Quantcast

Migracije u Evropsku Uniju su "ispusni ventil" koji sprečava da "pretis lonac" socijalnog nezadovoljstva "eksplodira" u socijalne nemire i sukobe.

Šta je veće zlo?

  • Iseljavanje i gubitak u stanovništvu?

  • Socijalno nezadovoljstvo koje može dovesti do socijalnih i građanskih sukoba?


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Srboskizborim

Poznat
Poruka
7.057
AUTORSKA TEMA.

Imamo mnogo kritičara koji kažu, da su migracije ili iseljavanje stanovništva sa prostora "Zapadnog Balkana" veliko zlo, koje "opustiši "Zapadni Balkan" i da ni po koju cenu ne treba ulaziti u Evropsku Uniju, jer bi sam ulazak ili članstvo u Evropskoj Uniji enormno ubrzalo iseljavanje stanovništva "Zapadnog Balkana" (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Albanija) a sa druge strane niko ne razmišlja o mogućnosti ukoliko se na neki način onemogući iseljavanje koliko bi to doprinelo da "pretis lonac" uzavri do eksplozije socijalnog nezadovoljstva, pa i socijalnih sukoba, jer posla nema, enormna je beda i jedini je još izlaz i spas upravo to što ljudi beže ili iseljavaju u Evropsku Uniju, da tamo zarade za egzistenciju i koliko toliko pristojan život, koji ne mogu imati na prostoru "Zapadnog balkana". Mislim da bi se trebalo razmisliti i o tome, koliko bi moglo biti zlo i samo neiseljavanje ili nakupljanje socijalnog nezadovoljsva do eksplozije i šta bi ta eventualna eksplozija socijalnog nezadovoljstva mogla doneti? Možda nove građanske i socijalne sukobe?
 
Poslednja izmena:

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.