buudala
Stara legenda
- Poruka
- 87.737
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nece domaci hahahah. Naravno da nece domaci da radi za platu sa kojom ne moze ni stan da plati. E kad ne razvijes ekonomiju na zdravim osnovama onda trzisni mehanizam uskladjivanja plata sa troskovima zivota ne radi i dobijes firme koje I kad prave profit ne zele da plate dobro radnika. I dodatno sto je vjerovatno u dugom Roku gore po drustvo, s politikom malih nadnica odrzis u zivotu firme koje ne zasluzuju postojanje jer nemaju dobar model. Naravno, takve suboptimalne nadnice se rasire po cijeloj ekonomiji sto ima teske drustveno ejonomske posljedice a jedna od njih je I iseljavanje. A onda kuknjava zasto su otisli kad su mogli da budu poslusnici kao I svi drugi!
ма супер сте... скоро сте нас убедили. не знам у чему је поента твог дизања хрватске у звезде овде на крстарици. кога брига за стање у хрватској? да ли је могуће да немате форум типа крстарице где би величали хрватску и пљували србијуInfantilno. Ne krivim nikoga pogotovo što se Hrvatska razvija i nikad bolje nije stajala,ni Hrvati općenito, u zadnjih 500 godina. To da će političari donositi i dobre i glupe zakone, toga ima svugdje. Hrvatska se bar nije uvalila u kal idiotske i suicidalne društvene zbolje.
Glede pak tzv. domaće radne snage, od 9 osoba koje znam da su otišle van, svega dvije su imale pravi razlog (i obje su se vratile). Ostali su glupani i idioti s osiguranim poslom koji su otišli zbog praznoglavosti, dio se vratio, a dio koji je ostao boji se vratiti od sramote zbog vlastite gluposti i neuspjeha.
Pohlepni glupani koje bih sam da mogu najradije šupirao i oduzeo državljanstvo.
Ovo svakako ne mogu da sporim. Ali tu se postavlja pitanje zasto se sele cak i ljudi koji bi zivjeli bolje da ostanu u Hrvatskoj. Pogotovo sto su iz Hrvatske ljudi sa fakultetima emigrirali u vecoj mjeri /u poredjenju sa regionom/.Sustav se održava kako zna. Nije 1967. i nije socijalizam. Tko zna, možda za 50 godina se nešto preokrene. Sve dođe na isto. Zaradi se više u Irskoj, ali smještaj kriminalno
Ovo svakako ne mogu da sporim. Ali tu se postavlja pitanje zasto se sele cak i ljudi koji bi zivjeli bolje da ostanu u Hrvatskoj. Pogotovo sto su iz Hrvatske ljudi sa fakultetima emigrirali u vecoj mjeri /u poredjenju sa regionom/.
A zašto se ne bi selili? Upoznaš nove ljude, nove kulture, nove običaje, nove krajolike. Nije u šoldima sve. Uostalom, nije to nešto novo, Hrvati su valjda jedini uz Židove koji imaju više ljudi u emigraciji nego u domovini.Ovo svakako ne mogu da sporim. Ali tu se postavlja pitanje zasto se sele cak i ljudi koji bi zivjeli bolje da ostanu u Hrvatskoj. Pogotovo sto su iz Hrvatske ljudi sa fakultetima emigrirali u vecoj mjeri /u poredjenju sa regionom/.
Ne vidim da ima temelja za takvu tvrdnju.Ovo svakako ne mogu da sporim. Ali tu se postavlja pitanje zasto se sele cak i ljudi koji bi zivjeli bolje da ostanu u Hrvatskoj. Pogotovo sto su iz Hrvatske ljudi sa fakultetima emigrirali u vecoj mjeri /u poredjenju sa regionom/.
Ti to pricas o turistickom proputovanju je l takoA zašto se ne bi selili? Upoznaš nove ljude, nove kulture, nove običaje, nove krajolike.
Ideja bez realizacije nije ništaPočetak svake ideje je kreativnost.![]()

Oĉni liječnik vas savjetuje za detaljan posjetNe vidim da ima temelja za takvu tvrdnju.
Ne, nego o životu među drugim ljudima.Ti to pricas o turistickom proputovanju je l tako
Prekrupan projekat za malu zemlju. AI usisava energiju kao crna rupa. Hrvatska već uvozi 30% struje a samo za ovaj projekat joj treba 20% od svoje ukupne potrošnje.U Dubrovniku predstavljen Projekt Pantheon, vrijedan više od 50 milijardi eura
Babe i zabe, Beogad nije Bec niti ce biti a boga mi ni Leskovac.Austrija nema more pa samo grad Beč zarađuje godišnje od turizma više od čitave Hrvatske.
Kad sam više puta pisao o neadekvantnosti većine sugovornika za raspravu, mislio sam na ovakve bisere.Prekrupan projekat za malu zemlju. AI usisava energiju kao crna rupa. Hrvatska već uvozi 30% struje a samo za ovaj projekat joj treba 20% od svoje ukupne potrošnje.
