Милановић: Хрватска не производи ништа, ми смо окупирани

Nervirator

Džomba
VIP
Poruka
101.840
„Од произвођача постали смо увозници, ушли нам страни ратни бродови, терају нас да идемо у Ормуз да исправљамо туђе бриљантне планове”

Зоран Милановић (ФОТО Икс)

Хрватски председник Зоран Милановић коментарисао је данас велику инфлацију, од 5,8 одсто на годишњем нивоу у априлу, истакавши да њен утицај није могуће смањити у кратком року, а да је дугорочно "за неке ствари касно".

Милановић је то рекао у граду Ораховици одговарајући на питања новинара, истакавши да је Хрватска од "каквог - таквог" произвођача хране постала зависник од увоза, "за разлику од ЕУ који ипак као целина производи хране довољно за своје потребе, а има и вишка".

https://www.politika.rs/scc/clanak/752448/milanovic-hrvatska-ne-proizvodi-nista-mi-smo-okupirani

I mislio sam da tamo ne cvetaju ruže. EU je šarena laža za Balkance jer nismo navikli da radimo ko robovi za relativno male pare i da se pri tome ne bunimo.

"Имамо раст цена који обезвређује плате, а од плате живи огромна већина наших људи. Нису предузетници, немају деонице, немају вредносне папире, нису рентијери, немају куће на мору итд., а сразмерно велики део свог прихода троше на основне потребе, међу којима је храна". прецизирао је Милановић.

Хрватска је ту, додао је, у проблему "због занемаривања", јер, према његовим ријечима не производи "практично ништа".

А амерички ратни брод у дубровачком акваторијуму?

- То је велика касарна у шкољци брода. Прво сам хтео да се суздржим од коментара, нека то Влада решава, међутим, овако потпуно јасно, то није надлежност Владе, то је противуставна надлежност.

Ми, тако је испало, већ преко 20 година имамо Поморски законик, који је потпуно споредан акт и уопште не би требало да регулише улазак страних бродова. Изнад тога је Устав, закон је ништа у односу на Устав. У Уставу јасно стоји да сваки улазак стране војске, па и савезничке, подлеже ратификацији, односно одобрењу Хрватског сабора, уз претходну сагласност председника, тек на предлог Владе. Значи, сва три највиша тела су повезана и интенција је заједничка одговорност. Ја се не гурам у тај ланац одлучивања да бих давао сагласност, нека се Влада тиме бави, јер они радосно стално машу заставицама јер желе да им удовоље - коментарисао је председник улазак америчког ратног брода у дубровачки акваторијум

„Од произвођача постали смо увозници, ушли нам страни ратни бродови, терају нас да идемо у Ормуз да исправљамо туђе бриљантне планове”

Зоран Милановић (ФОТО Икс)

Хрватски председник Зоран Милановић коментарисао је данас велику инфлацију, од 5,8 одсто на годишњем нивоу у априлу, истакавши да њен утицај није могуће смањити у кратком року, а да је дугорочно "за неке ствари касно".

Милановић је то рекао у граду Ораховици одговарајући на питања новинара, истакавши да је Хрватска од "каквог - таквог" произвођача хране постала зависник од увоза, "за разлику од ЕУ који ипак као целина производи хране довољно за своје потребе, а има и вишка".

https://www.politika.rs/scc/clanak/752448/milanovic-hrvatska-ne-proizvodi-nista-mi-smo-okupirani

I mislio sam da tamo ne cvetaju ruže. EU je šarena laža za Balkance jer nismo navikli da radimo ko robovi za relativno male pare i da se pri tome ne bunimo.
Drzavni parazit kuka kako ne kontrolise vise domacu ekonomiju, klasika kod politickih populista danas.

To sto domaci paraziti ne kontrolisu domacu ekonomiju u tolikoj meri je bukvalno glavni razlog zasto gradjani drzave danas zive 10 puta bolje, minimum.

"Имамо раст цена који обезвређује плате, а од плате живи огромна већина наших људи. Нису предузетници, немају деонице, немају вредносне папире, нису рентијери, немају куће на мору итд., а сразмерно велики део свог прихода троше на основне потребе, међу којима је храна". прецизирао је Милановић.

