Милановић: Да ли је Вучић свестан колико је Срба завијено у црно због тога што је изрекао у пролеће 1995. у Глини?

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
95.841
1725216858886.png

Milanović: Da li je Vučić svestan koliko je Srba zavijeno u crno zbog toga što je izrekao u proleće 1995. u Glini?

Milanović: Da li je Vučić svestan koliko je Srba zavijeno u crno zbog toga što je izrekao u proleće 1995. u Glini? 1

danas 17:52

Кoliko god Vučić hteo da se to zaboravi i izbriše jer nije ugodno, to nije moguće. Stoga sam ga pitao samo jednu stvar: je li svestan koliko je Srba zavijeno u crno zbog toga što je izrekao u proleće 1995. u Glini“, upitao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas na događaju povodom 30.godišnjice osnivanja 20. domobranske pukovnije HV Red Nikole Šubića Zrinskog.

Milanović je danas odlikovao ovaj red HV ordenom za „iskazano junaštvo njenih pripadnika u Domovinskom ratu“.

Dodao je kako ne želi citirati Vučićev odgovor, ali i da bi ovaj najradije hteo da to zaboravi, prenosi HRT.

„Smatram da je ovde konačno i definitivno postignuta pobeda i nije to nikako moja originalna misao ili doprinos mislima 21. veka, to je stvarno bilo tako.

Hrvatska vojska se ovde više borila u samoj Oluji nego što se borila na drugim područjima.

„Uvek me zanimalo zašto je Aleksandar Vučić, iako svestan koliko se Srbi nalaze u teškom položaju, imao potrebu baš na ovakav način narod dovoditi u zabludu.

aravno, borila se Hrvatska vojska i u pripremi kninske ofenzive, da se ne lažemo, i to puno više.

Ali sama operacija je trajala kratko, bila je sjajna, blistava, uspjšna i s njom je postignuta konačna pobeda, rekao je Milanović.

Tu se osvrnuo i na ulogu Srbije u ratu te, kako je istakao, zablude koje su srbijanski političari, među kojima je spomenuo Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja, nametali Srbima u Hrvatskoj tokom 90-ih.

„Uvek me zanimalo zašto je Aleksandar Vučić, iako svestan koliko se Srbi nalaze u teškom položaju, imao potrebu baš na ovakav način narod dovoditi u zabludu.

Koliko god Vučić hteo da se to zaboravi i izbriše jer nije ugodno, to nije moguće. Stoga sam ga pitao samo jednu stvar: je li svestan koliko je Srba zavijeno u crno zbog toga što je izrekao u proleće 1995. u Glini“, upitao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas na događaju povodom 30.godišnjice osnivanja 20. domobranske pukovnije HV Red Nikole Šubića Zrinskog.

Milanović je danas odlikovao ovaj red HV ordenom za „iskazano junaštvo njenih pripadnika u Domovinskom ratu“.

Dodao je kako ne želi citirati Vučićev odgovor, ali i da bi ovaj najradije hteo da to zaboravi, prenosi HRT.

„Smatram da je ovde konačno i definitivno postignuta pobeda i nije to nikako moja originalna misao ili doprinos mislima 21. veka, to je stvarno bilo tako.

Hrvatska vojska se ovde više borila u samoj Oluji nego što se borila na drugim područjima.

Naravno, borila se Hrvatska vojska i u pripremi kninske ofenzive, da se ne lažemo, i to puno više.
Ali sama operacija je trajala kratko, bila je sjajna, blistava, uspjšna i s njom je postignuta konačna pobeda, rekao je Milanović.

Tu se osvrnuo i na ulogu Srbije u ratu te, kako je istakao, zablude koje su srbijanski političari, među kojima je spomenuo Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja, nametali Srbima u Hrvatskoj tokom 90-ih.

Rekao je kako su tada Vučić i njegov mentor Vojislav Šešelj hrvatske Srbe grubo, divljački zloupotrebili i doveli u zabludu i „iluziju da Hrvatska nije njihov dom, već deo tzv. Velike Srbije, podsetivši na Vučićev govor u Glini.

Dodao je kako je pitao Vučića zašto je imao potrebu za time.

„Uvek me zanimalo zašto je Vučić, iako svestan koliko se Srbi nalaze u teškom položaju, imao potrebu baš na ovakav način narod dovoditi u zabludu“.

link

Име које је по крштењу у католичкој капелици код Поповог поља у БиХ добио Чипуљчанинов тадашњи партијски шеф је Вјекослав. А то име није српско. Чипуљчанин, као генсек у партији код Вјекослава, својим говором у Глини намерно је Хрватске Србе доводио у заблуду.

