće ih ništa pitati, a možda i bolje jer smo videli što su radili s rezolucijom o BiH .rekao je hrvatski predsednik novinarima tokom posete hrvatske firme AD Plastik.

On je rekao da će možda ti tenkovi izgoreti u Ukrajini, a možda dođu i do Krima, ali bez Hrvatske.

- Ja ću to uvek zagovarati. Oni koji žele da se svide nekome u Briselu možda će to zagovarati, ali ja neću - jasan je Milanović.

Ako smo, ponovio je, u ratu s Rusijom onda hajmo da vidimo šta nam je činiti.

- I onda nećemo pitati Nemačku za mišljenje. Šolc je bio nešto blaži, ali oni neka se dogovore onda ko je tamo kancelar. Ja sam dugo u politici i naša zemlja je prošla kroz svašta, ali ovakvo ludilo još nisam video - naveo je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv..

Na pitanje novinara o tome kako živi i kako je politika uticala na njega, Milanović je odgovorio:

- Loše, pređeš 50-u pa shvatiš da više ne možeš trčati nakon radnog dana, drugačije se živi. Više se sedi i jede, ali to je tako.

Tanjug
Okreće li to Hrvatska ledja EU ili vrlo pametno ne ulazi u vrzino kolo?
Kako objasniti nekim Hrvatima da njihov predsjednik misli sasvim drugačije od njih?
Kako će na ovu izjavu reagovati neke članice iz EU i NATO bloka, ostaje da se vidi.

Uistinu, rijedak glas razuma.
A šta neko ko ima bar gram mozga u glavi da izjavi posle onog Analeninog Zelenog trijumfalnog konstatovanja da su “oni u ratu sa Rusijom”? Ogradiš se na vreme, kad polete Kh-102, Kalibr 150kt, Jars, Rubež i Sarmat onda bude malo kasno.

DarkMoon

Elita
Poruka
20.656
Milanovići su iz Glavica kraj Sinja, Hrvati odvajkada. Nije Milan samo srpsko ime, imaju ga i ostali slavenski narodi. Patronimik od Milan, u smislu mio drag. Čula si za Kunderu, jel i on Srbin?

I što je to zanimljivo rekao Pa nismo u ratu s Rusijom, niti NATO ratuje s Rusijom. Još.
Ima srpsko ime i srpsko prezime, govori srpski ....:think: mora da je Hrvat.

Poruka
18.645
...

Milanović opet i sridu :koto:

...
K'o prstom u guzicu.

ooooo.gif

F. Chief

Elita
Poruka
19.737

MILANOVIĆ OKRENUO LEĐA EU?​

Šokantna izjava hrvatskog predsednika Zorana Milanovića

Pogledajte prilog 1289140

Ako ne bude pregovora Moskve i Vašingtona, onda smo korak bliže trećem svetskom ratu, poručio je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović i istakao da će slanje zapadnih tenkova u Ukrajinu produžiti rat.

- Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo uzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto - rekao Milanović.

Smatra da Hrvatska vojno nikako ne treba da pomaže Ukrajini.

- Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proxy rat. Ja sam samo ponovio njegove reči. I onda smo slušali kako me hvali Lavrov, međutim nakon nekoliko dana nemačka ministarka spoljnih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Ja to nisam znao. Možda je Nemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego pre 70-ak godina - rekao je Milanović.

Sada, kaže, očekuje da nemačku ministarku pohvale, kako je rekao, naša piskarala iz "handžar medija" ili da joj "Lavrov dodeli orden i da je zaprosi", a da im "Radman bude kum".

- Sad smo od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Nemačka nije i neće ih ništa pitati, a možda i bolje jer smo videli što su radili s rezolucijom o BiH .rekao je hrvatski predsednik novinarima tokom posete hrvatske firme AD Plastik.

On je rekao da će možda ti tenkovi izgoreti u Ukrajini, a možda dođu i do Krima, ali bez Hrvatske.

- Ja ću to uvek zagovarati. Oni koji žele da se svide nekome u Briselu možda će to zagovarati, ali ja neću - jasan je Milanović.

Ako smo, ponovio je, u ratu s Rusijom onda hajmo da vidimo šta nam je činiti.

- I onda nećemo pitati Nemačku za mišljenje. Šolc je bio nešto blaži, ali oni neka se dogovore onda ko je tamo kancelar. Ja sam dugo u politici i naša zemlja je prošla kroz svašta, ali ovakvo ludilo još nisam video - naveo je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv..

Na pitanje novinara o tome kako živi i kako je politika uticala na njega, Milanović je odgovorio:

- Loše, pređeš 50-u pa shvatiš da više ne možeš trčati nakon radnog dana, drugačije se živi. Više se sedi i jede, ali to je tako.