Хрватска је ту, додао је, у проблему "због занемаривања", јер, према његовим ријечима не производи "практично ништа".
Za vreme SFRJ proizvodnog raja, kada je inflacija bila 100% godisnje, dobro su prosli.

E, pa nema vise Srbije da ih izvlaci iz njihovih sopstvernih sra*a nekakvim "Jugoslavijama". Sad neka lepo kusaju tu corbu koju su sami sebi zaprzili. A kad se jednom opet budu delile karte ovde na Balkanu, Srbija je sad puno snaznija, i zna mnogo bolje nego onda.
Gradjani Hrvatske zive nikada bolje, slobodnije, i jedno 5 puta su normalnija i uredjenija drzava od Srbije, sa slobodnijim ljudima.

Mnogo je zajebana ta 'corba koju su zaprzili', stvarno.

gradjani drzave danas zive 10 puta bolje, minimum.
Kako pobogu?iskljucivi razlog sto ( citaj ako) se zivi bolje je to sto je veliki broj ljudi otisao van zemlje pa se kolac dijeli na manji broj ljudi. E sad zasto su ljudi otisli je kompleksno ali jedan od razloga je I sto u uslovima velike neaposljenosti , poslodavci jednostavno ne zele da plate nadnice sa kojima ljudi mogu da prezive.zato ste i dobili filipince i dobicete ih jos vise jer birate mangupe da vam vode drzavu.

Kako pobogu?iskljucivi razlog sto ( citaj ako) se zivi bolje je to sto je veliki broj ljudi otisao van zemlje pa se kolac dijeli na manji broj ljudi. E sad zasto su ljudi otisli je kompleksno ali jedan od razloga je I sto u uslovima velike neaposljenosti , poslodavci jednostavno ne zele da plate nadnice sa kojima ljudi mogu da prezive.zato ste i dobili filipince i dobicete ih jos vise jer birate mangupe da vam vode drzavu.
Tako sto su dozvolili da zapadni kapital slobodno struju kroz Hrvatsku, za razliku od SFRJ blata, gde je sav kapital bio centralno kontrolisan od strane domacih bitangi i neznalica.

Ljudi odlaze jer je, opet, veca sloboda strujanja ljudi i kapitala.

Klasican dokaz da je Berni Sanders potpuno lupetao gluposti 80-ih.

Gradjani Hrvatske zive nikada bolje, slobodnije, i jedno 5 puta su normalnija i uredjenija drzava od Srbije, sa slobodnijim ljudima.

Mnogo je zajebana ta 'corba koju su zaprzili', stvarno.
hrvatsku je od 2000 godine do danas napustilo 1000000 ili slovima milion ljudi , valjda zato sto im je bolje u hr , ali oni su mazohisti i hoce da im ne bude dobro

hrvatsku je od 2000 godine do danas napustilo 1000000 ili slovima milion ljudi , valjda zato sto im je bolje u hr , ali oni su mazohisti i hoce da im ne bude dobro
Svake godine, 50.000 Srba ide u Hrvatsku da rade.

Mladi Srbi, rodjeni u Srbiji, koji nikada pre toga nisu krocili u Hrvatsku.

Koliko gradjana Hrvatske dodje u Srbiji svake godine da radi, 15 pevaca, i 100 starleta, sa sve Toni Cetinskim?

Cekaj da rezimiramo temu.

Znaci profesionalni SNS Srbi, kazu da je tamo neki Hrvat u pravu, i da je sve tacno rekao, bravo za Hrvata!

Mi, 'drugosrbijanci' i 'lazni Srbi', kazemo da hrvatska budaletina parazitska lupeta za pare, i da je hrvatsko lazljivo placeno gvno.

Buhahahhahahahahahahhahahahahahah.

Ne stani, pa ovo je vrh :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje:

Ljudi odlaze jer je, opet, veca sloboda strujanja ljudi i kapitala.
sloboda Strujanja kapitala pa jos i rada. Kako te nije Stid da zoves slobodom kretanja rada dovodjenje bijednih Filipinaca itd da rade za male pare dok ljudi moraju da idu iz Hrvatske zbog losih uslova rada i loseg drustvenog sistema.

Back