Migracije u Evropsku Uniju su "ispusni ventil" koji sprečava da "pretis lonac" socijalnog nezadovoljstva "eksplodira" u socijalne nemire i sukobe.

Šta je veće zlo?

  • Iseljavanje i gubitak u stanovništvu?

  • Socijalno nezadovoljstvo koje može dovesti do socijalnih i građanskih sukoba?


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
AUTORSKA TEMA.

Imamo mnogo kritičara koji kažu, da su migracije ili iseljavanje stanovništva sa prostora "Zapadnog Balkana" veliko zlo, koje "opustiši "Zapadni Balkan" i da ni po koju cenu ne treba ulaziti u Evropsku Uniju, jer bi sam ulazak ili članstvo u Evropskoj Uniji enormno ubrzalo iseljavanje stanovništva "Zapadnog Balkana" (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Albanija) a sa druge strane niko ne razmišlja o mogućnosti ukoliko se na neki način onemogući iseljavanje koliko bi to doprinelo da "pretis lonac" uzavri do eksplozije socijalnog nezadovoljstva, pa i socijalnih sukoba, jer posla nema, enormna je beda i jedini je još izlaz i spas upravo to što ljudi beže ili iseljavaju u Evropsku Uniju, da tamo zarade za egzistenciju i koliko toliko pristojan život, koji ne mogu imati na prostoru "Zapadnog balkana". Mislim da bi se trebalo razmisliti i o tome, koliko bi moglo biti zlo i samo neiseljavanje ili nakupljanje socijalnog nezadovoljsva do eksplozije i šta bi ta eventualna eksplozija socijalnog nezadovoljstva mogla doneti? Možda nove građanske i socijalne sukobe?
 
Poslednja izmena:
349c233359184101fb731b77ca456cf6.jpg


FOTO: AA

Završeno 20 kilometara zaštitnog zida na tursko - iranskoj granici​


07.10.2021. / 12:08
2


Mesut Varol - Završen je dio zaštitnog zida od 20 kilometara u okrugu Caldıran u turskom Van, na iranskoj granici.


U Vanu, koji ima najdužu granicu s Iranom, sigurnosne snage, poduzimajući sve mjere da spriječe ilegalne prelaske, krijumčarenje i infiltraciju terorista, neprestano kontrolišu pogranično područje.
Guverner Vana Mehmet Emin Bilmez rekao je da se nastavlja izgradnja zida i kopanje rovova.
- Zid od 64 kilometra gradi se u tri faze. Gotova je izgradnja zida u dužini od 20 kilometara - kazao je Bilmez.


https://faktor.ba/vijest/zavrseno-20-kilometara-zastitnog-zida-na-tursko-iranskoj-granici/140274
 

Back
Top