Miki Manojlović podneo ostavku u Filmskom centru Srbije

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
Miki Manojlović podneo ostavku u Filmskom centru Srbije

Glumac Predrag Miki Manojlović podneo je danas ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (FCS), potvrđeno je Beti u toj ustanovi
Predrag Miki Manojlović je pisanu ostavku poslao predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću i ministru kulture Srbije Nebojši Bradiću.

"Smatram da su se dvogodišnji napori koje sam uložio u unapređenje postojanja Filmskog centra Srbije i doprinos stvaranju zdrave osnove srpske kinematografije u praksi više puta dokazali nepotrebnim", piše u ostavci Mikija Manojlovića koju je preneo internet sajt B92. Vršilac dužnosti direktora Fimskog centra Srbije Miroljub Vučković rekao je Beti da je zatečen ostavkom Mikija Manojlovića i da veoma žali zbog toga.

Prema njegovim rečima, Miki Manojlović je uložio veliku energiju u redefinisanje stanja stvari u srpskoj kinematografiji.
Vučković je dodao da je za vreme aktivnosti Mikija Manojlovića donet novi statut FCS-a, kao i dva pravilnika o postupku sprovođenja konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti filmskog stvaralaštva i da to potvrđuje motiv da se u oblast kinemtografije unesu bitne promene.

"Miki Manojlović je bio član komisije za izradu Zakona o kinematografiji koji nije usvojen i čije usvajanje je i dalje neizvesno, a kojim bi bile definisane delatnosti, domeni, odgovornosti i finansiranje u oblasti kinematografije, kao i položaj i uloga FCS-a", rekao je Vučković.

Prema njegovim rečima, Miki Manojlović je u više navrata ukazivao da je nezadovoljan zbog odlaganja usvajanja Zakona o kinematografiji.
Predrag Miki Manojlović je bio predsednik Upravnog odbora Filmskog centra Srbije od februara 2009. godine.

Nije mi jasno samo kako mu to nije bilo jasno kada je prihvatio funkciju.

verovatno prestalo da kaplje za platu pa je postao"razocharan"lol
kad sam ga slushao kako lupeta na b92 ko da je mojsije jasno mi je bilo o kakvom "radu" je rech
Naravno , isto kao i Laza Ristovski sto se guzio na svim Tadicevim i Dinkicevim mitinzima i dobijao kes za svoje dosadne filmove , pa sad kad vise nema kesha setio se kako je tesko stanje u kulturi .

Back