Име које је по крштењу у католичкој капелици код Поповог поља у БиХ добио Чипуљчанинов тадашњи партијски шеф је Вјекослав. А то име није српско. Чипуљчанин, као генсек у партији код Вјекослава, својим говором у Глини намерно је Хрватске Србе доводио у заблуду.

Dosta sam citao o poreklu Seselja,ono jeste hrvatsko,ali je cinjenica da su bar 200 god. pravoslavci. U crkvenim knjigama ,pominje se samo jedna porodica Seselj ,istocnoga zakona .
Kada su Turci dosli u Hercegovinu,potiskivali su katolike a forsirali pravoslavce. Naravno doveli su im i svestenike Fanariote iz Carigrada,danas carigradska vaseljenska patrijarsija. Grci pod turskim sultanima,Grcka je bila deo otomanskog carstva.
Tek da bi privoleli katolike da predju u pravoslavlje delili su zemlju. Seselji su uzeli zemlju u Popovom polju. Tako je nestala cela trebinjska biskupija,neki katolici su otisli na ostrva.
Tako da je krsten ne stoji,cak mislim da uopste nije krsten nigde. Nema ga ni tamo ni vamo,1954 god.

Dosta sam citao o poreklu Seselja,ono jeste hrvatsko,ali je cinjenica da su bar 200 god. pravoslavci. U crkvenim knjigama ,pominje se samo jedna porodica Seselj ,istocnoga zakona .
Kada su Turci dosli u Hercegovinu,potiskivali su katolike a forsirali pravoslavce. Naravno doveli su im i svestenike Fanariote iz Carigrada,danas carigradska vaseljenska patrijarsija. Grci pod turskim sultanima,Grcka je bila deo otomanskog carstva.
Tek da bi privoleli katolike da predju u pravoslavlje delili su zemlju. Seselji su uzeli zemlju u Popovom polju. Tako je nestala cela trebinjska biskupija,neki katolici su otisli na ostrva.
Tako da je krsten ne stoji,cak mislim da uopste nije krsten nigde. Nema ga ni tamo ni vamo,1954 god.
Није тачно. Понављаш лажну Вјекосављеву верзију. А пок. Атанасије Јефтић док је 1993. године током оружаних сукоба служио као владика у Херцеговини дошао је у посед књиге 'кризманих' (крштених) из мале католичке капеле у којој је пронашао име Вјекослава Шешеља, са истим даном и годином рођења и именима родитеља, и уредно заведеним датумом када је по католичком обреду мали Вјекослав 'кризман' (крштен). То је објавио, а онда је тадашњи председник СРС и народни посланик Др Вјекослав Шешељ од САНУ тражио, и преко удбе Балканског касапина добио, лажно "уверење о српству" где пише отприлике исто то шта ти сада понављаш.

По изласку из затвора у Зеници, др Вјекослав није одмах дошао у Београд, већ је као сарајевски Хрват прво отишао у Загреб, где се оженио Хрватицом која му је родила прво дете и где му је најбољи пријатељ и сарадник у тим годинама када опозиција још није била организована у партије био Добросав Парага. У Београд ће др Вјекослав доћи тек касније, а разлог за одлазак из Загреба је био тај што је Београд тада, у Србији Ивана Стамболића, био најслободнији град у СФРЈ што се тиче штампања и диструбиције разних самоиздата - памфлета од чега је бивши робијаш др Вјекослав тада живео. Наравно, растурање тзв. непријатељског материјала, по закону који је тек крајем 1979. године, када је Тито већ тешко болестан, уведен на тражење простаљинистичког генерала Николе Љубичића, било је и овде забрањено, али нису те одмах ћоркирали као у СР Хрватској. А у моменту када је дошао овде, др Вјекослав Шешељ се изјашњавао као 'Југословен' и у тим својим памфлетима, које је сам штампао и продавао по Клубу књижевника и другим кафанама, залагао се за 'демократску, вишепартијску Југославију.' Прича о Великој Србији доћи ће касније.

Иначе о томе да је бивши председник СРС заправо Хрват, сведочи и Денис Шешељ из Аутохтоне хрватске странке права, који је својевремено у јавности био износио своје доказе да се налази у сродству са др Вјекославом Шешељем. Тврдећи да он и др Вјекослав вуку корене из исте фамилије у источној Херцеговини, Денис Шешељ је причао да са својим рођаком др Вјекославом дели и сличан менталитет.

Poslednja izmena:

Back