Tanjug
Okreće li to Hrvatska ledja EU ili vrlo pametno ne ulazi u vrzino kolo?
Kako objasniti nekim Hrvatima da njihov predsjednik misli sasvim drugačije od njih?
Kako će na ovu izjavu reagovati neke članice iz EU i NATO bloka, ostaje da se vidi.

Uistinu, rijedak glas razuma.

Iz ovoga se može zaključiti jedino to da Europa ima nikad lošije i potkapacitiranije političare, od ovog mamlaza, preko europskih kretena, pa do ove kretenuše njemačke ministrice vanjskih poslova, količina političke gluposti i potkapacitiranosti koji oni prikazuju je upravo nevjerojatna, to su ljudi koji ne bi smjeli voditi lokalnu birtiju, a kamoli državnu politiku :roll:

Za ove europske kretene američka državna administracija je oličenje sposobnosti...

Frtajler

Buduća legenda
Poruka
38.134
Ne da mu u potpunosti vjerujem u iskrenost svega sto prica ali ga je lijepo slusati...Ovo je rijedak glas razuma...I sam sam uvjerenja da hrvati pjevaju onu staru "necu Titi, necu Drezi...'ajd u sumu pa me trazi...sjedim kraj vode, cekam slobode"...Bar ga se u dogledno vrijeme potomci nece stidjeti...
Klasičan filoputin, naravno posljedično i teoretičar svih zavjera.
Jel ti bilo lijepo slušati ga i kada Srbiju naziva "šakom jada" :lol:

medozarr

Buduća legenda
Poruka
25.302
A sta su drugo ove nase udzerice od drzava koje napravismo raspadom SFRJ, s'tim da smo mi sad u njima podstanari...Svjestan sam da je ovo necije zlatno doba ali mi je zao sto je ta pozlata ovako bleda i jadna... Zasluzili ste i mi i vi mnogo bolje...Svakih pedesetak godina na povrsinu isplivaju snage zla u svom punom sjaju, naprave haos, probude savest i od nje stradaju...Poslusajte i ako vam tesko pada neke Milanoviceve i govore takvih kao on, tek za promjenu...Trebace vam za sigurno u buducnosti...Ko za stadom ide...znate po cemu gazi... :D

Urvan Hroboatos

Veoma poznat
Poruka
10.693
Svejedno - nacionalna pripadnost zavisi od toga kako se neko oseća. Znam Ruskinju kojoj je majka Ukrajinka, otac Tatarin, a ćerka im Ruskinja. Jezik se ima ceo jedan, mada je veoma glupo da se koristi onaj naziv “srpskohrvatski”.
Ako ta dva jezika imaju samo jedno ime, zna se koje to treba biti ...

jezik.gif

Matoš je za vas napisao još 1907.

"Kada se dubrovačka kultura, očitovala u divnim tvorevinama jednoga Gundulića, koje po umjetničkoj koncepciji i dinamici spadahu u remekdjela suvremenog literarnog ukusa uopće,
pjevaše u Nurnbergu Hans Sachs u svome "šusteraju" poznate monstruozne stihove, a Srbi robovahu Turcima i bradatim dahijama, parajuć si izmjenično "creva i trbuve"... kada naši gospari, krcati istančane i otmjene kulture renesanse, koracahu u preukusnoj nošnji Luja XIV., XV. i empira, citirajući rimske i grčke klasike u dnevnom poslu i razgovoru, te govoreći slatkim jezikom Dubrave, bijahu u Srbiji jedini pismeni ljudi razni jeromonasi i paraeklezijarhi Pahomiji, Mardariji, Makariji i Genadiji, pišući i govoreći neprobavljivim
žargonom crkvene ruske slovenštine i iskvarene bizantinske grštine!

Poruka
20.480
Iz ovoga se može zaključiti jedino to da Europa ima nikad lošije i potkapacitiranije političare, od ovog mamlaza, preko europskih kretena, pa do ove kretenuše njemačke ministrice vanjskih poslova, količina političke gluposti i potkapacitiranosti koji oni prikazuju je upravo nevjerojatna, to su ljudi koji ne bi smjeli voditi lokalnu birtiju, a kamoli državnu politiku :roll:

Za ove europske kretene američka državna administracija je oličenje sposobnosti...
Ako izuzmemo Sleepy Joe-a i slučajnu Viceprezidenticu.

Urvan Hroboatos

Veoma poznat
Poruka
10.693
Nije tako prosto - oba glava standarda su zasnovana na štokavskom dijalektu (tj porodici dijalekata), a svi štokavski dijalekti su kao celina međusobno dijalekti sa kajkavskim i čakavskim.
Hrvatski je, za razliku od srpskog, stiliziran, a ne zasnovan.
Za hrvatski štokavština je samo dio priče.

No, to je sve već rečeno, samo je stratosfera za praktički sve..:kafa: