Михајло у сузама: Ишао сам по пензију, а сада ме шаљу У ЗАТВОР!

Poruka
20.103


Пензионер Михајло Николић (70) из села Избиште код Вршца отишао је током полицијског часа у марту до града да подигне своју пензију. Сада га због овог прекршаја терете и прети му затворска казна од 50 дана!

Михајло је до Поштанске штедионице у граду отишао како би подигао пензију и чекове, јер у Избишту не постоји ни банка ни пошта. Када је отишао у штедионицу у Вршцу, пријавила га је поштанска службеница због кршења ограничења и забране кретања која је била на снази у марту.
Тада је било забрањено кретање свима који су старији од 65 година, а након позива службенице, полиција је одмах реаговала и на лицу места Михајлу написала новчану казну од 50.000 динара.

– Морао сам да идем да подигнем новац, нисмо имали за хлеба –
прича кроз сузе Михајло и додаје да новца за казну нема, те чека поновни долазак полиције у понедељак.

Николић прима пензију од само 25.000 динара, његова породица скромно живи и иако је платио 5.000 динара казне, није у стању да је исплати у целости.
Њега су у августу месецу задесили здравствени проблеми, завршио је у болници и уграђени су му стентови. Због великих издатака на лекове и друге здравствене трошкове, није могао да исплати износ одређене казне у целости.

Новчана казна је у међувремену, након истека рока за плаћање преиначена у затворску казну од 50 дана.
Полиција је на Михајлова врата већ једном покуцала, али у затвор га нису одвели, јер је болестан и не може да се одвоји од кревета.
Рок за одлазак у затвор одложен је за 21. децембар
када ће овај пензионер изгледа дефинитивно морати на одслужење казне. Или уколико буде нашао новац да плати 50.000 динара. Из болесничке постеље.
vrsac_sud_1253x940-525x700.jpg


**************************
Има ли Срба у Србији:think::dash::sad2:. Докле више то "спавање":?::!:

.
 
Da, toga se nisam setio, možda bi to bilo najbolje za ovog penzionera.
Najbolje bi bilo da ga neki pošten sudija potpuno oslobodio bilo kakve krivice uz konstataciju da je vanredno stanje i sve mere nelegalnog KRŠ proglašeno na nelegalan i protivustavan način, što odgovara činjeničnom stanju
 
Najbolje bi bilo da ga neki pošten sudija potpuno oslobodio bilo kakve krivice uz konstataciju da je vanredno stanje i sve mere nelegalnog KRŠ proglašeno na nelegalan i protivustavan način, što odgovara činjeničnom stanju

И онда тужилац уложи жалбу, и виши суд том судији обори пресуду.

Ако пропис каже да није смео да се креће, судија не може да га ослободи.

Није крив судија, већ лудаци који су донели пропис да затворе пензионере.

50 000 динара је минимална новчана казна за овај прекршај.
 

Back
Top