Dzabe pises sad ce hrvatska cacad da ti objasne kako je to iznimna razvojna sansa za Hrvate .Prekrupan projekat za malu zemlju. AI usisava energiju kao crna rupa. Hrvatska već uvozi 30% struje a samo za ovaj projekat joj treba 20% od svoje ukupne potrošnje.
Hrvatska neće imati koristi od toga. Ok, zaposlit će se par stotina građana, država će dobiti nekakav porez, ali to je to. Niti će nam to omogućiti da ostvarimo u Hrvatskoj Silikonsku dolinu, niti će privući industriju. Znači, ništa. Veselje samo za investitore.Dzabe pises sad ce hrvatska cacad da ti objasne kako je to iznimna razvojna sansa za Hrvate .
Oni bi gradili i elektranu i skoro 300km visokonaponskih dalekovoda za taj centar. 1GW je ukupni planirani kapacitet, ali to je dugoročno, prvo bi to bio upola manji podatkovni centar.Prekrupan projekat za malu zemlju. AI usisava energiju kao crna rupa. Hrvatska već uvozi 30% struje a samo za ovaj projekat joj treba 20% od svoje ukupne potrošnje.
To je kilavi mentlitet kog smo, hvala bogu, uglavnom svladali. Da samo ostali kod njega, nikad ne bi pobijedili u ratu ni ostvarili svoje glavne ciljeve.Hrvatska neće imati koristi od toga. Ok, zaposlit će se par stotina građana, država će dobiti nekakav porez, ali to je to. Niti će nam to omogućiti da ostvarimo u Hrvatskoj Silikonsku dolinu, niti će privući industriju. Znači, ništa. Veselje samo za investitore.
Zar to nije slučaj sa svakom privatnom firmom?Hrvatska neće imati koristi od toga. Ok, zaposlit će se par stotina građana, država će dobiti nekakav porez, ali to je to. Niti će nam to omogućiti da ostvarimo u Hrvatskoj Silikonsku dolinu, niti će privući industriju. Znači, ništa. Veselje samo za investitore.
Vlast mora znati što želi i kako želi razvijati državu. Potrebno je postojanje strategije održivog razvoja i ne smije se sve svesti na stihiju. Meni nije jasno čemu vodi taj korak otvaranja data centra. Koji se smjer razvoja zagovara? Kakva će dodana vrijednost biti taj centar? Je li održiv? Posjeduje li Hrvatska dovoljne količine električne energije za njegovo podržavanje i operativost? Bez jasne vizije, nikakve investicije nemaju smisla, jer se u tom slučaju sve radi zbrda-zdola, bez ikakvog plana. Pitanje svih pitanja je kakvu Hrvatsku u pogledu ekonomije želimo za 10 godina.Zar to nije slučaj sa svakom privatnom firmom?
Kod njih sam se jednom prilikom registrovao na neki forum,čekao neko vreme,ušao i pokušao da komentarišem,stigao mi mejl da sam prepoznat kao robot i zabranili mi pristup.A ovde kao što vidiš,može svako i može sve.ма супер сте... скоро сте нас убедили. не знам у чему је поента твог дизања хрватске у звезде овде на крстарици. кога брига за стање у хрватској? да ли је могуће да немате форум типа крстарице где би величали хрватску и пљували србију
Jedini koji ce imati koristi od tog data centra jesu gosti koji su se sjatili u Dubrovnik na besplatnu hranu i smestaj.Hrvatska neće imati koristi od toga. Ok, zaposlit će se par stotina građana, država će dobiti nekakav porez, ali to je to. Niti će nam to omogućiti da ostvarimo u Hrvatskoj Silikonsku dolinu, niti će privući industriju. Znači, ništa. Veselje samo za investitore.

Pobedili ste u ratu zahvaljujući NATU.Inače bi opet bežali preko Slovenije k'o onomad.To je kilavi mentlitet kog smo, hvala bogu, uglavnom svladali. Da samo ostali kod njega, nikad ne bi pobijedili u ratu ni ostvarili svoje glavne ciljeve.
Plitka naklapanja ovoga tipa znak su toga malograđanskoga podložničkoga mentaliteta.
A jel proizvodite išta?Udaljilo se ovo od teme,data centri ne proizvode ništa,oni čuvaju,to je skladište.Koliko je meni poznato imali ste giganta Agrokor beše?Pukao.Jel imate još nešto vredno?Vlast mora znati što želi i kako želi razvijati državu. Potrebno je postojanje strategije održivog razvoja i ne smije se sve svesti na stihiju. Meni nije jasno čemu vodi taj korak otvaranja data centra. Koji se smjer razvoja zagovara? Kakva će dodana vrijednost biti taj centar? Je li održiv? Posjeduje li Hrvatska dovoljne količine električne energije za njegovo podržavanje i operativost? Bez jasne vizije, nikakve investicije nemaju smisla, jer se u tom slučaju sve radi zbrda-zdola, bez ikakvog plana. Pitanje svih pitanja je kakvu Hrvatsku u pogledu ekonomije želimo za 10 godina.
Trošiti vrijeme na idiotarije nema smisla.Pobedili ste u ratu zahvaljujući NATU.Inače bi opet bežali preko Slovenije k'o onomad.